Kitabı Haberleri

Kitabı Haberleri

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü düzenlendi

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Gazeteci Zeynep Oral O Büyülü İnsanları Anlattı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral Dibeklihan’da söyleşide İnkilap Kitabevi tarafından yeniden baskısı yapılan “O büyülü İnsanlar” kitabındaki insanları ve kitaba konu olan isimler ile yaşadıklarını anlattı. Zülfü Livaneli’nin de anıları ile katkı koyduğu söyleşi sonunda “O büyülü İnsanlar” kitabını okurları için imzaladı...

Belediyeden “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” Kitabı

19 Eylül Gaziler Günü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile başlayan etkinlikler, makam ziyareti ve öğle yemeği ile devam etti.

Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini alan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabının imza günü etkinliği düzenleniyor.

Muğla’nın İlk Kadın Büyükelçisinin Kitabı Tanıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sumru Akıncı Noyan’ın Aklımda Kalanlar kitabı için Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde imza ve söyleşi günü düzenledi.

Hacer Foggo “Askıda Hayatlar” Kitap İmza Günü

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, uzun yıllardır yoksulluk konusunda çalışmalar yapan Gazeteci Yazar Hacer Foggo’nun “Askıda Hayatlar” kitabının imza günü ve söyleşisine katıldı

Büyük Samanlık Koyunda “Huzur Plajı” Hizmete Giriyor 

Fethiye’nin Büyük Samanlık Koyu huzur destinasyon bölümüyle sakinlik ve huzur isteyenlerin uğrak mekanı olacak. Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, “Plajımızda kalabalıktan uzak, misafirlerimizin oturup kitabını okuyacağı, sessizlik içerisinde, doğada ağustos böceklerinin sesini dinleyeceği bir alan yaratmak istedik” dedi. 

GÜNGÖR BERK YENİ KİTABINI TANITTI

Fethiye’nin tanınmış simalarından emekli maden mühendisi, Güngör Berk’in  ‘Neler Oldu Bize?’ adlı yeni kitabının imza günü Onur kurulu üyesi olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nde gerçekleşti.

BAŞOĞLU’NUN 50 YILLIK HAYATI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu’na Gönen ilköğretim okulu mezunları başarı 50’nci yıl başarı ödülü verdi. Duygusal sahnelere de ev sahipliği yapan törende daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay’ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nu anlattıkları gecede Almanya’da yaşayan İsmail Başoğlu’nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu’nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

 “DESTAN ÇANAKKALE” İSİMLİ KİTABINI KARACA’YA HEDİYE ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı  Alim Karaca’yı makamında ziyaret eden yazar Selahattin Kara, Karaca’nın Vatan ve Millet duygusunu özümsediğini belirterek, “Şehit ve Gazilerimize verdiği değer, gösterdiği yakınlık bizleri çok mutlu ediyor”  ifadelerini kullandı.

YAZAR GÜÇ, ETKİLİKTE KİTABINI İMZALADI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi Turhan Güç, son kitabı ‘Geçmişin Gölgesinde Arınma’yı düzenlenen etkinlikte imzaladı.

KARABULUT, YENİ KİTAPLARI İÇİN ANKARA KİTAP FUARINA GİDİYOR

Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı şair ve yazar Coşkun Karabulut, Günce Yayınlarından yeni çıkan iki kitabıyla sonbahara merhaba diyor.

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

SEYDİKEMERLİ YAZARDAN BAŞKAN OTGÖZ’E ZİYARET

Seydikemerli yazar ve aynı zamanda öğretmen Salim Yılmaz, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret ederek ‘Gri Gökyüzü Avrupa Gezi Notları’ kitabını armağan etti.

'Toprağın sözü' satışta

Kaligrafi tekniği ile yazılan Toprağın Sözü adlı çocuk kitabının imza günü, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla yapıldı.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’de 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde kutlamalar gerçekleştirildi.

Fethiye Ülkü Ocakları şiir kitabı çıkartıyor

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve Ülkü Ocakları'nın fikir babası Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. vefat yıl dönümü olan 4 Nisan 2022'de dağıtımını yapacağı bir şiir kitabı hazırlıklarına başladı.

Bodrumlu profesör Avram Galanti'nin kitabı tanıtıldı

Profesör Avram Galanti Bodrumlu'nun 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi” adlı kitabı sadeleştirilerek yeniden yayınlandı.

Bodrum’u kitaplaştıran galanti’ye 76 yıl sonra büyük vefa

Profesör Avram Galanti’nin 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi” adlı kitabını sadeleştirerek yeniden yayımlayan Bodrum Belediyesi, 4 Ocak Salı günü yapacağı etkinlikte hem kitabı tanıtacak hem de Galanti için yaptırılan heykelin açılışını gerçekleştirecek.

Söğüt’ten Sed Medya’ya Ziyaret

Avukat Yudum Söğüt SED Medya’yı ziyaret ederek yazdığı kitabını SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e hediye etti.

Girit’ten Göçün Öyküsü Okuyucuyla Buluşuyor

Bodrum Deniz Müzesi Yayınları’nın üçüncüsü ‘Meltemin Anatoliye Savurdukları’ okurlarıyla buluşuyor. Kitabın tanıtım ve imza günü 18 Aralık Cumartesi günü günü gerçekleştirilecek.

Yazar Yıldırım, Karaca’yı Ziyaret Etti

Yazar Makmara Kemal Yıldırım, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. Yıldırım, kitabını imzalayarak Karaca’ya takdim etti.

Satranç Turnuvası Ödülleri Sahiplerini Buld

Okul Sporları Türkiye Satranç Turnuvası’nda Türkiye 2.’si olan Bilgesu Şeker ve Türkiye 6.’sı olan Hakan Turgut, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gönderilen tablet ve dört seriden oluşan satranç kitabını, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’dan teslim aldılar.

Şair Ali Talaş’tan imza günü

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

Kaymakam’a kitabını hediye etti

Fethiyeli Yazar Sevim Tutar Arıcak, gerçek yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak yazdığı “Kayınvalidemin Yorganı” ve yine gerçek bir hayat hikayesi olan “Belizar” adlı iki yeni kitabını, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret ederek hediye etti.

Tarih Hazinesi Beçin Kalesi’nde öğrenciler kazı yaptı

Muğla Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi" belgeseli ve kitabının tamamlanmasının ardından Beçin Kalesi ve ören yerine düzenlenen okul gezisinde, ilkokul ve lise öğrencileri kazı çalışması yaptılar.

Minik Okurlar İçin İmza Günü

Çocuk Kitabı Yazarı Fatma Yücel Dinç, Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde ana sınıfı öğrencileri ile bir araya gelerek ‘Gezgin Su Damlası Macera Peşinde’ isimli kitabını çocuklar için imzaladı.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.

Şair Xosiyet Rustem Fethiye’de söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi

Özbekistan'ın tanınmış şairlerinden Xosiyet Rüstem Fethiye Edebiyat Grubunun davetlisi olarak söyleşi ve kitap imza için Fethiye' ye geldi. Çalış plajındaki Kerimoğlu Yörük çadırında grup üyeleri ve okurlarla sohbet edip ve günce Yayınları arasında çıkan redaktörlüğünü Coşkun Karabulut, editörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi öğretim üyesi ve şair Prof Dr. Oktay Yivli'nin yaptığı İki Güneş adlı kitabını imzaladı. İmza ve söyleşi töreni Fethihe Edebiyat Grubunun yanı sıra kitap severler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.