Boyama Haberleri

Boyama Haberleri

Büyükşehir Destekledi Güçbirliği Kooperatifi İlk Satış Mağazası’nı Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ilk satış mağazasını Marmaris’te açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün satış mağazasını ziyaret ederek kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Akdenizli: “Bisiklet Ve Yürüyüş Yolu’nda Çalışmalara Başladık”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerinde yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 2’nci etap çalışmaları başladı. Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında beton dökülüp, boyamalar yapıldı. Ulaşım ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

SOKAK HAYVANLARI ADINA SERGİ

Fethiye'nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel'in 'Mandala ve Taş Boyama' sergisi, Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.

ÇALIŞMALAR KIRSALDA DEVAM EDİYOR

Menteşe Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu’nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca’dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzergâhında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.

Pandemi çocukların göz sağlığını bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bu projeyle yüzlerce can yuvaya kavuşacak

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan “Fethiye’nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner’e minnettarız” dedi.

Bisiklet yolu sezona hazırlanıyor

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kordon boyundan ve Şehit Fethibey Parkı’na kadar olan bisiklet yolu alanında boyama çalışmasına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alandaki bisiklet yolu maviye boyanarak sezona hazırlanıyor.

Fethiye’de yaya geçitlerine kırmızı çizgi uygulaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Fethiye’de de 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. İlk kırmızı çizgi boyama işlemini Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Öztürk gerçekleştirdi. 

Datça Emniyeti Çocukları Sevindirdi

Muğla’nın Datça ilçesinde, polis ve bekçiler tarafından kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklar hediye boyama kitaplarıyla sevindirildi.

Çocuklar Oynarken Öğrenecek

Muğla’da korona virüs nedeniyle zamanını evde geçiren çocuklar için hazırlanan ‘Trafik Boyama Kitabı’ ile çocuklar hem oynayacak hem de trafik kurallarını öğrenecek.