FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu'nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A'dan Z'ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilimizi vurdu. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki deprem, hem Gaziantep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır'ı etkiledi. Bu illerde birçok bina yıkıldı, çok sayıda vatandaş göçük altında kaldı. Deprem sonrası tüm Türkiye, deprem bölgesine destek için seferber oldu. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu, Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanırken deprem anına tanıklık edenler o anları anlattı.
“BÜYÜK BİR KANEPENİN YANINA SIĞINDIK”
İzzet Dereli, “Kahramanmaraş’tan geldim. Yaşadıklarımız anlatılmaz, Cenabı Allah kimsenin başına vermesin. İlk önce küçük bir sarsıntı geldi. Ailemle kalktık, çocuklara seslendik. Büyük deprem geldiğinde çocuklar da yanımızdaydı. Büyük bir kanepenin yanına sığındık. 4 katlı bir binaydı, binanın yıkılmasını bekledik. Binamız yıkılmadı ama çok ağır hasarlı. Bugün sabah buraya geldik. Allah razı olsun. Ben çok gururlandım. Yerine getirilen görevler, hizmetler, yardımlar çok iyi. Sağlığımız için doktorlar geldi, eksiklerimiz tamamlanmaya çalışıldı. Her türlü ihtiyacımız biz istemeden geldi” dedi.
“AİLEMİZDEN 15-20 KİŞİYİ KAYBETTİK”
Nazire Avcı, “Allah ölmüşlerimize rahmet etsin. Böyle bir olay daha önce yaşamadık. Hatay Merkez’den geldik. O anları kalanlara anlatmam çok zor. Biz alt kattaydık, çocuklarımız üst katımızdaydı. Her yer sallandı. Eşimin kulakları az duyuyor, beni deprem konusunda eşim uyardı. Kapımız demirdi, çıkamadık. Çocuklarımızın bağırışlarını duydum. Balyozla pencereyi kırarak bizi çıkarttılar. Yağmur, kar, fırtına vardı. Orada, yerlerde daha cenazeler duruyor. Biz de ailemizden 15-20 kişiyi kaybettik” şeklinde konuştu.
“O GÜN ANLATILMAZ”
Süleyman Bozkurt, “Malatya’dan geldim. Korkudan konuşamıyorum. O gün anlatılmaz da yaşanmaz da. Allah hiç kimseye o günü tekrar yaşatmasın. Şu an keyfimiz iyi. Vatandaşımıza, halkımıza, milletimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN