Semt Pazarları Haberleri

Semt Pazarları Haberleri

Karaca, “Semt Pazarlarını Modern Hale Getireceğiz”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında Salı Pazarı’nı ziyaret etti. Esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Karaca, alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

Semt Pazarlarının Üzerini Kapatma Sözü Verdiler

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberinde Cumhur İttifakı AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile birlikte Salı Pazarı esnafının sorunlarını dinlediler.

Kökten, Tarım Ve Üretimin Önemine Vurgu Yaptı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Tarımın ve üretimin önemine değinen Başkan Adayı semt pazarlarının üzerinin kapatılacağını belirtti.

Organik Atıklardan Kompost Gübreye

‘Toprağı İyileştiriyoruz Projesi’yle, semt pazarlarında akşam saatlerinde görmeye alışkın olduğumuz sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda, kompost gübre haline getiriliyor ve toprakla buluşuyor.

Milletvekili Adayı Mehmet Demir,semt pazarlarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir beraberinde Millet İttifakı ortağı ilçe başkanları ile birlikte Günlükbaşı ve Çamköy semt pazarlarını ziyaret etti. 

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı’nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL’lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Semt Pazarlarından Kompost Gübreye

Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlatılan 'Topraktan toprağa atıkların dönüştürülmesi; Kompost projesi' ile semt pazarlarındaki sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda kompostlanıp tekrar toprağa gönderilecek. Fethiye Belediyesi kompost projesi için ilk adımı attı.

Börülce ve Köy Patlıcanı Kilosu 20 TL’den satıldı

17 günlük tam kapanma dolayısıyla Cumartesi günleri kurulması kararlaştırılan pazar yerleri ikinci kez açılınca Fethiye halkı 15 noktada kurulan semt pazarlarına akın etti. Fethiye Merkezinde kurulan semt pazarı ile üretici pazarı aynı anda bir kez daha kuruldu. Gün boyu zaman zaman yoğunluğun yaşandığı semt pazarında özellikle üreticiler ve pazarcı esnafı getirdikleri sebze ve meyvenin fazla talep olmaması nedeni ile ellerinde kalacağını belirttiler. Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Kısıtlamanın ikinci pazarını kurduk. İlk hafta oluşan yoğunluk bugün yok” diye konuştu.

Pazarcılar memnun, vatandaş nefes aldı

Tam kapanma dolayısıyla 8 gündür kapalı olan pazar yerleri bugün açılınca Fethiye halkı 12 noktada kurulan semt pazarlarına akın etti.

Kaymakam Fırat, vaka düşüşü yüzde 50’den fazla

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri bakanlığının 17 günlük kısıtlamada semt pazarlarının Cumartesi günleri yürüme mesafesindeki vatandaşlar için kurulması üzerine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Pazar denetimine çıktı. Fethiye’de Salı ve Cuma günleri kurulan iki Pazar aynı anda kurulurken, Kaymakam Eyüp Fırat, semt pazarında alınan tedbirleri yerinde görüp, maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri gerçekleştirdi. Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye’de alınan tedbirler ve kısıtlama nedeniyle vakalardaki düşüşün yüzde 50’nin üzerinde olduğunu ifade etti. 

Salı ve Cuma Pazarı birlikte kuruluyor 

17 günlük kapanma nedeniyle daha önceden açılmayacağı bildirilen semt pazarları İçişleri Bakanlığı genelgesiyle cumartesi günü pandemi tedbirleri alınarak açılabilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Fethiye’de cumartesi günü tüm semt pazarları kurulacak. Fethiye merkezde Salı ve Cuma pazarı birlikte oluşturulacak” dedi. 

Vatandaşlarımızın ihtiyacı için seferber olmuş durumdayız

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bu akşam başlayacak olan tam kapanma uygulaması öncesinde ilçemizde kurulan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdi. Sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve üreticilerimize ve ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız” dedi.

Kısıtlamaya göre yeniden düzenlendi 

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge kapsamında, birçok ilde sokağa çıkma kısıtlamalarına da yeni düzenleme getirildi. Buna göre Fethiye’de bazı semt pazarlarının günlerinde düzenleme yapıldı. 

Halk semt pazarlarını tercih ediyor

Ülkemizde ve bölgemizde etkili olan soğuk hava ve zirai don olaylarına karşın, Fethiye’deki semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarında artış olmadığı belirtildi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Semt pazarlarımızda fiyatlar mevsim normallerinde seyrediyor. 1-2 gündür hava sıcaklıkları sıfır derecenin altına düştü ama ürünleri etkilemedi” dedi.

Fethiyeli basketbolseverlerin isyanı!

Son zamanlarda SMA hastası bebekler için semt pazarlarında tezgâh açıp yardım toplamaya çalışan, engelli vatandaşlar için tekerlekli ve akülü sandalye yardımı yapan Fethiyeli basketbolseverlerin kurduğu SONPERİYOT48 isimli taraftar grubu Frutti Extra Bursaspor - Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçının ardından sitem dolu bir açıklama yayınladı. 

Kısıtlama öncesi pazarlar açıktı

Koronavirüs nedeni ile Fethiye’de de uygulanacak hafta sonundaki kısıtlama öncesi Patlangıç ve Çalıca Semt Pazarları iki gün önceden kuruldu.

Pazar Yerleri Menteşe Polisine Emanet

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde kurulan semt pazarlarında sergi açan pazarcı esnaflarının tamamı Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi polisler tarafından yoğun bir şekilde kontrol ediliyor.

Marmaris’te Seyyar Manavlar İş Başında

Marmaris’te, başta 65 yaş ve üstü olmak üzere semt pazarlarına gelemeyen vatandaşlar için gezici manavlar Marmaris sokaklarında satış yapmaya başladı.

Marmaris’te Pazarlar Kontrol Altında

Marmaris Belediyesi, korona virüsü salgınına karşı semt pazarlarındaki önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Maske dağıtımı da yapan belediye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da pazarları denetledi.