Marmaris'te İYİ Parti'nin adayı Acar mı olacak?

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden Marmaris Belediye Başkanlığı görevine seçilen, son genel seçimlerde Memleket Partisi'nden milletvekili adayı olan tecrübeli siyasetçi Ali Acar'ın İyi Parti Marmaris Belediye Başkanı olacağı iddia edildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde ülke genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de siyaset kulislerinde aday olabilecek bazı isimler netleşti. Bunun yanında aday olabilecek isimler de ön plana çıkıyor. CHP’li Marmaris Belediye eski Başkanı Ali Acar, daha sonra partisinden istifa ederek Memleket Partisi saflarına katılmış; buradan da milletvekili adayı gösterilmişti. Acar’ın isminin bu kez de İyi Parti Marmaris Belediye Başkan adaylığı için geçtiği ileri sürüldü. 
ALİ ACAR KİMDİR? 
9 Eylül 1955 yılında Marmaris’te doğmuştur. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1979 yılında mezun olmuştur. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) yönetimlerinde Başkan Yardımcısı olarak 6 yıl, Marmaris Ticaret Odası’nın kuruluşunda ise Başkan Yardımcısı olarak, 4 yıl görev yapmıştır. CHP adına, 1999 – 2004 yılları arasında Marmaris Belediye Meclisi'nde, 5 yıl görev almış, 2004-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsilen Marmaris Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Halen turizm sektöründe otel işletmecisi olarak görevine devam etmektedir. Ali Acar, Sevgi Acar ile evli olup iki çocuk sahibidir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN