Isınma Haberleri

Isınma Haberleri

Salı pazarında fiyatlar düştü

Geçtiğimiz haftalardan havaların ısınmasından dolayı fiyatların düşeceğini belirten pazar esnafı Halil Ayat, açıklamada bulundu. “Geçtiğimiz haftaya göre fiyatların yüzde 25 düştü” diyen Ayat, biberin ortalama 20-30 liraya satıldığını belirtti.

Fethiye’de kar şerbeti sezonu açıldı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonunun vazgeçilmezi olan kar şerbeti sezonu açıldı. Fethiye’de kar şerbeti satan Arif Arslan, havaların ısınmasıyla beraber kar şerbeti satışlarının başladığını açıkladı. Bir bardak kar şerbeti ne kadar? Fiyatlar uygun mu? Kendisine sorduk..

Bahar nezlesi olanlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Fethiye Belediyesi'nde 'Erasmus Projesi' kapsamında toplantı gerçekleşti

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Tekne Yangını Ucuz Atlatıldı

Fethiye’de Tersane bölgesinde bir teknede elektrik aksamı kaynaklı kablo ısınması sebebiyle ufak çaplı tekne yangını meydana geldi. 

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

Fethiye'de Tekne Turu Hareketliliği Başladı

Fethiye, güzellikleri ve eşsiz koylarıyla ünlü bir turistik bölge olarak havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hareketli bir başlangıç yaptı.

MANAV FİYATLARI CEP YAKIYOR

Havaların ısınmasından sonra ürün çeşitliliği arttı. Fakat ürünlerde yaşanan bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi. Artan girdi maliyetleri, yüksek mazot fiyatları gibi nedenler manav tezgâhlarına olumsuz yönde yansıdı.

SALI PAZARINDA BAYRAM BEREKETİ

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi.

SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski de arttı. Konuya ilişkin olarak Fethiye Kaymakamlığı hem sosyal medya üzerinden hem de hoparlörler ile anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan anonslarda yangına karşı mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması istendi.

SALI PAZARINDA YOĞUNLUK

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

SALI PAZARI SALLANIYOR

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

SALI PAZARINDA YOĞUNLUK

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

YANGIN BELASI GERİ GELDİ

Geçtiğimiz yıl arka arkaya sahil bölgelerimizde çıkan yangınlarla ciğerlerimiz yanmıştı. Orman yangınları yaz aylarının gelmesi ve havalarının ısınması ile yeniden başladı. Dalaman’a bağlı Gürköy Mahallesi’nde çıkan yangından sonra Marmaris’in Bördübet Koyu’nda çıkan orman yangını hala söndürülemedi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Havaların ısınması ve ürün çeşitliliğinin artmasından dolayı Salı Pazarı’nda meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

DOMUZLAR ŞEHRE İNDİ

Havaların ısınmasından sonra domuzlar şehre inerek yiyecek yemek aramaya başladılar.

19 Mayıs'ta tekne turu keyfi

Havaların ısınması ile beraber Fethiye’de tekne turları ilçenin tanıtımı için önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

GENÇLER JUDO MAÇLARI YAPTI

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Judo eğitimi kapsamında genç sporcular gençlik haftası dolayısıyla önce ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda kendi aralarında hazırlık karşılaşmaları yaptı.

SAKLIKENT KANYONU HAYRAN BIRAKIYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alışverişi pazarda yapmayı tercih etti.

CUMA PAZARI’NDA YOĞUNLUK

Üretim maliyetlerinin artması ile beraber yükselen sebze meyve fiyatları havaların ısınmaya başlaması ile düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alış veriş için Cuma Pazarı’nı tercih etti.

DENİZİN TADINI ÖLÜDENİZ’DE ÇIKARTTILAR

Meteorolojiden Muğla’nın iç kesimlerinde havaların soğuyacağı ile ilgili açıklama yapılmasına rağmen Fethiye’de termometreler 21 dereceyi gösterdi. Havanın ısınmasını fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar Ölüdeniz’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor.

İTFAİYEDEN ENGEREK OPERASYONU

Kış uykusuna yatan soğukkanlı hayvanlar havaların ısınmaya başlaması ile beraber uyanmaya başladılar. Kış uykusundan uyanarak yolunu şaşırıp bir eve giren engerek yılanı Fethiye İtfaiyesi Ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına salındı.

CHP’li Erbay, “bıçak kemiğe dayandı”

Son dönemde elektriğe gelen fahiş fiyat artışlarının yurttaşların yaşam koşullarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Yüksek elektrik faturaları hem vatandaşımızı hem esnafımızı hem de çiftçilerimizi olumsuz etkilemektedir. İnsanlar fahiş oranda artan elektrik faturalarının altında ezilmektedir. Bu zamlar derhal geri çekilmelidir. Özellikle doğal gazın bulunmadığı bölgelerde ısınmak için elektrik kullanan vatandaşlarımız büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle bu bölgelerde yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir.” dedi.

Elektriğe zam sobaya döndürdü

Elektriğe zam sobaya döndürdü Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

Datça’da yüzücüler 3 bin metreye kulaç attı

16’ncı Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunda kulaçlar orman yangınlarına ve iklim krizine dikkat çekmek için atıldı. 

Salı pazarı yaz meyveleri ile renklendi

Her hafta kurulan Salı Pazarı'nda yaz meyvelerine yoğun ilgi oldu. Havaların ısınması ile birlikte pazardaki tezgahlar şenlenirken, vatandaşların yaz meyve ve sebzelerine yoğun ilgisinin olduğu görüldü.

Havaların ısınması ile güneş gözlüklerine yoğun ilgi

Yazın gelmesi ile birlikte havalarında ısınmasıyla vatandaşlar güneş gözlüklerine yoğun ilgi gösterdi. Güneş gözlüğü kullanırken sağlığa ve gözlere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunan Deva Optik işletmecisi Sinan Çalışkan, “Aslında güneş gözlüğü kullanırken sağlığımızdan ve gözlerimizden olmayalım. Gözlüğün alınması gereken yer gözlükçüdür” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ayıbı

Muğla’nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde 47 yıldır içme suyu şebekesinin bulunmaması mahalle sakinlerini hayatından bezdirdi. Tahsisli içme suyu gözü olmasına rağmen yaklaşık 350 nüfuslu Fethiye’ye 35 km uzaklıktaki Söğütlü Mahallesi’nde vatandaşlar havalarında ısınmasıyla içme suyu çaresizliğinden yakınıyor. Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak; Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye MUSKİ Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve ilgili müdürlüğün soruna çare bulmadığını ifade etti. Muhtar Sezgin Çolak, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu çağda büyük ayıbını yaşıyoruz. Bu çağda susuz köy olur mu?  Köyün çocukları ‘Muhtar su ne zaman gelecek’ diye soruyor, cevap veremiyorum. Suyu gelişi güzel şekilde bulup kullanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.