Bütçe Haberleri

Bütçe Haberleri

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Yenilenmesine 50 Milyon TL Bütçe !

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Cumhur İttifakı Adayı Kökten "Muhtarlar Masası Kuracağım"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Akdenizli “En Büyük Savaş Cehalete Açılan Savaştır”

Seydikemer’de “Devlet Yatırım Programı” kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

İkinci El Pazarı Her Bütçeye Hitap Ediyor

Vatandaşların ikinci el pazarına ilgisinin güzel olduğunu söyleyen Süleyman Bahar, tezgâhta sattığı ürünler ile ilgili açıklamada bulundu.

Baklavanın kilosu da tanesi de cep yakıyor! Güncel baklava fiyatları..

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

2024 Yılı Tahmini Bütçesi Oylandı

MUTSO Meclisi 2023 yılı son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Odanın 2024 yılı tahmini  bütçesi oylandı. 

GİRGİN: ESNAFI EYT KAPSAMINA ALMAMAK İÇİN Mİ YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALMIYORSUNUZ?

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vatandaşların kamuya yönelik borçlarını yapılandıran kanun görüşmeleri yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, borçları yapılandırılmayan esnafın EYT düzenlemesinde kapsam dışı kalacağını vurguladı.  Girgin şunları söyledi: 

ESNAF HASTANESİ’NDEN BÖLGEYE DEV KATKI  

Bir Esnaf Hastanesi kuruluşu olan S.A.F.’da düzenlenen kokteylde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin Fethiye’nin hastanesi olduğu vurgulandı. Fethiye ve çevre ilçelerinde yaşayan kişilerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışma yapıldığı söylendi. Bunun yanında halkına, esnafına, sporcusuna, öğrencisine, sivil toplum kuruluşlarına, Kamu kurum ve kuruluşlarına bütçeleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda destek olduklarının altı çizildi. Bu desteğin çoğunluğunun çalışanlara, şehir esnafına, kamu giderlerine ve bağışlara harcandığı bilgisi paylaşıldı.

EMEKLİLER BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tüm Emekliler Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından 2023 yılı bütçesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

GİRGİN, “ASGARİ ÜCRETTE ESAS OLAN ALIM GÜCÜNÜN ARTMASIDIR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 Bütçesi görüşmelerinde “zamlar durmadıkça asgari ücret 10 bin olsa ne yazar!” diyerek asgari ücreti ele aldı.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, “TAŞERONA KADRO SÖZÜ NE OLDU?”

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bütçelerden biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi idi. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, komisyonda yaptığı konuşmada, kadro dışı bırakılan taşeron işçilere değinerek, Bakan Vedat Bilgin’e “taşeron işçilerimiz ne zaman kadro alacak?” diye sordu. “Kadrolu işçi olarak çalışmak isteyen ve kapsam dışı kalan işçiler özlük haklarından yoksun çalışmaktadır. Eş durumu tayini konusunda bile sorun yaşamaktadır” diyen Girgin “Karayollarının görev bünyesinde bulunan yolların bakımı, kış aylarında kar ile mücadelede de görevalıyor. Asıl işi yaptıkları halde karayollarında çalışan işçilerin kadro alamadığını belirtti.

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, “EĞİTİMİ YAPBOZ’A ÇEVİRDİNİZ”

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada AKP dönemindeki Milli Eğitim Bakanlarının uygulamalarından kronolojik sıralama yaparak eleştirilerini dile getirdi.

GİRGİN’DEN BAKAN DERYA YANIK’A: 1500 TL İLE TEKER DÖNER Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 Bütçesi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu hafta yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a “Bakanlığınızın sorumluluğundaki bazı uygulamaları seçim bölgem Muğla üzerinden değerlendirmek istiyorum” diyerek taşımacı esnafının sorunlarını dile getirdi.

BELEDİYE MECLİSİ BÜTÇEYİ OYLADI

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı 2.birleşim 1.oturum meclis toplantısı, Alim Karaca’nın başkanlığında gerçekleşti.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK    

2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlarken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından öğrencilere anlamlı destek. (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sağlanan 100 Bin TL’lik bütçe ile öğrencilere kırtasiye desteği sağlandı. 

OKUL SEZONUNDA KIRTASİYECİLER HAREKETLİLİK BEKLİYOR

Yapılan açıklamalar neticesinde okullar 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektör işletmecileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

GİRGİN: ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERENE ROBİN HOOD DERLER FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERENE DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerinin yayınlanmasının ardından, Kur Korumalı Mevduat sisteminin halka maliyetiyle ilgili, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

GİRGİN’DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nun son çalışma gününde, Komisyon’da tartışılmadan son dakikada bir önerge ile “varlık barışı” adı altında uzatılan kara para düzenlemesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Girgin: 'Bunca ay ne yaptınız?'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’ndaki Ek Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Saray kendi şatafatı için uçak filosu kurarken geçen yıldan beri bunca felakete rağmen bu ülkenin ormanları için ihtiyaca cevap verecek bir yangın filosu kurulmamasını eleştirdi ve “bunca ay ne yaptınız” dedi.

GİRGİN: TAŞERON İŞÇİYE VERİLEN SÖZLER TUTULSUN!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

GİRGİN: ENFLASYONLA MÜCADELE EDEMEYENLER ENFLASYON RAKAMLARIYLA MÜCADELE EDİYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TÜİK hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bir de konuşma yapan Girgin şunları söyledi:

Girgin, doktorların isyanını TBMM’ye taşıdı

Hekimler için getirilen Sağlık Kanunu görüşmelerinde Muğla’daki kamu hastanelerindeki doktor ve personel eksikliğini dile getiren Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin “giderlerse gitsinler” anlayışının Türkiye’ye yansımasını Muğla örnekleri üzerinden anlattı.

GİRGİN: ‘SARAYIN POLİTİKALARI ZENGİNİN FAİZİNİ FAKİRE AÇLIKLA ÖDETİYOR’

Bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek teklifle ilgili, Komisyonda konuşma yapan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

GİRGİN: ‘FİNANS BARONLARINI KOLLAYACAĞINIZA, HALKIN EKMEĞİNİ KORUYUN!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Komisyonda konuşma yapan Süleyman Girgin, İstanbul Finans Merkezi projesinin faiz lobisini daha da zengin etmek için yapıldığını vurgulayan Girgin “Yüksek vergi teşviği, ulusal mevzuattan muaf tutulma gibi ülke egemenliğini tehdit eden ve küresel zenginleşmeye katkı sunmak amacını taşıyan bu reklam kokan "merkez" projelerinin bir avuç kişi dışında ortalama vatandaşa bir faydası yok” dedi.

GİRGİN GÜMÜŞHANE’DEKİ ŞOFÖR ESNAFLARININ İSYANINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Gümüşhane’deki şoför esnaflarının sorunlarını dile getirdi.

GİRGİN: ‘YATAĞAN-KAVAKLIDERE-KALE BAĞLANTI YOLU PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINSIN!’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na daha önceki yıllarda gündeme gelerek yatırım programına alınan, ancak daha sonra rafa kaldırılan Yatağan-Kavaklıdere-Kale bağlantı yolunu sordu.

GİRGİN: ‘CUMHURİYET TARİHİ'NİN EN BÜYÜK SOYGUNU KUR KORUMALI MEVDUAT İLE YAPILIYOR’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, bu hafta TBMM’de görüşmelerine devam edilen “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”’nde söz alarak kur korumalı mevduat hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GİRGİN’DEN ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM VE ÖTV HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Engelliler Haftası’nda engelliler için kanun teklifi verdi. Girgin verdiği kanun teklifiyle, kamu ve özelde engelli istihdamının %6’ya çıkarılmasını ve engellilerin ÖTV’den istisna araç alabilmelerinde belirlenen üst sınırın kaldırılmasını istedi.