Dijital Haberleri

Dijital Haberleri

Doç. Dr. Saltık EUROCHAMBERS Eğitimine Katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Komite Talebi, Belediye Tarafından Hayata Geçirildi

MUTSO 6’ncı Meslek Komitesinin proje müellifleri ile oluşturduğu komisyonun talebi, Menteşe Belediyesince kabul gördü. Böylece Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğünce alınan başvurular dijital dönüşüme geçiyor.

FTSO'dan dijital pazarlama eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılan ‘Dijital Pazarlama Eğitimi’nde satış ve pazarlama yapan şirketler için dijital reklamcılık ve pazarlama konularında kapsamlı bilgiler verildi.

Isparta 32 Spor – Fethiyespor maçı hakemleri

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta Fethiyespor, 16.hafta müsabakasında deplasmanda Isparta 32 Spor ile karşılaşacak. Mücadeleyi yönetecek hakemler Türkiye Futbol Federasyonu Dijital Ataması ile belirlendi.

Erkılınç, 'Dijital ölçümleme sisteminin arka planında çok büyük bir emek var'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

Boluspor – Bodrum FK maçı hakemleri belli oldu

Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında oynanacak Boluspor – Bodrum FK maçını yönetecek hakemler Türkiye Futbol Federasyonu Dijital Ataması ile belirlendi.

Fethiyespor – İskenderunspor Hakemleri Belli Oldu

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 11.Hafta mücadelesinde Fethiyespor ile İskenderunspor karşı karşıya geliyor. Mücadeleyi yönetecek hakemler Türkiye Futbol Federasyonu Dijital Ataması ile belirlendi.

Sarıyer – Fethiyespor maçı hakemi Şanlıurfa’dan

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 8.Hafta mücadelesinde Sarıyer ile Fethiyespor karşı karşıya geliyor. Mücadeleyi yönetecek hakemler Türkiye Futbol Federasyonu Dijital Ataması ile belirlendi.

3. Uluslararası Proje Toplantısı MSKÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Avrupa Birliği Erasmus+Programı tarafından desteklenen “Mesleki Eğitim ve Öğretimin Dijitalleştirilmesi: Ters Yüz İş Temelli Öğrenme” projesinin 3. Uluslararası Proje Toplantısı 5-6 Temmuz 2023 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

DİJİTAL PAZARLAMA, TARIMSAL KALKINMA İLE BULUŞTU

Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi dijital pazarlama eğitimleri sona erdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile sunulan dijital pazarlama eğitimi Fethiye Ticaret Odası tarafından sağlanan Likya Salonu’nda gerçekleşti.

CHP’Lİ ERBAY, “ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERİN GEREĞİ ÖZGÜR BASINDIR”

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Her türlü zorluğa ve baskıya rağmen, halkın haber alma hakkını savunan bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.” dedi.

TARIMCEBİMDE ÇİFTÇİMİZİN HİZMETİNDE

Türkiye’nin ilk mobil tarım uygulaması olan TarımCebimde’nin tanıtımında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Tarım sektörümüzün, dijital dönüşümle Türkiye Yüzyılı’na doğru güçlü bir adım atacağına inanıyorum. Yerli ve milli olan uygulamanın hayata geçirilmesinde alın teri, tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir” dedi.

RATEM’DEN ANKARA ÇIKARMASI

RATEM, yıllardır ısrarla talep ettiği radyo-TV yayıncılarına resmî ilan verilmesi konusu ile ilgili Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın davetiyle katılım gösterilen “Basın Kanunu Düzenlemesi” toplantısında söz alan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu, RATEM’in çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak radyo televizyonlara resmî ilan verilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

SAYISAL TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYET İŞLEMLERİ ARTIK FTSO’DAN YAPILIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yaptırabilecek. Böylece FTSO, sayısal takograf işlemlerinin yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE, IDC CIO ÖDÜLLERİNDE MÜŞTERİ DENEYİMİ KATEGORİSİNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ilk kez katıldığı 13. International Data Corporation (IDC) Türkiye CIO Zirvesi’nde gerçekleşen 2022 IDC CIO Ödülleri’nde Müşteri Deneyimi Kategorisi’nde, “Elektrik Abonelik Sözleşmelerinde Dijitalleşme Projesi” ile üçüncülük ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA : MAKYAJ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM !!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara merkezli olarak dijital platformda yayım yapan Belediye Gazetesi’ne kapsamlı bir röportaj verdi. Türkiye genelinde çeşitli uygulamalarıyla başarılı olan 34 belediye başkanı ile yapılan röportajlara Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da dahil edildi. Dergiye konu olan belediye başkanları göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar, önümüzdeki sürece ilişkin planlamaları ve yaşamakta oldukları sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

“Benim koccaman ailem” yayında

“Benim Koccaman Ailem” adıyla bir Avrupa Birliği Sivil Düşün projesi olarak ortaya çıkan dijital içerikler, dijital platformlarda izleyicilerin karşısına çıktı.

KKTC’de dijital para atılımı

META DAO grubu kripto para camiasının merakla beklediği Blockchain Kripto Varlık Platformunun resmi açılışını Kıbrıs’ta gerçekleştirdi.

MUTSO Meclis Başkanı Özcan, sigorta sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

MUTSO ev sahipliğinde Sigorta Acenteleri Bilgilendirme ve Farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda TOBB SAİK’in yaptığı çalışmalar, sigortacılık sektöründeki gelişmeler, dijitalleşmenin sektöre etkileri, acentelerin korunması ve Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Sigorta Fuarı ve Kongresi Projesi ile ilgili konular görüşüldü.

Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO’daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

Kolaylı, internet yasası acilen çıkarılmalı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda konusan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sorunları ve beklentileri dile getirdi.

Erbay, “2022 umudun ve yarınların yılı olacak”

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, bir basın açıklaması yaparak yurttaşların yeni yılını kutladı ve Milletvekili olarak 2021 yılı içinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin Kâğıt Baskısı Kaldırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilk nüshası 21 Şubat 1957 tarihinde yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, dijital ortama taşındı. Kâğıt baskısı kaldırılan gazeteye, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital olarak ulaşılabilecek. Ayrıca onaylı sureti de internet üzerinden temin edilebilecek.

Başkan Aras Re360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu

2017’den beri her yıl gerçekleştirilen Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör işbirliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, MIPIM Stratejik partnerliğiyle İstanbul’da düzenlendi. Etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Yerel Yönetim Anlayışının Kamusal Yatırımdaki Rolü” başlığı ile konuşma yaptı.

Youtuberların Gözaltına Alınmasına Tepki

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, 3 Youtuberın gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Erbay, Youtuberların keyfi bir şekilde gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Çiftçiler ürünlerini internetten satabilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni projesi ile artık çiftçiler ürettikleri ürünleri Dijital Tarım Pazarı’nda satabilecekler. Yeni proje Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimle Fethiyeli arı yetiştiricilerine anlatıldı.

Dijital Yörük Fethiye’de

Motosikleti ile 2013 yılından beri dünya turunda olan İran asıllı Mahsa Homayounfar’ın şimdiki durağı Fethiye oldu. Motosiklet tutkunu olan ve özgür yaşamayı seven Mahsa Homayounfar kendini Dijital Yörük olarak adlandırıyor.

Dijital Mecralar Komisyonu Facebook temsilcilerini dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu yeni yasama dönemi çalışmalarının ilk adımında Facebook'un Türkiye temsilcilerini dinledi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapan Facebook temsilcileri Komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.