Datça'da yüzücüler 3 bin metreye kulaç attı

16'ncı Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunda kulaçlar orman yangınlarına ve iklim krizine dikkat çekmek için atıldı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun 16’ncısı 29 Ocak Cumartesi günü Taşlık Plajında geniş katılımla gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB), Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)  iş birliğinde düzenlenen maratona Türkiye’nin çeşitli illerinden 197 sporcu katıldı. Her yıl bir tema ile gerçekleştirilen maratonun bu yıl ki teması MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın önerisiyle ‘Orman Yangınları’ ve ‘Küresel Isınma’ oldu.
Açılış programına, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman,  MUTSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ile il ve ilçe protokolünün temsilcileri katıldı. 
Her yıl 5000 metre ve 1500 metre olarak iki etapta gerçekleştirilen maraton, bu yıl sert geçen kış koşulları nedeniyle 3000 metre ve 1500 metre olarak revize edildi. 
Önümüzdeki yıllarda maratonu uluslararası boyuta taşımak için çalışacaklarını ifade eden MUTSO Başkanı Ercan şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin hemen her ili sert iklim koşulları ve yoğun kar ile mücadele ederken, Datça’da 17 derece deniz suyu sıcaklığında sporcuların denize girerek Datça’da her mevsim denize girilebileceğini göstermiş oldular.”
Yarışmanın sonucunda, genel klasmanda dereceye giren yüzücülere plaketleri takdim edildi.Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN