Maaş Haberleri

Maaş Haberleri

Fethiye Belediyesi Çalışanlarına 34.550 Tl Promosyon Desteği

Fethiye Belediyesi şirketi olan Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. çalışanlarına önümüzdeki 3 yıl ve 36 maaş için verilecek olan banka maaş promosyonu ihalesi sonuçlandı. Belediye şirketi Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin 950 civarındaki personeli 36 maaş karşılığında 34.550'şer Lira promosyon alacak.

Fethiye’de emeklilerin sesine kulak verin!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Behçet Saatcı çalışanlara bakın ne söz verdi?

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Enflasyon Karşısında İşçisini Ezdirmedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarının ekonomik koşullar karşısında mağdur olmasını engellemek için ek protokol ile personeline bir zam yaptı. Böylelikle 4 bin 108 personelin yüzde 10’u 29 bin ila 30 bin TL arasında maaş alırken, yüzde 90’nı 30 bin ile 39 bin TL arasında maaş alacak.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Seydikemer Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam Yapıldı

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Fethiye’de Emekli Vatandaş, Yeni Emekli Maaşına Sitem Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 TL Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı belli oldu. Buna göre en düşük maaş 17 bin TL’den 25 bin 997 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken diğer tüm personel 26 bin 784 TL ve üzerinde maaş alacak. 4 ayda bir yapılacak olan 9 ilave tediye ile en düşük maaş ortalama 27 bin 47 TL olacak.

Emeklilerin isyanı

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Emekliler'den İkramiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Emekliye çift maaş müjdesi!

SSK Bağkur emeklisine müjde son dakika duyuruldu! Emekliler için Ekim ayı, uzun bir bekleyişin sonunda nihayet geldi.

Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

Büyükşehirden 2023 Yılında İşçiye Yüzde 71.12 Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında işçileri kapsayan maaş ek protokol imza töreni düzenlendi.

“Seyyanen Verilen 8077 TL. Bile En Düşük Emekli Maaşından Daha Yüksektir”   

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri Fethiye’de bir araya gelerek emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptılar.

En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir seçim vaadi daha açıkladı. Asgari ücretli 5 milyon 400 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu kişiler açlık sınırının altında maaş alıyor. Verilen asgari ücret Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırının altında. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inşa etmek" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi Basın Yayın ve Araştırma Sekreteri Haydar Pınarbaşı tarafından Bahriye Üçok Parkı’nda basın açıklaması yapıldı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

GİRGİN’DEN ÇAĞRI: PROMOSYONLAR PULA DÖNDÜ ACİLEN GÜNCELLENMELİDİR!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin maaş promosyonlarının acilen güncellenmesi çağrısında bulundu.

FETHİYE BELEDİYESİ ŞİRKETİNDEN ÇALIŞANLARA JEST

Fethiye Belediyesi'ne bağlı Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret A.Ş. yönetimi çalışanlarına bayram jesti yapıyor.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

Menteşe Belediyesi’nden memurlara sosyal denge zammı

Menteşe Belediyesi ve Tüm - Yerel Sen Sendikası Muğla Şubesi arasındaki sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Tüm - Yerel Sen Muğla Şube Başkanı Salih Yıldız arasında imzalanan sözleşme kapsamında Menteşe Belediyesi’nde görevli kadrolu ve sözleşmeli memurların maaşlarına 201,35 TL ile 335,50 TL arasında artış yapıldı.

Doktordan vicdani eylem

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Diş Doktoru olarak görev yapan Cenk Balcıoğlu bir zincir marketten maaşlarına zam istedikleri için işlerine son verildiği iddia edilen 257 işçi için markette eylem yaptı.

Fethiye Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

Fethiye Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında 2022 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 702 KHK'lı ve 57 şirket personelini kapsayan toplu iş sözleşmesinde, en düşük KHK'lı personel maaşı 4.750 TL oldu. Bunun yanında KHK’lı personele yıl içinde 3’er ay aralıklarla 4 kez 6’şar günlük ikramiye ödemesi ve sosyal yardım ödemeleri yapılacak.

Menteşe Belediyesi’nde en düşük maaş 4 Bin 634 TL oldu

Menteşe Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi davullu zurnalı bayrama dönüştü. Belediyede en düşük asgari ücret 4.634,40 Türk Lirası olurken, en yüksek maaş 6.232, 81 Türk Lirası oldu.  Yapılan zamların ardından imzalanan toplu iş sözleşmesi işçiler tarafından sevinçle karşılandı.  

En düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı ne kadar oldu?

Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liraya çıktı.

2022’de işsize 2.137tl, engelliye 1.552tl maaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklamanın ardından gözler işsizlik ve engelli maaşlarına yansıyacak miktara çevrildi.

Sahim-Sen: 'Memur Maaşı Asgari Ücret Karşısında Eriyor'

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) memur maaşlarının yeni asgari ücret karşısında erimesine tepki gösterdi. Ülkenin bulunduğu koşullar göz önüne alındığında yapılan asgari ücret zammının yetersiz olduğunu dile getiren SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Memur maaşı 4 yıl önceki asgari ücrete göre yüzde 11 azalmıştır. Memur maaşlarının değer kaybetmemesi için en az 2022 yılı için yüzde 73’lük zam uygulanmalıdır” dedi.

Tuncay Mollaveisoğlu hakkında Muğla Valiliğince soruşturma başlatıldı

Tuncay Mollaveisoğlu hakkında, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.