Deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı 

Fethiye'de gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında deniz şehitleri anısına, denize çelenk bırakma töreni yapıldı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından kordon boyundan hareket eden tekneye binen Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Sahil Güvenlik Komutanı Erdal Kıreker, Fethiye Liman Başkanı Abdurrahman Kara, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay ve kurum amirleri; deniz şehitleri anısına, denize çelenk bıraktı. 

Yolculuk boyunca protokol heyetinin olduğu tekneye Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları eşlik etti. Şövalye Adası açıklarına gelindiğinde deniz şehitleri anısına hazırlanan çelenk, botların siren sesleri eşliğinde denize bırakıldı. 

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı açıklamada, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde her yıl kutlanmakta olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları Fethiye’de de Göcek’te düzenlenen etkinliklerle başlamıştır. Sabah saatlerinde çelenk suna töreni gerçekleştirildi. Daha sonra ülkemiz için kara sularımızda özgürce bağımsız bir şekilde gemi işletmeciliği sağlanması adına tekneyle açılarak, denize çelenk bıraktık. Ülkemizde denizcilik sektörüyle faaliyet gösteren tüm denizcilerimize, gemicilerimize ve birçoğunun Kabotaj Bayramlarını tebrik ediyorum. Fethiye’mizin denizcilik alanında önemli bir yer olduğunu biliyoruz. Geçmişten bugüne birçok körfeze sahip birçok koya sahip olduğunu düşündüğümüzde ilçemizde de kabotaj bayramı birçok farklı etkinliklerle kutlanıyor” şeklinde ifadeler kullandı. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamasında, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı, Göcek’teki etkinliklerle birlikte bayram vesilesiyle 3 gün rötarlı olmak kaydıyla çelenk sunumu yapıldı. Ardından sayın kaymakamımız ve denizcilerimiz ile denizde çelenk sunumunu gerçekleştirdik. Bayram için olan etkinliklerimiz akşam devam edecek. Turizm sektörü bayram da sebebiyle çok yoğun geçiyor. Seçimlerdeki belirsizlikler de ortadan kalktı. Teknecilerimiz başta olmak üzere turizm sektöründe çalışan herkesin yüzü gülüyor. Fethiye’ye yoğun bir ilgi var. Fethiye’yi 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Bizim adımıza mutluluk verici. Fethiye, Göcek ve bölgedeki tüm marinalar dolmuş durumda. Biz belediye olarak elimizden gelen tüm yardımı gösteriyoruz. Bu bölgemizde deniz sektörüyle uğraş veren tüm denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlarım” diye konuştu. 

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, “Kabotaj Bayramı etkinlikleri için burada toplandık. Ülkemiz ve sektörümüz için çok önemli bir bayram. Çelenk sunma ve denize çelen bırakma törenimizi gerçekleştirdik. Akşamüzeri 18.00’da da eğlence için çeşitli organizasyonlarımız olacak. Herkesi bu anlamlı günde etkinliklerimize bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN