Tosun: 'Muğla'nın Kapatılan Köy Okullarını Yeniden Açacağız'

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Datça ve Köyceğiz'in mahalleye dönüştürülen köylerini tek tek gezerek, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

 Köylerde kaderine terk edilen ilköğretim okullarına uğrayan Mehmet Tosun, “İyi Parti iktidarında, kapatılan tüm köy okullarını yeniden açarak, taşımalı eğitime süratle son vereceğiz. Bu okullar, yeniden çocuk sesleriyle şenlenecek, söz veriyoruz.” dedi.
14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 13.Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi öncesinde Muğla’nın tüm ilçelerini tek tek dolaşan ve vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerdeki okulları yeniden eğitime kazandıracaklarını söyledi. Datça ve Köyceğiz’deki seçim çalışmalarında, bir zamanlar köy statüsünde olan mahalleleri tek tek dolaşan Tosun, Muğla’da köy nüfusunun ve özellikle de köylerdeki genç nüfusun azaldığına dikkat çekerek, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, Anadolu nüfusunun yüzde 75’i köy ve beldelerde yaşıyordu. Bugün geldiğimiz noktada, bu oran yüzde 7’lere kadar geriledi. Aynı zamanda, köylerdeki genç nüfus da giderek düşüyor. Gençlerimiz, doğdukları yerlerden uzaklaşmak zorunda kalıyor. Okullar kapatıldığı için, insanlar çocuklarını da alıp kentlere göç etmek zorunda kalıyor. Köy kültürümüz, köy varlığımız ve köy yaşantımız yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.” ifadelerini kullandı.
Datça ziyaretleri kapsamında, şimdi muhtarlık binası olarak değerlendirilen Çeşme köy ilkokulunu partilileriyle birlikte gezen İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, “Çocuklar için en iyi okul, evlerine en yakın olan okuldur. Bir okul, sadece örgün eğitim için değil, aynı zamanda bulunduğu köyün aydınlanma süreci için de son derece elzemdir. Eğitim biterse, köyler de biter” dedi. 
Kendisinin de eğitim hayatına bir köy okulunda başladığını belirten Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Köy okulları, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ilimle, sosyal hayatla tanıştığı yerlerdir. Ben ilkokula, doğduğum yerde, Bodrum’un Mumcular Mahallesi Kemer Köyü’nde başlamış bir insan olarak bunu çok önemsiyorum. İyi Parti’nin eğitim ile ilgili programında, köy okullarının yeniden açılması var. Akdeniz mimarisi ile inşa edilmiş şirin okullarımız, bugün kaderine terk edilmiş durumda. Bir zamanlar burada, cıvıl cıvıl çocuk sesleri vardı. Bugün ise hüzünlü ve soğuk birer yapıya dönüşmüş durumda. Oysa okul, köylerin sosyal hayatının gelişiminde çok önemli bir unsur. İktidara geldiğimizde, bu okullarımızı restore edip eğitim hayatına kazandıracağız ve kalıcı bir eğitim sistemini, bir daha değiştirmemek üzere hayata geçireceğiz.” 
TOSUN: KÖYLÜ YENİDEN MİLLETİN EFENDİSİ VE BAŞTACI OLACAK
Seçim çalışmaları kapsamında Köyceğiz’in köylerini de ziyaret eden İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Hamitköy, Zaferler, Döğüşbelen ve Toparlar’da, zor ekonomik koşullara rağmen üretime devam eden vatandaşlarla da bir araya geldi. 
Çiftçilerin artan girdi maliyetleri, mazot, tohum ve gübre fiyatları nedeniyle üretim yapamaz hale geldiğini, BAĞ-KUR primlerini bile ödeyemediğini söyleyen Tosun, “Tarımsal üretim bitiyor, köylerde para kazanamayan nüfus, kentlere göç ediyor. Tarım bitiyor, üretim bitiyor. Bu tehlikeli gidişata bir son verme zamanı geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘köylü milletin efendisidir’ düsturunu Muğla’da yeniden hayata geçirmek boynumuzun borcu” diye konuştu. Tosun, gittiği her yerde partisinin tarım ve kırsal kalkınma programını anlatarak “14 Mayıs’ta çiftçilerimiz için de güneş doğacak” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN