Acar Haberleri

Acar Haberleri

Fethiye’de emeklilerin sesine kulak verin!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Barbun Bistro Tatilcilerin Gözdesi

Muğla’nın Fethiye ilçesinin en gözde mekanlarından biri olan BarBunn Bistro & Alacarte, bayram tatili boyunca tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Yağmura rağmen tekerlekli sandalyeyi teslim etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Yakacık Mahallesi’ne ikamet eden doğuştan engelli 55 yaşındaki Ahmet Ali Acar' a tekerlekli sandalye temin etti.

Kökten’den anlamlı hediye

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Yakacık Mahallesi’ne ikamet eden doğuştan engelli 55 yaşındaki Ahmet Ali Acar' a tekerlekli sandalye temin etti.

Büyükşehir, Muğla’yı Korumak İçin 202 Çevre Davası Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için hukuki yollardan mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 202 dava açarak usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Vali İdris Akbıyık, Teknopark’ı Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Teknopark’da faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

Marmaris'te İYİ Parti'nin adayı Acar mı olacak?

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Marmaris Belediye Başkanlığı görevine seçilen, son genel seçimlerde Memleket Partisi’nden milletvekili adayı olan tecrübeli siyasetçi Ali Acar’ın; İyi Parti Marmaris Belediye Başkanı olacağı iddia edildi.

Pazar Esnafı, Fiyatların Düşmesi Gerektiğini Söylüyor

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, fiyatların çok yüksek olduğunu kabul ediyor. Muzun kilosunun 35, çileğin 150 liradan satılması da vatandaşı düşündürüyor. Salı Pazarı’nda esnaf Orhan Kaçar mikrofonlarımıza yılbaşından sonra beklenen zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Ertaş’ın Katılımıyla Kur’an Kursu Açıldı

Fethiye'de hayırsever vatandaşın bağışı ile eğitim - öğretime başlayan Mıstan / Oğlu Niyazi Kacar Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fethiye’de Red Globe Üzümleri rağbet görüyor

Fethiye’de Red Globe üzümleri, bir diğer adıyla kırmızı üzümler pazarda ilgi görmeye devam ediyor. Pazar Esnafı Orhan Kaçar, Red Globe üzümleri ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Pazarda Cumhuriyet’in 100. yılına özel indirim

Fethiye’de kurulan salı pazarında meyvecilik ile uğraşan esnaf Orhan Kaçar, Cumhuriyet’in 100. yılına özel tezgâhta bulunan ürünlere indirim yaptı.

Rektör Prof. Dr. Kaçar Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü (MSKÜ) Prof. Dr. Turhan Kaçar MSKÜ’ye ait Akyaka Uygulama Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaçar “Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz”

Fethiye’de her Salı kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, mazota gelen zamlardan dert yanıyor. Yıllardır meyvecilik ile uğraşan Orhan Kaçar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Müfettiş Acar, Kaymakam Karaman'ı ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişi Hakan Acar, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ı makamında ziyaret etti.

Öğrencilere Yurtdışında İstihdam Fırsatı

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Denizhan Yılmazer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

MSKÜ'lü Araştırmacıya Macar Liyakat Nişanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Havacılıkta Üniversite-Özel Sektör İş Birliği

Bodrum- Milas Havaalanı sektör temsilcileri; TAV İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk, THY İstasyon Müdürü Cengiz Tuncel, TGS İstasyon Müdürü Ramazan Gümüş, ATU Operasyon Müdürü Osman Berk Sancar, TAV Güvenlik Koordinatörü Aydın Batu, BTA Yiyecek ve İçecek A.Ş Operasyon Müdürü Hakan Güney, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

FETHİYE’DE 2022 NÜFUS OLAYLARI VERİLERİ ŞÖYLE

Yılsonunun yaklaşması ile birlikte veriler açıklanmaya başlandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 2021 yılında 1.729 kişi dünyaya gelirken, 128 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 2022 yılında ise 1.582 çocuk dünyaya gözlerini açarken, 133 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

“GÖZ GÖZE” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Bu hafta FEFSAD'ın konuğu Antalya'dan. Dünyaca ünlü Fotoğraf sanatçısı Akın Acar. Akın Acar “Göz Göze” isimli sergiyi Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde açtı. Serginin açılışını Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca gerçekleştirdi.

KAÇAR, “İLGİ VE RAĞBET ÇOK GÜZEL”

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ejder meyvesine talep gün geçtikçe artıyor. Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasında yer alan bu meyvenin tanesi 40 liradan satılıyor. 

MSKÜ’DE DEVİR-TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 16 Ekim Cuma günü düzenlenen devir teslim töreniyle Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, görevi Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’ten devraldı.

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne 2 ay sonra yeni rektör atandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

ENDER ACAR YENİDEN ERMAŞ MUĞLASPOR'DA

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk hedefleyen Ermaş Muğlaspor, eski futbolcusu Ender Acar ile yeniden anlaşmaya vardı.

YANGINDAN KAÇARKEN, YARALANDI

Bodrum’da bir binanın birinci katında çıkan yangın korkuttu. Yangından kaçmaya çalışan ev sahibi yaralandı.

TURİZM ENVANTERİ ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞLERİ ALINDI

FTSO Likya Salonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkan Danışmanı Mehmet Eskici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç Dr. Işıl Arıkan Saltık, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Avcı, MSKÜ Araştırma Görevlisi Dr. Cemal Artun, Uygar Turgut, Turizm Envanteri Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Naci Dinçer ve Uğur Çaçaron, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Turizm envanteri çalışmasıyla ilgili akademisyenlerin görüşleri alındı

FTSO Likya Salonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkan Danışmanı Mehmet Eskici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç Dr. Işıl Arıkan Saltık, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Avcı, MSKÜ Araştırma Görevlisi Dr. Cemal Artun, Uygar Turgut, Turizm Envanteri Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Naci Dinçer ve Uğur Çaçaron, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Çayır tırtılına rastlanmadı

Ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

“Benim koccaman ailem” yayında

“Benim Koccaman Ailem” adıyla bir Avrupa Birliği Sivil Düşün projesi olarak ortaya çıkan dijital içerikler, dijital platformlarda izleyicilerin karşısına çıktı.

Çalış Boat’tan Karaca’ya teşekkür plaketi

S.S. Çalış Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (Çalış Boat) Başkanı Murat Kaçar, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, şimdiye kadar yaptıkları hizmetler ve Çalış Boat’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.