Köyler Haberleri

Köyler Haberleri

Bozburun Yarımadası köylerinin su sorunu çözüldü

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Söğütlü Yürek Camii Öğrencileri, Köyün Yaşlılarına Yapılan Ziyaretlere Devam Ediyor

Söğütlü Yürek Camii'nde eğitim gören öğrenciler, köylerinde yaşayan yaşlı amca ve teyzeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bugünkü ziyaret Mehmet Amca'ya..

Tosun: "Muğla’nın Kapatılan Köy Okullarını Yeniden Açacağız"

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Datça ve Köyceğiz’in mahalleye dönüştürülen köylerini tek tek gezerek, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Menteşe Salihpaşalar kavşağında meydana gelen ve 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgü’ün hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Menteşe Kent Konseyi tarafında düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bir an önce trafik ışıklılarının konulmasını ya da alt-üst geçit yapılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sıla Akgül’ün ailesi, arkadaşları, Salihpaşalar halkı ve civar köylerden yurttaşların katıldığı açıklama sonrasında yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

Gökcan; 'CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi Miladını Doldurmuştur, Gidiyor Gitmekte Olan'

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de gündem dışı söz alarak “Muğla’nın içme suyu” üzerine bir konuşma yaptı. Milletvekili Gökcan konuşmasında, genel kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “13 Belediyenin 7’sini kazandık. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan. Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor” dedi.

Muğla’da çeşmelerden isli çamur akıyor

Yağmur sonrası yangın bölgeleri olan Menteşe ve Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı köylerde is kokulu çamurlu sular aktı. Vatandaş bu duruma tepki gösterirken bir tepki de Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’den geldi.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

İçişleri Bakanlığı '39 Yerleşim Yerinde Karantina Uygulanıyor'

FERDİ YAVUZ- Valiliklerden alınan kararlara göre, toplum sağlığı ve vatandaşların güvenliği nedeniyle şüpheli durumlarda ilçeler, köyler ve mahalleler karantinaya alınıyor. Peki, karantinaya alınan köyler, mahalleler, ilçeler hangileri? Muğla’da da karantinaya alınan yerler var mı? Corona Türkiye hangi illerde var? Koronavirüs karantinasına alınan yerleşim yerlerinin detayları haberimizde. 

Doğa ve Tarih Harikası

Antik kentleri, göl içindeki adaları, doğası, ormanları, onlarca balık ve kuş türü, gün batımı, dolunayı, geleneğin bozulmadığı köyleri, endemik bitki türleri ve 5 bin yıllık kaya resimleriyle Ege’nin görülmeye değer yerlerinden biri Bafa Gölü.