Yapımı Haberleri

Yapımı Haberleri

Bayram için ev yapımı baklavalar satışta

Bayramın vazgeçilmez tatlılarından biri olan baklava, özel günlerde sofraları süsleyen lezzetli bir seçenek. Ev yapımı baklava yapan ve pazarda satışını gerçekleştiren Sadike Hanım ise ilgiden memnun.

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesinde yapımına başlanan ve yıllık en az 19 Milyon TL’lik elektrik üretecek olan Güneş Enerji Santrali’nin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

Sanayi esnafına Belediye'den sağlık reviri

Fethiye Belediyesi, sanayi esnafının talepleri üzerine yapımına başladığı Sanayi Sitesi içerisinde yer alan sağlık revirini kullanıma açtı.

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

Büyükşehir 233 Atatürk Büstü yapımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 138 okula ve 95 mahalleye 233 Atatürk büstü yaptı.

Başkan Akdenizli verdiği sözleri tutmaya devam ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, göreve geldiği günlerde verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Paşalı Mahallesi’nin uzun zamandır beklediği Çok Amaçlı Sosyal Tesisin yapımı için talimat veren Başkan Akdenizli, yapımına başlanılan tesiste incelemelerde bulundu.

Başkan Aras, 'Adına yakışır bir park açıyoruz'

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Üç Fidan Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Açılışı

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Bafra Dondurması Fethiye’de 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Müslüm Koç, dedesinden öğrendiği el yapımı dondurma üretimini 3. Kuşak olarak sürdürüyor.

Belediye Parke Kaplama Çalışmalarına Başladı

Menteşe Belediyesi, Düğerek Mahallesindeki yol üst kaplama çalışmalarına başladı. Yapımı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından, 40 bin metrekarelik parke kaplama çalışması Menteşe Belediyesi tarafından yapılacak. 

Hıdırlık Parkı’nda çalışmalar başladı

Fethiye Belediyesi, Patlangıç Mahallesi, Hıdırlık Mevkii’nde 3980 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor. Başkan Karaca çalışmaları yerinde inceledi.

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi yapımına başlandı

Fethiye Belediyesi, Karaçulha Mahallesi’nde 3750 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor.

Seydikemer Millet Bahçesinde Çalışmalar Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü yapımı devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Düğerek kanalizasyon hattı tanıtım töreni yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.

Kadınlar el emeklerini sergiledi

OPET Doğaya Saygı Projesi kapsamındaki kurslarda eğitim gören Bayır köyü sakini kadınların el emeği ürünleri bir sergide toplandı. Marmaris’in Bayır Köyü’nde açılan sergide; takı yapımı, ahşap süsleme ve su kabağı süsleme eğitimlerine katılan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları ürünler yer aldı.

BAŞKAN TOKAT PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi tarafından planlanan, yapımı devam eden ve açılışa hazır hale gelen projeleri yerinde inceledi.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü asfalt ve sathi kaplama yol çalışmalarıyla birlikte beton yol yapımı ve parke taş döşeme çalışmalarına devam ediyor

HZ. FATIMA KIZ KUR’AN KURSU AÇILDI

Fethiye Müftülüğü ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu törenle açıldı.

GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan ve yaklaşık 2 aydır yapımı süren Gündüz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Kurdeleyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kesti.

KOM SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. Ekiplerin iki ayrı yerde yaptığı çalışmalar sonucunda kaçak alkol ele geçirildi.

SEYDİKEMER HASTANESİNİN YILSONUNA AÇILMASI PLANLANIYOR

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Seydikemer Devlet Hastanesinin yılsonuna açılması içi çalışmalar yapılıyor. Cuma günü Seydikemere gelen ve bölgede incelemeler yapan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “150 yatak kapasiteli toplam kapalı alanı 32.564.47 m2 olan hastanemizi bu yılsonuna hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

YATAĞAN MİLLET BAHÇESİ’NDE SONA GELİNDİ

Yatağan ilçesinde yapımı süren Millet Bahçesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Kısa süre içerisinde tamamlanarak Yatağanlıların hizmetine sunulacak olan tesiste, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, incelemelerde bulundu.

EL EMEKLERİNİ SATIYORLAR

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu El Emeği Göz Nuru stantları Beşkaza Meydanı’nda el yapımı ürün severleri bekliyor. Kurban Bayramı tatilinde de özellikle akşamları tatilcilerin tercih ettiği yerlerden biri olan stantlarda birbirinden güzel ürünler satılıyor.

DONT MAHALLESİNDE ASFALT HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Seydikemer’in ismiyle ünlü mahallesi Dont Mahallesinde asfalt hazırlığı sürüyor. Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yaz kış demeden rahat ve güvenle kullanabilecekleri yol yapımı için mesai kavramı gözetmeden çalışıyor.

ATATÜRK CADDESİ’NDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde ADM Elektrik Dağıtım AŞ., MUSKİ, Telekom ve Vodafone kurumlarının Atatürk Caddesi’nde yürüttüğü altyapı çalışmaları tamamlandı. Fethiye Belediyesi tarafından sıcak asfalt dökümü yapımı başlandı. Atatürk Caddesi’nde süren sıcak asfalt çalışması salı gününe ( 05 Temmuz 2022) kadar tamamlanacak.

Sosyal Tesis ve Festivalin açılışı yapıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.

ATIK YAĞDAN SABUN YAPTILAR

Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında Eşen Anadolu Lisesi'nde atık ve kullanılmayan zeytinyağlarından sabun yapma eğitimi verildi.