Bodrum'un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini alan 'Bodrum'un Şehitleri ve Gazileri' kitabının imza günü etkinliği düzenleniyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

“Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabı imza günü, Çarşı Mahallesi Eski Sanat Okulu Sokağı’nda bulunan Bodrum Belediyesi Kültür AŞ Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi’nde 19 Eylül Gaziler Günü’nde saat 18.00’de gerçekleşecek. 

23 Haziran 1565 tarihinde Malta’da şehit düşen Bodrumlu Amiral Turgut Reis’ten başlayarak 2000’li yıllardaki İç Güvenlik Harekâtlarına kadar şehit ve gazi olan Bodrumluların askeri künye bilgilerine, madalyalarına, ulaşılabilen fotoğraflarına, mektuplarına, hatıralarına ve aileleriyle yapılan söyleşilere yer verilen kitap, Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi personeli Cezmi Çoban tarafından derlendi. 

“Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına Bodrum’a kazandırılan bir eser”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi: “Ordu-millet birlikteliğiyle nice destanların yer aldığı tarihimiz; ‘Varlığını Türk varlığına armağan eden’ isimli ve isimsiz kahramanlarımızın hikâyeleri ile doludur. Onların geleceğimize ışık tutan kahramanlıklarını araştırmak, yaşadıkları zorlukları öğrenmek ve bizlere bıraktıkları cennet vatanın kıymetini bilmek bu topraklarda yaşayan her bireyin boynunun borcudur. Belediyemizin bir kültür hizmeti olarak belediye personelimiz Cezmi Çoban tarafından kaleme alınan Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri kitabı; milletimizin ve vatanımızın savunulması için yedi düvele karşı birçok cephede savaşmış, bu uğurda şehit ve gazi olmuş Bodrumlu askerlerimizin adlarının, hikâyelerinin ortaya çıkarılması, yeni nesillere tanıtılması ve bu kahraman askerlerimizin kamuoyunca bilinmesi adına; diğer il ve ilçelerimize de örnek olabilecek nitelikte hazırlanan kapsamlı bir arşiv ve saha araştırma çalışmasıdır. Böyle bir eseri, Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yılı anısına Bodrum’a kazandırdığı için kendisine ve kitapta emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”   

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla saat 11.00'da Bodrum Belediye Meydanı’nda tören düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN