İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye'nin ilk 'Müze Hastane'si olan Bodrum Amerikan Hastanesi'nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kurulduğu günden bu yana sağlık alanında üstlendiği öncü rolün yanı sıra çevresel, kültürel ve tarihi projelere destek vererek topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getiren Bodrum Amerikan Hastanesi, “Sağlıklı nesiller bizimle başlar” projesini kararlılıkla sürdürüyor. İlkokul öğrencilerinde el hijyenine yönelik farkındalık yaratmayı ve onları bu konuda bilinçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe Şehit Serkan Göker İlkokulu’ndan 35 öğrenci, 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe ise Hüseyin Boyacı İlkokulu’ndan 16 öğrenci katıldı. 

 

Etkinliklere katılan öğrenciler ilk olarak, “Geç Roma Dönemi”ne ait ortaya çıkan tarihi eserleri koruma altına alarak sergileyen Bodrum Amerikan Hastanesi’de müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi aldı. Gezinin ardından Bodrum Amerikan Hastanesi enfeksiyon hemşiresi Turceyin Yıldız’ın anlatımıyla öğrencilere el hijyeni konusunda temel bilgiler verilerek ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı. Minikler, ilgiyle takip ettikleri eğitim sonrasında merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca, Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şahin Ünal’la bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Etkinlikte konuşan Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şahin Ünal, “Bodrum Amerikan Hastanesi olarak sağlık sektöründe önemli çalışmalara imza atarken, bir yandan da gelecek nesillere örnek olmayı amaçlıyoruz. Alışkanlıkların küçük yaşlarda başladığına inanarak, öğrencilerimize el hijyeni ve çevre bilincini aşılamak için başlattığımız projemiz kapsamında eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 187 öğrencimize el hijyeni eğitimi vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu konuda farkındalığın ve bilincin gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN