Fırsat Haberleri

Fırsat Haberleri

İyi Parti Adayı Metin Ergun “Muğla’nın Su Problemini Çözeceğim”

İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergun, “Evime, ata yurduma, ana ocağıma emek verme fırsatı nasip olduğundan hakça, insanca parolasıyla yola çıkıyorum. Çünkü hakça yönetelim, insanca yaşayalım istiyorum” dedi.

Âşıklar Tepesi’ndeki Masa ve Banklar Onarıldı

29 Aralık tarihinde yaptığımız ‘Âşıklar Tepesi’nin Durumu İçler Acısı’ haberinin ardından Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ndeki masa ve banklar onarılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

Milletvekili Otgöz’ün Yeni Yıldaki İlk Ziyareti, Başkan Akdenizli’ye Oldu

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 2024 yılının ilk mesai gününde Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’yi ziyaret etti. Ziyarette birlik, beraberlik vurgusu yapıldı.

Âşıklar Tepesi’nde Oturacak Yer Yok

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Yaz sezonu devam ediyor

Fethiye'de Kasım ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 28 dereceleri gösteriyor. Sıcak havayı fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı'nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Fethiye'de yazdan kalma günler yaşanıyor

Fethiye’de Ekim ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 33-34 dereceleri gösteriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı’nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

Fethiye'de hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor

Fethiye’de Ekim ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor. Bunu fırsat bilen turistler de Fethiye’den ayrılmamayı, tatilini sürdürmeyi tercih ediyor. Mikrofonlarımıza konuşan Sakıp Bey, iklim değişikliğine de vurgu yaptı.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

İlk ev kredisine vatandaşın yorumu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

El Sanatları Kurslarına Yoğun İlgi

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Milas merkez ve Ören'de açtığı El Sanatları kurslarıyla, vatandaşlara yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. Açılan kurslarla birlikte katılımcılara el becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını keşfetme ve yeni beceriler öğrenme fırsatı sağlanıyor.

Öğrencilere Yurtdışında İstihdam Fırsatı

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Denizhan Yılmazer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

Büyük Samanlığa İlgi Yoğun Oldu

9 gün bayram tatilini fırsata çeviren binlerce turist Büyük Samanlık plajına akın etti. 

Belediye dolandırıcılara karşı uyardı

Her fırsatta yeni yöntemler deneyerek, halkın parası ve malına göz diken dolandırıcılar, Fethiye’de belediye başkanı ve belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor. 

Döviz fırladı, Fethiye’ye İngiliz Akını Başladı

Türkiye’de döviz kurlarındaki artış yabancı turistlerinde fırsatı oldu. 1 Amerikan Doları’nın, 23,67 Türk Lirası’na tekabül etmesiyle özelikle İngiliz turistler akın akın Fethiye’ye geliyor.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ” 

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

BAŞKAN DEMİR, "EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yeni Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

SEYDİKEMER TDİOSB, YATIRIMCILARA BÜYÜK FIRSATLAR SUNACAK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis toplantısına katıldı.

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alışverişi pazarda yapmayı tercih etti.

BAYRAMIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARIYOR

Pandeminin etkisini azaltması ile kalkan yasaklardan sonra, ilk bayram olan Ramazan Bayramı’nda tatili fırsat bilen çocuklar, bayramın tadını çıkardılar.

Başkan Gümüş: “Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi, AB Projesi Türkiye Ulusal Ajansın desteklediği hibe ile Equality of Opportunity in Youth Work (Gençlik Çalışmalarında Fırsat Eşitliği) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen yabancı konukları Menteşe’de ağırladı. Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen proje, 9 -17 Nisan tarihleri arasında Muğla’da yapılan çalıştay ile gerçekleşti. Çalıştay kapsamında proje paydaşı Menteşe Belediyesi tarafından İspanya, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabancı konuk Atapark’ta misafir edildi. Katılımcıların daha sonra Muğla Engelliler Derneği’nde engelli bireyler ile buluşmaları sağlandı.

CUMA PAZARI’NDA YOĞUNLUK

Üretim maliyetlerinin artması ile beraber yükselen sebze meyve fiyatları havaların ısınmaya başlaması ile düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alış veriş için Cuma Pazarı’nı tercih etti.

DENİZİN TADINI ÖLÜDENİZ’DE ÇIKARTTILAR

Meteorolojiden Muğla’nın iç kesimlerinde havaların soğuyacağı ile ilgili açıklama yapılmasına rağmen Fethiye’de termometreler 21 dereceyi gösterdi. Havanın ısınmasını fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar Ölüdeniz’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor.

ÖLÜDENİZ’DE DENİZ KEYFİ

Türkiye'nin bir yanında kış mevsimi tüm hızıyla devam ederken, Fethiye’de durum tam tersi. Kimi vatandaşlar, hava sıcaklığının 20 dereceye yükselmesini fırsat bilip, denizin keyfini çıkartıyor.

Muğla'daki firmalara ihracat için önemli fırsat

KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında 22-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan iş görüşme etkinliğinin tanıtımı amacıyla, MUTSO ev sahipliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Fethiyespor taraftarının yanında

3. lig 3. Grup’ta lider durumda bulunan Fethiyespor  Cumartesi günü Saat 13’de kendi sahasında oynayacağı İçel İdmanyurdu maçının hazırlıklarına devam ediyor. Fethiyespor diğer taraftan da her fırsatta taraftarı ile bir araya gelerek İçel İdmanyurdu maçında destek istiyor.

Gençlerin buluşma noktası Âşıklar Tepesi

Uzun süren sağanak yağışlar yerini güneşli havaya bıraktı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşın buluşma yeri Âşıklar Tepesi oldu.