Zirvesi Haberleri

Zirvesi Haberleri

Türkistan’da şair ve yazar buluşması gerçekleşti

Fethiye Edebiyat Grubu şair ve yazarları Kazakistan'ın Türkistan şehrinde oğuz boylarının yaşadığı dağların zirvesinde meslektaşları ile buluştular.

Gram altın zirveye oynuyor

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altının zirvesi 1846 lirada bulunuyor.

MUTSO’da Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

Gram altın yine rekor kırdı!

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı. Gram altın yine rekor kırdı! Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi yoğun ilgi ile izlendi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bodrum Mitoloji ve Felsefe Zirvesi’nin ikincisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi Bodrum'da

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 2. Mitoloji ve Felsefe Zirvesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

Motorin Tarihinin Zirvesini Yaşıyor

Son dönemde zam üstüne zam gelen akaryakıtta fiyatlar durmak bilmiyor. Fethiye’de bir litre motorin 38 lira 80 kuruş oldu.

Gram Altından Yeni Rekor: 1.701 Lira

Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.701 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Euro 30 lirayı geçti, dolar 27 lira sınırında

Dolar 26,94 lira seviyesini görerek rekor tazelerken euro ise 30,37 liraya çıkarak tarihi zirvesini gördü.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

ESNAF ODASI TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE

Seydikemer'de esnaflık yapan Kemal Karaçay, beraberindeki arkadaşları ile birlikte Ağrı dağının zirvesine tırmandı.

ENFLASYON DURDURULAMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

FTSO, BÖLGENİN ZEYTİNİ VE ZEYTİNYAĞINI İSTANBUL’DA TANITIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Oda üyesi zeytinyağı imalatçısı firmalarla katıldığı Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi başladı. FTSO, zeytinyağı imalatçısı Oda üyeleri ve üretici kooperatifleri, fuarda bölgenin zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

FTSO, ÜYELERİYLE BİRLİKTE OLİVİA İSTANBUL ZEYTİNYAĞI FUARI’NA KATILACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Olivia İstanbul Zeytinyağı Fuarı ve Ulusal Zirvesi’ne, Oda üyesi zeytinyağı imalatçısı firmalarla katılacak.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE, IDC CIO ÖDÜLLERİNDE MÜŞTERİ DENEYİMİ KATEGORİSİNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ilk kez katıldığı 13. International Data Corporation (IDC) Türkiye CIO Zirvesi’nde gerçekleşen 2022 IDC CIO Ödülleri’nde Müşteri Deneyimi Kategorisi’nde, “Elektrik Abonelik Sözleşmelerinde Dijitalleşme Projesi” ile üçüncülük ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Fethiye Belediyesi CHP’ninTarım Zirvesine katıldı

Fethiye Belediyesi ve beraberinde Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İstanbul’da düzenlenen "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katılım sağladı.

Menteşe Belediyesi “Tarım Zirvesi”ne katıldı

Menteşe Belediyesi, 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Menteşemizin el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. 160 belediyenin 300’ün üzerindeki kooperatifle katıldığı zirvede Menteşe Belediyesi’nin yerel ürünlerden oluşan standı ilgi odağı oldu.

Menteşe Belediyesi “Tarım Zirvesi”ne Katılıyor

Menteşe Belediyesi, 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “Tarım Zirvesine” katılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının katılım sağlayacağı zirvede belediyelerin tarıma verdiği destekler değerlendirilecek, partinin tarım politikası ve yol haritası belirlenecek.

Dolar 8,88 seviyesinde

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla rekor üstüne rekor kıran dolar, bugün 8,8933 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 500 lirayı aştı.

Dünyanın turizm liderleri Bodrum’da buluştu

Dünyanın turizm liderlerinin buluştuğu Küresel Turizm Forumu’nun bu seneki zirvesine Bodrum ev sahipliği yaptı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras ‘Bodrum’u örnek bir marka şehir hâline getiriyoruz’ dedi.

Babadağ’daki “yatır” mahkemelik etti

Türkiye’nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Fethiye Babadağ’daki yatır, vatandaşlar ile dönemin müftüsünü mahkemelik etti. İddialara göre; Fethiye’nin eski müftüsü gözetiminde Babadağ’ın zirvesindeki “yatır”ın açılıp nakledilmesi, vatandaşların tepkisini çekti. Babadağ teleferik projesi nedeniyle yatırın geçen dönem müftüsünün gözetiminde mezarın açılıp nakledilmesinin ardından bazı vatandaşlar, eski müftüyü CİMER’e şikayet etti. Yapılan soruşturmanın ardından eski müftü, şikayeti yapan şahsa iftira davası açınca Babadağ’daki yatırın açılıp ortadan kaldırıldığı ortaya çıktı. Babadağ’ın zirvesinde yıllardır “yatır” olarak bilinen mezar kaldırılınca, yöre sakinleri büyük üzüntü duyduklarını belirttiler. 

FETAV, Projede amacımız ulaşılabilir turizmin desteklenmesi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm” projesinin Antalya Ulusal Zirvesi çalışmaları; 16-20 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) organizasyonda yer aldı. 

Yaban hayatına destek verdiler

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fethiye Offroad Kulübü ve Milli Parklar Şefliği işbirliğinde yiyecek bulamayan yaban hayvanlar için Akdağ’ın zirvesine çıkılarak yiyecek bırakıldı.

LH Fethiye Belediyespor Bursa deplasmanında

Basketbol severleri bu hafta sonu ING Basketbol Süper Ligi'nin zirvesini ve düşme hattını çok yakından ilgilendiren birbirinden zorlu maçlar bekliyor.

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği'nden Atkı Kampanyasına Destek

Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk 21 haftasında 17 galibiyet alan ve Türkiye Basketbol Ligi’nin zirvesinde yer alan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un akşam antrenmanını Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği yöneticileri ve üyeleri ziyaret etti.

EMİTT fuarı Bodrum standında mini turizm zirvesi

24'üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’nın ikinci gününde de Bodrum standında yoğunluk yaşandı.