Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV'ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yetersiz bulunan emekli maaşlarından dolayı vatandaşlar hayat pahalılığından dolayı enflasyon altında eziliyor. Ardı arkası kesilmeyen zamlar ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.
FRT TV’ye konuşan vatandaşlar, şunları söyledi:
“Emekli maaşı en az 12 bin lira olmalı”
Mustafa Karakaya: "7500 lira emekli maaşı alıyorum. Emekli maaşının en az 12000 lira olması gerektiğini düşünüyorum. Ama hakkımızı yediler. Emekli maaşıyla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum."
“10 bin lira da verse bugün yetmez”
Remziye Yolacı: "7500 lira emekli maaşı alıyorum ama alsam ne olacak? 10 yaşında çocuğum var. Servise mi verelim, yemeğine mi verelim siz söyleyin. Emekli maaşım yetmediği için 300 lira yevmiyeye ek iş yapıyorum. Sabah 6'da geliyorum akşam 22'de gidiyorum buradan. Bize az para versinler ama geri almasınlar. 5 bin lira alsak bile olur ama her şeye zam gelmediği sürece. Mazota her gün zam geliyor. Bu millet ne yapsın? 10 bin lira da verse bugün yetmez. Kandiliniz mübarek olsun."
“Maaş yeterli değil”
Osman Bey: "7500 lira emekli maaşı alıyorum. Fakat yeterli değil. Artırırlarsa daha iyi olur. Emekli maaşının en az 10 bin lira olması gerekiyor. 10 bin liranın aşağısı yetmiyor. Mazot olmuş 43 lira benzin olmuş 39 40 lira. Hangi birine yetecek? Yeterli değil."
“En az asgari ücret olması gerekiyor”
"7500 lira emekli maaşı alıyorum ama yeterli değil. Elektrik, su derken gidiyor. En az asgari ücret olması gerekiyor diye düşünüyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN