Barış Haberleri

Barış Haberleri

Muğla Çiftçisi Her Geçen Gün Daha Da Bilinçleniyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Başkan Akdenizli 23 Nisan Mesajı Yayınladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli’den Ramazan Bayramı Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; “Dargınların barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Başkan Köksal’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak; Ramazan Bayramının sağlık, huzur, mutluluk ve barış içerisinde geçmesini diledi.

Müdür Barış Saylak, istifa etti

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, görevinden istifa ettiğini gözyaşlarıyla açıkladı.

Zeytinler Hasat Edildi, Sıkımı Yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

San Deco, Fethiye’de hizmete açıldı

Türkiye’deki dekoratif (efekt boya) boya sektörünün lider markası San Deco, Fethiye Barış Manço Bulvarı’nda hizmete açıldı.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Tarımsal Hasar Tespitleri Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın Menteşe İlçe'sinin Gazeller Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören tarımsal ürünlere hasar tespiti yaptırdı.

Saylak, Arıcılarla Bir Araya Geldi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, arıcılar ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Başkan Karaca'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda dünyanın her yerinde kalıcı barış sağlanması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

Milas Belediyesi'nden Melih Cevdet Anday'ı anma etkinliği

Milas Belediyesi, ömrünün son yıllarını ilçeye bağlı Ören Mahallesi’nde geçiren Melih Cevdet Anday için anma etkinliği düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek olan etkinlikte şiir ve müzik dinletisi yapılacak.

İl Müdürü Saylak da İzleyenler Arasında

Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde heyecan her geçen dakika daha da artıyor. Bu muhteşem organizasyonu izleyenler arasında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da yer alıyor. 

Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Fethiye’de Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı'nda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

Vali Orhan Tavlı Muğla’ya Veda Etti

Muğla’daki görev süresini tamamlayarak Samsun Valiliğine atanan Vali Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a ve kuruma veda ziyaretinde bulundu.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu Yılında Fethiye’de Tören Düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49'uncu yıl dönümü nedeniyle Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneğinde tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Bulvarı adına yakışır hale geliyor

Fethiye Belediyesi, Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı’nda BSK Sıcak Asfalt, kaldırımlar ve adliye önündeki alana akıllı kavşak yapılması için çalışmalara başlandı.

İl Müftüsü Çapçı'nın Ramzan Bayramı mesajı

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Halikarnas Balıkçısı’nın “Merhaba”sı logosunu arıyor

Balıkçı’nın 133. doğum gününde, dünyaya seslendiği “Merhaba”sı küresel bir barış ve dostluk çağrısına dönüşüyor.

DALAMAN’DA BİN 470 ADET DALAMAN KAYA İNCİRİ FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

SAYLAK’DAN ANKARA ÇIKARTMASI

Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak Ankara’ya giderek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret etti.

BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA ANISINA MUHTEŞEM KONSER

Anadolu Rock müziğinin aramızdan ayrılan efsanevi iki ismi Barış Manço ve Cem Karaca için Fethiye Belediyesi tarafından anma konseri düzenledi. Konsere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterirken gecede Barış Manço ve Cem Karaca'nın birbirinden değerli eserleri seslendirildi.

MUĞLALI BİSİKLETÇİLER TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya da düzenlenen Bisiklet Turkiye Şampiyonasında Nurettin Emre Oruç, Barış Akkoyun, Mevlüt Emre Özkurt ve Fatih Güngör den oluşan Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı Türkiye 2.si oldu.

BALCI, “CUMHURİYET BARIŞIN GÖLGESİNDE BÜYÜYEN DEMOKRASİ AĞACIDIR”

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

BARIŞ KOSKU İLE MÜZİK DİNLETİSİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından Kosku Ailesi’nin evinde müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

TOGEMDER, KADIN AKLIYLA EKOTURİZM İÇİN MUĞLA’DA

TOGEMDER koordinasyonunda başlatılan ve yedi ili kapsayan Kadın Aklıyla Eko Turizm Projesi kapsamında ilk çalışmalar Muğla’da başladı.

BALIKÇILARIMIZIN DENİZ HASRETİ BİTTİ

En uzun kıyı şeridinde sahip Muğla'da denizlere hasret sona erdi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak balıkçılar ile birlikte Vira Bismillah diyerek Av Sezonunu açtı.

KARACA, “KAÇAK YAPI İLE EN ÇOK MÜCADELE VEREN BİR İLÇEYİZ”

Arzu Sipahi ve Seda Köktener’in hazırlayıp sundu “Fethiye” isimli programa konuk olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca imar barışı konusuna da değindi.

Çayır tırtılına rastlanmadı

Ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.