Deprem Bölgesi Haberleri

Deprem Bölgesi Haberleri

Deprem Bölgesine Atanan Kaymakam’a Veda Yemeği 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine Kaymakam olarak atanan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e veda yemeği düzenlendi.

Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başarı Belgesi Verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan personel, Muğla Valiliği tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

“Dekoratif Ahşap Süsleme” sergisinin açılışı gerçekleştirildi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurdunda misafir edilen deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik açılan “Dekoratif Ahşap Süsleme” kursunun sergisinin açılışını gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Tavlı bayram için Şanlıurfa'ya görevlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa'da deprem bölgesine görevlendirildi.

Atmaca,depremzedelerle geleneksel oyunlar izledi

Fethiye İlçe Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurdu’nda misafir edilen, deprem bölgesinden gelen vatandaşlar ile birlikte geleneksel oyunlardan Meddah ve Karagöz Hacivat oyununu izledi.

Müftülük personelleri deprem bölgesine yolcu edildi

Fethiye Müftülüğü ’nün gönüllü personelleri Kahramanmaraş/Afşine yolcu edildi.

Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor

Deprem Bölgesinde Muğla İl Müftülüğü Tdv gönüllüsü hocalar görev yapmaya devam ediyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDELER İÇİN İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, deprem bölgesinden Seydikemer’e gelen depremzede aileler için iftar programı düzenledi.

KAYMAKAM KARAMAN DEPREMZEDELER İLE İFTAR YAPTI

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, iftar yemeğinde Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Misafirhanesi’nde misafir edilen deprem bölgesinden gelen vatandaşlar ile bir araya geldi.

BAŞKAN ARAS YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ, HALKI DİNLEYEREK BİLGİLENDİRDİ

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordine etmek için aralıklarla Hatay ve Malatya’ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kentteki çalışmaları da yakından takip ediyor. Turgutreis, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük mahallelerinde saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Aras, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

HAYDİ ÇOCUKLAR ŞENLİĞE!

Afet bölgesindeki depremzede çocukların yüzlerini güldürmek, Milas’ta yaşayan tüm çocuklarımızın renkli bir gün geçirmelerini sağlamak için 19 Mart Pazar günü Çocuk Şenliği düzenlenecek. Şenlik kapsamında, “Oyuncağını Al Gel” sloganıyla toplanacak oyuncaklar deprem bölgesinde yaşayan çocuklara gönderilecek.

MUĞLA ODALARI VE BORSA 35'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Muğla Odaları ve Borsa 35'inci ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının başlıca gündemini, yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları oluşturdu.

FETHİYESPOR TARAFTARI DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI 

Fethiyespor taraftarı feci depremden etkilenen depremzede çocukları unutmayarak anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Fethiye Şehir Stadı’nda maç başlarken bütün oyuncaklar alkışlar arasında sahaya atıldı. Sahaya atılan oyuncakları futbolcular görevliler yardımıyla topladı. Peluş oyuncaklar daha sonra çocuklara hediye edilmek üzere deprem bölgesine gönderilecek.

İYİ PARTİLİ ERGUN, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİNE DEPREM TAZMİNATI VERİLMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

BELEDİYE, DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN KADINLARIN YANINDA

Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program ve ziyaretler düzenlerken Başkan Ahmet Aras, Gaziantep Adam Voleybol Takımı ile bir araya geldi.

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

“ZOR GÜNLERİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mart Ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında deprem bölgesinde ve Menteşe’de depremzedeler için yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. 

DATÇA BELEDİYE’SİNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK

Datça Belediyesi, deprem bölgesinden ilçeye gelen afetzede çocuklar için hafta sonunda bir etkinlik düzenledi

KIZILAY’DAN AFETZEDELERE 70 MİLYON DEĞERİNDE ALIŞVERİŞ KARTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.  

TÜRK EĞİTİM VAKFI, AFETZEDE 1.000 YENİ ÖĞRENCİYE DAHA UMUT OLACAK

Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı, depremden etkilenen eğitim çağındaki gençler için tüm imkanlarını seferber ediyor. Deprem bölgesindeki 2.500’ten fazla bursiyerine ek barınma burs desteği için 3 milyon TL, burs için başvurmuş ancak kontenjan sınırlaması nedeniyle kabul alamamış ve afet bölgesinde olduğu tespit edilen 1.300 öğrenciye ise acil destek için yaklaşık 2 milyon TL yardımda bulunan TEV, bunların yanı sıra depremden etkilenen 1.000 yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs verecek.  

BAŞKAN ARAS YENİDEN DEPREM BÖLGESİNDE

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki bazı yerel basın temsilcileri ve gönüllülerle yeniden deprem bölgesine gitti.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN 1376 BİNADA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI 

Muğla Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 1376 binada hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. 

BAŞKAN KARACA,“BÖLGEMİZ BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin 1. derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, Fethiye’de Babataşı Akarca ve Tuzla mahallelerini pilot bölge seçtiklerini, bu mahallelerin zemin sıvılaşmasını ölçeceklerini belirtti.

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

AKUT BODRUM’DAN BAŞKAN ARAS’A ZİYARET

Bodrum Belediyesi deprem bölgesinden dönen AKUT Bodrum ekibini ağırladı. Ekip, Başkan Aras’a, AKUT’a verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.  

DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 11 ili etkileyen depremler sonrasında bölgeye yapılacak yardımların koordine edilmesi ve ilimizde misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla iş insanları, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

GİRGİN'DEN DEPREM BÖLGESİNDE MALÜLLÜK AYLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin deprem bölgesinde, meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin  sigortalı olması koşuluyla malul aylığı alabilmesi için kanun teklifi verdi. Girgin mevcut yasadaki koşulların deprem bölgesinde uygulanmaması için bu kanun teklifini verdiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: DEPREM BÖLGESİNİ İHYA VE İNŞA ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris ve Datça’da depremzedeleri ziyaret etti

DEPREMLERİN ARDINDAN SİGORTA SEKTÖRÜNDE EN ÇOK NELERDEN ŞİKÂYET EDİLDİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin etkileri devam ederken, DASK ve konut sigortası en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Şikâyetvar sitesi verilerine göre, Şubat ayında konut sigortalarında şikâyetler yüzde 23 arttı. Şikâyetvar ’da DASK sayfası son 30 günde 67 bin 531 kez görüntülenirken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar ekspertizlerin gelmemesinden ve DASK’a ulaşamamaktan şikâyet etti 

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu