Isı Haberleri

Isı Haberleri

Avcı, “Kubilay Alcu sayesinde Fethiye’de boks yaygınlaştı”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bugün saat 19.30'da Beşkaza Meydanı'nda Fethiye Arena Uluslararası Profesyonel Boks Gecesi yapılacak. Türkiye’ye boksun gelmesinde önemli katkısı olan eski boksör Serdar Avcı açıklamalarda bulundu. Avcı yaptığı açıklamada Kubilay Alcu sayesinde Fethiye’de boks yaygınlaştı dedi.

Fethiye'de Dünyaca Ünlü Fizikçiler Bir Araya Geldi

Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 

Karma sanat sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Fethiye Kardelen Sanat Derneği her yıl düzenlediği karma sanat sergisi ile yine halkın ilgisini çekti.

Fethiye, Antalya Turizm Fuarı’nda Tanıtılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi Nisan ayı toplantısı, Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda önemli tur operatörleri, oteller ve acenteleri bir araya getirerek, doğrudan pazarlamaya yönelik etkin bir fuara dönüşen Antalya Turizm Fuarı’nda Fethiye destinasyonunun tanıtılması kararlaştırıldı. Konseyde ayrıca 2024 turizm sezonuna yönelik Fethiye Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren önlem ve çalışmalar hakkında konsey üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Muğla Çiftçisi Her Geçen Gün Daha Da Bilinçleniyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Fethiye’de ‘Turizm Koordinasyon Toplantısı’

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde Fethiye Devlet Su İşleri (DSİ) toplantı salonunda “Turizm Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Fotoğraf Sergisi

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Muğlalı Sanatçı Demirtaş’ın ‘Kara Kışa Girmeden’ Klibi Yayınlandı

Muğlalı yerel sanatçı Hamdi Demirtaş’ın “Kara kışa girmeden” isimli klibini sevenleriyle paylaştı. Sanatçı Demirtaş’ın yeni klibi beğeni topladı.

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Motorine indirim var!

Motorin ve benzin fiyatı araç sahipleri tarafından zam ve indirim haberleri ile yakından takip ediliyor. 24 Nisan Çarşamba bugün akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? soruru merak edilirken yeni bir gelişme yaşandı. Araç sahipleri dikkat! Litresi 43-44 lira seviyelerinde olan motorin fiyatları için bu gece yarısı indirim yapılacak. İşte güncel benzin mazot fiyatı ile haberin detayları...

Lezzet Sokağı vatandaştan ilgi görüyor

Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde hizmete sunulan projede ayaküstü lezzetler tek bir sokak üzerinde, modern mutfak karavanlar içerisinde hazırlanıyor. Vatandaşların ilgisi ise oldukça yoğun…

Tedbirler arttırıldı! Motosiklet girişi yasak

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri Beşkaza Meydanı ve kordon bölgesinde motosiklet denetimlerini arttırdı.

Muğla Başkanı Muhsin Erçetin Yönetime Girdi

81 ilde şubesi ve yaklaşık 7900 üyesi olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin 14. olağan seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Yiğit, ‘Çok Güzel Bir Etkinlik’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Erçevik, ‘Çok Güzel Bir Program’

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarış direktörü Mutlu Erçevik, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabı programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fethiye – Marmaris Etabı start aldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) dördüncü gününde Fethiye-Marmaris etabı başladı.

Cumhuriyet Meydanı’na Çelenk Sunumu Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunum töreni yapıldı.

İlçe Milli Eğitim makamında 23 Nisan koltuk değişimi

İlçe Milli Eğitim makamında 23 Nisan koltuk değişimi

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali bitti

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Akdenizli 23 Nisan Mesajı Yayınladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fethiye yağmura teslim oldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde şiddetli sağanak ve şiddetli uyarısında bulundu. Yapılan uyarıların ardından Fethiye yağmura teslim oldu.

Müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirildi

7. Fethiye Belgesel Günleri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Festival devam ediyor

13. Dastar ve Kuzugöbeği Festivali tüm hızıyla devam ederken bölgede kahve satışı yapan Özgür Öncü, festival hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de Boks Gecesi Kubilay Alcu Sahnede!

Fethiyeli Yenilgisiz Profesyonel Boksör Avrupa Dünya ve WBC Orta Doğu Boks Şampiyonu Kubilay Alcu, 27 Nisan Cumartesi akşamı 19.30'da Beşkaza Meydanı’nda rakibi Hemrayev ile karşılaşacak.

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?