Konaklama Haberleri

Konaklama Haberleri

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.     

Değirmen Parkı Mesire Alanı İhalesi Gerçekleşti

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Değirmenbaşı  Konaklamasız Orman Parkı işletme hakkının kiraya verilmesi ihalesi gerçekleştirildi.

Yangından tahliye edilen turistler Fethiye’ye geldi

 Yunanistan’ın Rodos Adası'nda devam eden yangınlar nedeniyle otellerde konaklama yapan turistlerin tahliyeleri sürüyor. Gümrüklü Limanı'na gelen 400’ ü aşkın turist Fethiye’deki otellere yerleştirilirken bir kısmı da Dalaman Havaalanı’na götürüldü.

FETHİYE'DE KONAKLAYAN DEPREMZEDELERİN SAYISI 7 BİNİ GEÇTİ

Deprem bölgelerinden Fethiye'ye depremzedeler gelmeye devam ederken konaklama tesislerinde kalanların sayısı 4 bin 928'e ulaşmasıyla birlikte konaklama tesisleri doldu. Bu sayıya kendi imkânlarıyla akraba, eş dost gibi yerlerde kalanları da eklediğimizde sayının 7 bini geçtiği öğrenildi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Fethiye'ye gelen depremzedelerin karşılandığı ve konaklama merkezlerine yönlendirildiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde kurulan çocuk parkında, minik misafirler gönüllerince eğlenerek günü değerlendiriyor.

FETHİYE’DE DEPREMZEDE KONAKLAMA TESİSLERİ DOLDU

Deprem bölgelerinden Fethiye’ye depremzedeler gelmeye devam ederken toplam sayının 4 bin 928’e ulaşmasıyla birlikte konaklama tesislerinin dolduğu öğrenildi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR PALYAÇO EŞLİĞİNDE EĞLENDİ

Fethiye’ye gelen depremzedelerin karşılandığı ve konaklama merkezlerine yönlendirildiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde kurulan parkta, minik misafirler palyaço eşliğinde gönüllerince eğlendi.

FETHİYE’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÖZEL OYUN PARKI

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzedelerin karşılandığı ve konaklama merkezlerine yönlendirildiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde minik misafirler için park kuruldu. 

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzede çocuklar, Fethiye’de konaklama merkezlerinde oluşturulan sınıflarda öğretmenler tarafından psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra sanat atölyelerinde de etkinlikler yapılıyor.

FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu’nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

FETHİYE BALKAN ÇANAĞINDAN TURİSTLERİ AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) kardeş odası Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği Kuzey Makedonya ve Balkan ülkeleriyle Fethiye arasında turizm tanıtımı programı kapsamında Makedonya’daki tur operatörleri, Fethiye konaklama sektörü temsilcileri bir araya geldi.

CHP’Lİ ALBAN: “KONAKLAMA VERGİSİ ERTELENMESİN TAMAMEN KALDIRILSIN”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 1 Ocak 2023 tarihine ertelenen ‘Konaklama Vergisi’nin uygulamaya geçmeden tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi. 

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

BU BAŞVURUYU KAÇIRMAYIN!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında günü birlik kiralanan konaklama tesisi, villa, bungalov, kiralık evler Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığınca yapılacak olan bir çalışma ile Turizm Bakanlığına bağlanması planlanıyor.

ÇIRALI: “2023 YILINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASIYLA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak. 

FETOB’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fethiye Otelciler Birliği, konaklama sektöründe yurtdışı acente alacaklarındaki sorunlarla ilgili Türk Eximbank ile birlikte otelcilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

Belgesi Olmayanın Ruhsatı İptal Edilecek

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler sonrası konaklama tesisleri ile konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin turizm işletmesi belgesi alması zorunlu hale getirildi. İlçe Turizm Müdürü Saffet Dündar, “Turizm işletme belgelerinin bir yıl içerisinde alınmış olmasının gerektiğini belirterek, “Bu takip sürecini kaçırdığımız anda şartlarımız biraz daha ağırlaşmış olacak” dedi.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

FTSO’nun Ölüdeniz Bölgesel toplantısı yoğun katılımla yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ölüdeniz Bölgesel Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ölüdeniz bölgesinin sorunlarının tüm yönleriyle ele alındığı interaktif toplantıda, FTSO üyeleri ve Ölüdeniz’de faaliyet gösteren işletmeciler ve yamaç paraşütü pilotları, Belcekız yamaç paraşütü iniş pistinde yaşanan sorunlardan otopark ve trafik, seyyar satıcılara kadar birçok konudaki talep ve önerilerini dile getirdiler. Sorunları ve talepleri not alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, katılımcılara katkıları için teşekkür ederek, dile getirilen sorunları kurum ve kuruluşlara aktaracaklarını çözümü için takipçisi olacaklarını söyledi. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, belediye belgeli hizmet veren konaklama tesislerinin Temmuz 2022 tarihine kadar Turizm Bakanlığı işletme belgesi alması zorunluluğu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Seydikemer Belediyesi’nden öğrencilere tam destek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’e gelen ve kalacak yer bulamayan, ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için belediye olarak konaklama ihtiyacının karşılanmasına destek olacaklarını açıklayarak; “İlçemiz dahilinde hiçbir öğrencimizin mağdur kalmayacağını, her zaman destekçiniz olduğumuzu hatırlatmak isterim” dedi.

FTSO’nun ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından konaklama ve yeme-içme sektörüne yönelik düzenlenen ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı. Eğitime katılan sektör temsilcilerinin pandemi sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgiler aldığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 66 katılımcı ile birlikte pandemi sürecinde eğitim verilen Oda üyesi ve çalışan sayısının bin 44 kişiye çıktığını kaydetti.

Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay uzadı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyeleri adına ısrarla talep ettiği bir düzenleme daha gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve kapanmadan olumsuz etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize, bölgemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun." dedi.

Kökten, 'Tatilini iptal eden misafirlerimiz var'

Fethiye ve Ölüdeniz 9 günlük bayram tatili dolayısıyla adeta dolup taştı. Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bayramla başlayan yoğunluk devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon turiste ev sahipliği yapan Fethiye ve Ölüdeniz’de yaşanan trafik sorunları gün geçtikçe büyüyor. Ölüdeniz’e konaklamak için gelmek isteyen misafirlerin Ölüdeniz’e ulaşamadıklarını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, “Gerçekten Ölüdeniz’e konaklamak için gelen misafirlerimiz Ölüdeniz’e ulaşamadıkları için konaklamaya gelemiyorlar. Rezervasyonlarını iptal edip gelmeyenler dahi oldu” dedi.

Faizlerin yüksek olması emlak piyasasını etkiliyor

Kademeli normalleşme ile birlikte yasaklar gevşetilmeye başlayınca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Fethiye ve çevresindeki villa ve apartlara talep iyice arttı. Son günlerde Fethiye ve çevresindeki başta Kayaköy olmak üzere Faralya ve Fethiye merkezindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi. Geceliği Bin TL’den 3 Bin TL’ye kadar villa kiralandığı öğrenilirken, villa turizminin konaklama tesisleriyle herhangi bir rekabetinin söz konusu olmadığı ve pandemi de tercih meselesi olduğu kaydediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Villa sektörü aslında pandemi ile konuşulan ve rekabet gören bir turizm şekli oldu. Fethiye ve bölgemizde 15-20 yıldan beri villa turizminin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Burada ilk etapta otelciler villa turizmine biraz karşı durdular. Ancak villa kiralamanın otele ya da pansiyona rakip olmadığı, turizmin değişik bir türü olduğu ortaya çıkınca otelciler ve pansiyoncular da villa yapıp kiralamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Bodrum’da Konteyner Yangını

Bodrum’da özel bir marinaya ait şantiyede kalan işçilerin konaklamak için kullandığı konteynerda yangın çıktı.