Kaymakam Karaman, 'İlçemizde alınacak güvenlik tedbirleri için toplandık'

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9 günlük bayram tatili sebebiyle Fethiye'de alınacak güvenlik tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza bilgi vermek üzere burada bulunuyoruz diyen Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9 günlük bayram tatili sebebiyle Fethiye’de alınacak güvenlik tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.
Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı açıklamada, “Fethiye Kaymakamlığı olarak biraz önce ilçe jandarma komutanımız, ilçe emniyet müdürümüz, sahil güvenlik komutanımızla bugün başlayacak olan 9 günlük bayram tatili sebebiyle ilçemizde alınacak güvenlik tedbirleri için toplandık.

Toplantı sonrası da sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza bilgi vermek üzere burada bulunuyoruz. Ramazan Bayramı sonrası ülkemizde uzun süreli olarak yaklaşık 9 günlük kurban bayram tatili başlıyor. Turizmde önemli marka olan Fethiye’miz, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Ama Kurban Bayramı’nda da yoğun bir turizm gelirleri noktasında vatandaşın, esnafın beklentisini kaynaklamak üzere turistlerimizi en iyi şekilde karşılamak, ağırlamak ve buradan huzurlu bir şekilde gidecekleri yerlere göndermek üzere tüm tedbirlerimizi aldık. Şu anda elimizdeki bilgilere göre ilçemizde 530 konaklama tesisimizde 500 yatak kapasitesine sahip olduğumuzu biliyoruz. Otel konaklama tesislerimizde doluluk oranının yüzde 95’i aştığını memnuniyetle ifade etmek istiyorum. 

2023 yılında Fethiye ilçemize gelen yabancı konuklarımızın sayısında yüzde 17 artış olduğunu gözlemledik. Bu noktada da bizler güvenlik kuvvetleri olarak; jandarma, emniyet, sahil güvenlik birimlerimiz 7 gün 24 esasına göre tüm gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Özellikle trafik noktasında yoğunluk yaşandığını biliyoruz. Ekiplerimiz sahada olacaktır. Vatandaşlarımızdan talebimiz, ekiplerimize kolaylık sağlamalarıdır. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde denetimlerimiz devam edecek. Burada özellikle kaçak içki, gıda denetimler, hijyen denetimleri sağlanacaktır.

Bizim amacımız vatandaşımızın huzuru ve güvenliği teminiyle Fethiye’den mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamaktır. Tüm birimlerimiz teyakkuz halindedir. Personelimiz özellikle kolluk kuvvetlerimizde tüm izinler kaldırıldı. Arkadaşlarımız görevlerinin başında olacak. İnşallah Kurban Bayramı ilçemizde huzur ve mutluluk içerisinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN