Hasad Haberleri

Hasad Haberleri

Seydikemer’de ‘Siyah Zeytin’ hasadı yapılıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor.

Sofralık ve yağlık zeytin alımına başlandı

Tarım Kredi Kooperatifi  zeytin hasadıyla birlikte Ege Bölgesinde sofralık ve yağlık zeytin alımına başladı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Yeni Konutlar İçin Yağmur Hasadı Şartı

Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Eylül Perşembe günü yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde “su” konuşuldu

Yaylalarda Harman Hasadı Başladı

Fethiye’deki yaylalarda harman dönemi başladı. Tarlalarında ekim yapan çiftçiler verim zamanı olan harmana başladılar.

Fethiye'de Kurulan Lavanta Bahçesinde Üçüncü Hasat Alındı

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin üçüncü hasadı alındı.

“Üretmeye, ürettiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz”

Menteşe Belediyesi’nin Yeşilyurt ve Kafaca Mahallerinde toplam 30 dönüm tarım arazisine ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadına başlandı.

 İlk Buğday Hasadına Başlandı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

KIŞ ÇİLEĞİ HASADI BAŞLADI 

Muğla’ya özgü çileğin ocak ayı hasadı başladı. Başlayan hasatla birlikte üreticilerin de yüzleri gülüyor.

BU SENENİN İNCİSİ SİYAH ZEYTİN

Fethiye'de zeytin hasat zamanı devam ediyor. Zeytin veriminin geçen seneye göre daha bereketli olduğu belirtildi. İşletmeci Mehmet Yavuzer ise, “Hasadımıza bir ay önce başladık “dedi.

MENTEŞE FADIL’DA BİBER VE LAVANTA HASADI

Muğla Valiliği’nin desteklediği Lavanta Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesi’nde lavanta ve biber hasadı yapıldı. Yapılan hasada Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da katılarak bol kazançlar dileğinde bulundu.

BAŞKAN KARACA, “BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin ikinci hasadı alındı. Hasada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Likya Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve birçok vatandaş katıldı.

KARAOVA’DA LAVANTA HASADI BAŞLADI

Bodrum Belediyesi, Pınarlıbelen Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’nin bahçesinde yetiştirdiği lavantaların hasadına başladı.

KARAKILÇIK BUĞDAYLARI ÜRETİCİYE VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Menteşe Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında Kafaca, Yeşilyurt ve Ortaköy Mahallelerindeki toplam 36 dönümlük alana ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadına başlandı. Hasat sonucu elde edilecek buğdaylar üreticilere ücretsiz olarak ulaştırılacak ve ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak. 

Zeytinyağının fiyatı artıyor

Fethiye ve çevresinde zeytin hasadı son hızıyla devam ediyor. Zeytinin irilerini satan üreticiler, küçük olanları ise zeytinyağı fabrikalarına götürüp sıktırıyor.

Fethiye'nin Koku Vadisi'nde ilk hasat

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi’ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi’nin ilk hasadı alındı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın da katılım sağladığı hasatta; 1 ton yaş lavanta hasadı, 500 kg yaş altın otu hasadı gerçekleştirildi.

Menteşe’de ‘Karakılçık’ Hasadı Başladı

Menteşe Belediyesi ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında ekimi yapılarak toprakla buluşan ata tohumu karakılçık buğdayının hasadına başladı. Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca mahallelerinde hasadı yapılan kadim buğday karakılçıktan elde edilecek buğdayların tohumları üreticilere ücretsiz verilecek, ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak ve aşevinde yemek yapımında kullanılacak. Hasattan geriye kalan saplar, saman balyası haline getirilerek hayvan yetiştiricilerine yem olarak verilecek.

Karaova’da hasat zamanı

Bodrum Belediyesi’nin Karaova Bölgesi’nde toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen ilk ürünün hasadı yapıldı. Ata tohumlarına verdiği değer ile bilinen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Potansiyel envanterimizi ortaya çıkarıp, hepsini işlemeye çalışacağız. Karaova'daki verimli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için üreticilerimiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk karpuz hasadı gerçekleşti, üreticilere fide dağıtıldı

Muğla’da “Katma Değeri Yüksek Sebze Üretim Projesi” kapsamında 40 bin adet karpuz ve 23 bin adet altay f1 tipi salatalık fidesi üreticilere dağıtıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, fidelerin maliyetinin %’i üreticiden u’i Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklendi

Buğday hasadını geleneksel yöntemlerle yapıyorlar

Seydikemer İlçesine bağlı Yaka Mahallesi, Bağlımeşe mevkiinde engebeli ve dağlık yapısı nedeniyle biçerdöverin giremediği arazilerde buğday, arpa ve yulaf hasadı geleneksel yöntemlerle yapılıyor. Ellerine orak ve tırpanı alan köylüler elleriyle buğday hasadına başladı.  Arazi Sahibi Hasan Karcı, “Arazi engebeli olduğu için biçerdöver giremiyor. Bizde eskilerde olduğu gibi orak ve tırpanla buğdaylarımızı hasat ediyoruz” dedi. 

Bir kilosu 50bin Lira

Muğla’nın bitkisel zenginliğine safran da eklendi. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Seydikemer’de safran hasadına katıldı

Bölgenin En Erkenci Karpuzu Fethiye’de Üretildi

Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü bölgede erkenci meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü erkenci çeşitlerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya teknik personelle birlikte Karaçulha Mahallesindeki karpuz üreticisi İbrahim Bakan’ ı ziyaret etti.