Sahte Ruhsata 3 Tutuklama

Geçtiğimiz Perşembe günü aralarında Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürülüğü'nde Ruhsat İşleri Amiri olarak görev yapan A.A ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli A.S'nin de bulunduğu toplam 22 kişiye yönelik yapılan sahte ruhsat operasyonunda 3 tutuklama kararı çıktı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı bazı şahısların gayri resmi yollardan yapısal ve evrak eksikliği bulunan işyeri sahiplerine ulaşılarak güven sağladıktan sonra, bağlantılarının olduğunu ve işlerini halledebileceklerini söyleyerek rüşvet alındığına yönelik duyumlar üzerine operasyon başlatmıştı. Yapılan operasyonda aralarında Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürülüğü'nde Ruhsat İşleri Amiri olarak görev yapan A.A ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli A.S'nin de bulunduğu 22 kişi hakkında işlem yapılmıştı.
Soruşturma kapsamında işyeri sahibi olduğu öğrenilen 13 kişi emniyet ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 9 kişi savcılık tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından Adliyeye sevk edilen  A.A. ,  A.S. , S.K. ve B.K.'nın rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlaması ile tutuklanmak , diğer şüpheliler M.D. , M.G. , S.Ç. , A.A.K. ve S.Ç.' nin ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli işlem uygulanması istemi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Sulh Ceza Hakimliği'nde ilk yargılamaları yapılan şüphelilerden  Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürülüğü'nde Ruhsat İşleri Amiri olarak görev yapan A.A. , İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli A.S. ve  S.K. tutuklanırken diğer şüpheliler B.K., M.D. , M.G. , S.Ç. , A.A.K. ve S.Ç.' nin ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli işlem uygulanması suretiyle serbest bırakılmalarına karar verildi.
Şüphelilerin iletişim tespiti, dinlenmesi ,kayda alınması, teknik araçlarla izleme faaliyeti kapsamında alınan görüntüler, müşteki ve bilgi sahiplerinin ifadeleri ve kamu kurumlarından alınan belgeler sonucunda soruşturma sürecinde elde edilen sahte ruhsatlar , şahıs yapı kayıt belgeleri , şahıs kimlik fotokopileri , TAPDK belgeleri , canlı müzik v.b belgeler ve ön incelemesi yapılan cep telefonları ve bazı şüphelilerin samimi ikrarları sonucunda rüşvet , nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik ile suçlandıkları öğrenildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN