BELEDİYE, DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN KADINLARIN YANINDA

Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program ve ziyaretler düzenlerken Başkan Ahmet Aras, Gaziantep Adam Voleybol Takımı ile bir araya geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Bodrum Belediyesi Bitez Kafe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gaziantep Adam Voleybol Takımı ile kahvaltı düzenlendi. Bodrum Belediyesi ve Bodrumspor AŞ ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynel Kılıç, Mehmet Dağoğlu, Teknik Direktör Adnan Kıstak, Yelken Şube Sorumlusu Hadi Türk ve Bodrumspor Coenda Medical Kadın Voleybol Takımı katıldı.
Başkan Aras, yaptığı konuşmada, bölgede büyük bir yıkım olduğunu ve insanlık dramının yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:
“Deprem bölgesinde bir felaket yaşandı, çok büyük bir yıkım oldu. Sizlere çok büyük geçmiş olsun. Bunlar geçecek, toparlanacağız inşallah. Sizleri burada görmek, sizleri Bodrum’da ağırlamak bizleri çok mutlu etti.  Bizlerden bir isteğiniz olursa her zaman hazırız. Her zaman destek olmaya söz veriyoruz. Bundan sonra umarım daha güzel günlerde bu deprem gibi kötü felaketlerin yaşanmadığı günlerde, bunların atlatıldığı zamanlarda, hep birlikte sizlerle beraber olmak istiyoruz.”
“KADINLARIN BAŞARILARI BÜYÜK BİR ROL MODEL”
“Dünyada kadın mücadelesi çok uzun soluklu bir mücadele.  Bodrum’da da biz bunu şu anda toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında çalışıyoruz. Kadın hakları ile ilgili çok ciddi gelişmeler var. Bodrum’da siz kadınların başarıları büyük bir rol model diğer kadınlar için. Kızlarımız, çocuklarımız için sizler çok önemlisiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Kadın mücadelesinde kadın sporcuların da çok büyük bir yeri olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde sizleri kutluyorum.”
Konuşmanın ardından Başkan Aras’a Adam Voleybol Takımı sporcuları ve teknik heyet imzalı forma ile Atatürk’ün masa üstü metal dekorunu hediye etti. Başkan Aras, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya ile birlikte sporculara başarılar dileyerek çiçek taktim etti.
DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN KADINLAR UNUTULMADI
Bodrum Belediyesi, deprem bölgesinden gelen ve ilçede konaklayan kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret etti.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt öncülüğünde, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Bürosu ve Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından aileleri ile birlikte deprem bölgesinden Bodrum’a gelen kadınlar ziyaret edildi. Ziyarete İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri de eşlik etti.
Başkan Yardımcısı Yurt, Bodrum merkez ve Gümbet başta olmak üzere çeşitli otel ve konutlarda konaklayan kadınların talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Başkan Ahmet Aras’ın selamını ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını ileten Yurt, Bodrum Belediyesi tarafından kadınların ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan hediyeleri sundu. Başkan Yardımcısı Yurt, “Her zaman sizlerin yanındayız. Elimizden gelen ne varsa belediye olarak yapmaya hazırız.” dedi.
HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ’NDE DE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
                          
Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde yaşamını sürdüren kadınlara da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bodrum Belediyesi yetkilileri ve CHP Kadın Kolu Başkanı Umut Anıl Özdoğan ile CHP Bodrum Gençlik Kolu üyeleri karanfil dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN