Stat Haberleri

Stat Haberleri

Bakan Osman Aşkın Bak, “Fethiye’ye yeni ve modern bir stat yapacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fethiye’de sporcu gençlerle buluştu. Fethiye’ye yapılacak spor yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Bak, Fethiye’ye 10 bin kişilik modern bir stadyum yapılacağını ifade etti. 

Seydikemer’in 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Seydikemer’in nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 65 bin 851 oldu.

Fethiye’nin 2023 Yılı Nüfusu Belirlendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Fethiye’nin nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 177 bin 569 oldu.

Tüp Fiyatına Okkalı Zam

Doğal gaz alt yapısı bulunmayan alanların demirbaşlarından olan tüpler, 2024 yılı zamları ile gündeme geldi. Yetkili isim, yeni dönem itibari ile tüp fiyatlarına zam yapıldığını bildirdi. Peki, ev tüpü kaç TL oldu?

Vatandaşa sorduk: “Fethiye il olmalı mı?”

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. İddialara göre tatil cenneti Fethiye’nin de il olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar, mikrofonlarımıza Fethiye’nin il olması hakkında düşüncelerini belirttiler.

İYİ PARTİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından salı pazarında stat açıldı. Açılan stantta vatandaşla bir araya gelen Başkan Turgutoğulları ve ekibi, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

İYİ PARTİ YÖNETİMİ, SALI PAZARINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından salı pazarında stat açıldı. Açılan stantta vatandaşla bir araya gelen Başkan Turgutoğulları ve ekibi, partisine üye olan vatandaşlara rozet taktı.

3 ARALIK İÇİN ÖZEL STANT

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde el emeği ürünlerin bulunduğu stat açıldı.

FETHİYE’DE PUANLAR PAYLAŞILDI 1-1

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 12. haftasında evinde Sarıyer ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısında başka gol olmadı. Maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.

FETHİYESPOR YUVAYA ELİ BOŞ DÖNÜYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, 9. hafta karşılaşmasında Kocaelispor deplasmanına konuk oldu. Lacivert beyazlılar yuvaya eli boş dönüyor. 

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Tüketici fiyat endeksi 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON DURDURULAMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

GİRGİN: TAŞERON İŞÇİYE VERİLEN SÖZLER TUTULSUN!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

TARIM ÜRÜNLERİNDE ENFLASYON YÜZDE 154,97

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Mayıs ayı Tarım ÜFE verisini açıkladı. Buna göre Tarım-ÜFE'de, 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 16,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 100,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 154,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,05 artış gerçekleşti.

ENFLASYON ARTIŞI DURDURULAMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Nisan Ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 69,97 olurken üretici fiyat endeksi yılık yüzde 121,82 olarak açıklandı.

GİRGİN: “KESİN KORUNACAK ALANLAR” OLARAK TESCİLLENMİŞ ALANLAR ÖNCELİKLE AKP’DEN KORUNMALI!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme'nin de “SİT koruma statüsü değiştirildi” haberinin basına yansıması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi;

GİRGİN’DEN İKTİDARA: HALK YARARINA BİLİM ÜRETMEK İSTEYENLERİN SESİNİ KISAMAYACAKSINIZ!

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, iktidarın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) izinsiz istatistik açıklayanlara ceza getirmeyi amaçlayan teklif hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bodrum, Ralli İle Yaza Start Veriyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

Muğla genelinde en fazla konut satışı yapılan 2. ilçe Fethiye

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Yayınlanan istatistiklere göre Fethiye Muğla İli’nde Bodrum’dan sonra en fazla konut satılan ikinci ilçe oldu.

Fethiyenin nüfusu 170 bin 379

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını yayımladı. Buna göre Fethiye’nin nüfusu 2020 yılında 167 bin 114’ten binde 19.35 artarak 170 bin 379 oldu.

Muhtarlara kırsal mahalle bilgilendirmesi

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği köy statüsünden çıkarak mahalleye dönüşen 13 mahalle muhtarı Muğla’da yapılan toplantı ile bilgilendirildi.

Ocak ayı tüfe oranı ,09 arttı

TÜİK’ten alınan istatistiklere göre Aydın, Denizli, Muğla illerinde TÜFE’de (2003=100) 2022 yılı Ocak ayında; bir önceki aya göre ,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre ,09, bir önceki yılın aynı ayına göre R,76 ve on iki aylık ortalamalara göre $,80 artış gerçekleşti.

Ortaca kırsal mahalleye dönmek istiyor

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği Köy statüsünden çıkarak Mahalleye dönüşen 13 köyün, kırsal mahalleye dönmesini sağlayan yasadan yararlanmak için Ortaca Belediyesi’ne yapılan müracaatın süreci devam ediyor.

Muğla’da araç sayısı 1288 adet arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Aralık Ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; toplam araç sayısı 555 bin 799’a ulaştı. 

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 36,39 arttı

Tarım-ÜFE'de (2015=100), 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,51, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,39, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 23,73 artış gerçekleşti.

Tüfe aylık yüzde 14,68 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksini yayımladı. Bu kapsamda Aydın, Denizli ve Muğla illerinin dahil olduğu TR32 Bölgesinde; Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde14,68 arttı.

2022’de işsize 2.137tl, engelliye 1.552tl maaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklamanın ardından gözler işsizlik ve engelli maaşlarına yansıyacak miktara çevrildi.

Muğla ili dış ticaret istatistikleri yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Kasım ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; Genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 29,1 arttı, ithalat yüzde 0,4 azaldı.

Muğla’da Kişi Başı Atık Miktarı 1,86 Kg

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Atık İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg. Muğla’da kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg iken bu değer Türkiye’de 1,13 kg olarak gerçekleşti.