Yarışmalar Haberleri

Yarışmalar Haberleri

Büyükşehir sporcuları Avrupa Gençlik Şampiyonasına katılacak

Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Ulusal Egemenlik Kupası yarışmalarında ok atan Muğla Belediye sporcuları büyük başarı elde etti. Büyükşehir okçularından Hazal Burun 21 yaş altı kadınlar Türkiye Şampiyonu oldu. 

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest’in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz’de Kumburnu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Obje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

YÖRÜK ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8.'si düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 2 gün süren gece konserlerle Seydikemer ve Fethiye yaylalarına hareket getiren Yörük Yarenlik şöleninde yoğun bir katılım oldu. Cumartesi günü yaren geçi ile başlayan Karaçulha Yörük Şenliği, Pazar günü gelin alma ile başlayıp bir birinden eğlenceli yarışmalarla devam etti. Son olarak akşam saatlerinde Özlem Şahin’in sahnesi ile şenlik son bulacak. Yörük Şenliğine Fethiye ve Seydikemer Siyasi Parti temsilcileri beraberinde STK temsilcileri, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kabotaj bayramı coşkuyla kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de düzenlenen değişik etkinlik ve yarışmalarla coşkuyla kutlandı.

MUĞLA’DA GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Muğla Atatürk Spor Salonu ve Menteşe Spor Salonunda yapılan yarışlarla sona erdi.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NIN FETHİYE AYAĞI TAMAMLANDI

Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olmuştu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışmalarının düzenlendiği Türk Mutfağı Haftası son buldu.

DÜNYA ŞAMPİYONU MUĞLALI HAZAL BURUN

ISF 2022 Gymnasiade Liseler arası Okçuluk Dünya Şampiyonu Hazal Burun oldu.

Muğla Bisikletine MUGİAD imzası

Muğla Genç İş İnsanları Derneği MUGİAD Muğla’nın Profesyonel Bisiklet takımı KARYA GSK’ ya forma ve kıyafet sponsoru oldu.  Bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başta olmak üzere bir çok Uluslararası ve Ulusal Bisiklet Yarış ve organizasyona ev sahipliği yapacak Muğla’nın ilk Profesyonel Bisiklet takımı da bu sene ulusal ve Uluslararası yarışmalarda boy gösterecek.

Beyza’dan büyük başarı

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünyanın en zor ve en prestijli matematik yarışmalarından biri olan Kanada merkezli ULUSLARARASI Caribou Matematik Yarışması’nda Dünya birincisi oldu.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

Hafızlık Belge Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilçe, il ve bölge yarışmalarında dereceye giren ve hafızlık belge sınavında başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

15 Temmuz 2021 etkinlik takvimi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında spor aktiviteleri düzenlenecektir. Sporcular, 15 Temmuz şehitleri için atletizm, basketbol, hentbol, kick boks, masa tenisi, yüzme ve bisiklet yarışmalarına katılacaktır.

Açık Su Milli Takım Seçmesi ve Türkiye Şampiyonası yarışları başladı

Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Milli Takım ve Aday Kadro Belirleme Yarışmaları Marmaris’te başladı.

Yarışmalarında dereceye giren sporcular ödüllerini aldılar

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası kapsamında düzenlemiş olduğu Online yarışmalarda dereceye giren sporcular Menteşe Spor Salonunda bugün düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Federasyon, Güreşçimize bu hakaretleri uygun bulmuyoruz

Türkiye Güreş Federasyonu Survivor yarışmacısı Başpehlivan İsmail Balaban için açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’de yer alıyor. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor'da boy gösteriyor. 

100. yıldönümü için Fethiye’de anma töreni

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı, milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıldönümü, Fethiye Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Pandemiden dolayı kısa süren törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Model uçak tutkunları hava sahası istiyor

Yapımı ve uçurması oldukça zevkli olan model uçaklara son zamanlarda ilgi oldukça arttı. Çeșitli yöntemlerle gökyüzüne tașınan bu uçakların sevdalıları ise Fethiye’de bir hayli fazla. 4 sene önce İstanbul’dan gelip Fethiye’ye yerleşen Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, model uçak tutkunlarından sadece ikisi. Kendi atölyelerinde yaptıkları model uçaklarla 40 yılı aşkındır, yarışmalara ve olimpiyatlara katılan Albayrak ile Ergenekon, Fethiye’de de bu hobilerini sürdürebilmek istiyorlar. Bunun için uygun hava sahasının gerektiğini vurgulayan model uçak tutkunları, bu hobiye sahip ilçede yaşayan yaklaşık 50 kişi adına da yetkililerden destek bekliyorlar. Model uçak sevdalıları Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, SED Medya’ya yaptıkları özel açıklamada, bu hobinin düzenlenecek yarışma ve olimpiyatlarla Fethiye’ye alternatif turizm alanı yaratabileceğine de dikkat çektiler.

Muğla İl Birinciliği Yine Fethiye’de

Atık Pil ve Elektronik Atık Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

İsmail Balaban zorlu yarışmada boy gösterecek

Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’e katılacak. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor’da boy gösterecek. Antalyalı olan Milli Güreşçi İsmail Balaban, Survivor’da hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

“Gençliğin Merkezi, Gençlik Merkezi”

Gençlik Merkezi Gençler Arası Kültür Sanat Etkinlikleri il birinciliği yarışmaları sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında yapılan Gençler Arası Kültür ve Sanat Etkinlikleri 400 yarışmacının katılımıyla Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde gerçekleşti.

Muğla Cimnastik İl Birincilerini Seçti

Okul sporları Cimnastik Küçükler, Yıldızlar ve Gençler A il birinciliği yarışmaları tamamlandı.

Badem Festivalinde En İri Yetiştirici ve En Çok Kıranlar Ödüllendirildi

Datca'da bu yıl 3. defa yapılan Badem Çiçeği Festivalinin en önemli etkinliklerinden olan yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcusu Yüzme Yarışlarında Birinci Oldu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen Yüzme yarışmalarında 50 Metre Serbest Stil Yüzme Serisinde yüzülen özel seride Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcusu Alper Alaloğlu 36 saniyelik derecesiyle birinci oldu.