Kaynağı Haberleri

Kaynağı Haberleri

Milletvekili Otgöz Milletimizin Kaynağını Yine Milletimiz İçin Kullanacağız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına Fethiye’de devam etti. Fethiye’de de sivil toplum kuruluşları ile buluşan Milletvekili Otgöz, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Fethiyeli hemşerilerini dinledi.

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Fethiyeliler Çıntar Tercih Ediyor

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Dalaman’a ek su kaynağı çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Büyükşehir’den Denizova Bölgesinde Ek İçme Suyu Projesi

Menteşe’de Denizova, Yenibağyaka, Kıran ve Derinkuyu Mahallerini besleyen su kaynaklarında tarımsal sulamanın artması nedeniyle azalma meydana geldi. İçme suyu kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle ekipler bölgeye ek su kaynağı sağlamak için çalışma başlattı.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

BAŞKAN YELLİCE; ‘’ORMANLAR BİR ÜLKENİN DOĞAL GÜZELLİK VE ZENGİNLİK KAYNAĞIDIR’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, ormanları korumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Koşulsuz sevginin, iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın ve sonsuz merhametin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Öğrencilerle geri dönüşümde farkındalık çalışmaları

Bodrum Belediyesi, kaynağında ayırma ve geri dönüşüm konularında farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalarına ağırlık veriyor.

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Fethiye Belediyesi eczanelere “Atık İlaç Toplama Kutusu” dağıttı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların kaynağında ayrı toplanarak bertaraf edilmesi için ilçedeki tüm eczanelere ve sağlık merkezlerine “Atık İlaç Toplama Kutusu” temin ederek, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların doğru şekilde imha edilebilmesi için kutuların dağıtımına başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilk dağıtımda yer aldı.

CHP’li Erbay: Sandras ölürse Muğla ölür! Yaşam kaynağımızın yok edilmesine izin vermeyeceğiz

Sandras Dağı’ndaki madenler nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgesinin doğal güzelliklerinin ve su kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Maden sahaları doğamızı, ekolojik sistemi ve su kaynaklarımızı yok edecek. Yaşam alanlarımızın yok edilmesine ve yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı kaynakların kurutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Başkan Karayiğit toprak bayramının 76. yılını kutladı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Toprak, kutsal anlamda hepimiz için ‘vatan’ demektir. Kalkınmanın ilk kaynağı olan toprak, her karışına emek veren çiftçimiz için kutsal anlamına ilaveten gelir kapısı, bereket ve can demektir” dedi.

Aydem Perakende, kategorisinde Ege Bölgesi’nin en iyi işvereni 

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, çalışan markası alanında hayata geçirdiği projeler, insan kaynağına ve yenilikçi kurumsal uygulamalarına yaptığı yatırımlarla, Great Place to Work® Türkiye’nin En İyi İşverenleri Özel, Sektör ve Bölge Ödülleri’nde “Ege’nin En İyi İşverenleri’’ kategorisinde 250 ve üstü çalışanı olan şirketler arasında birincilik ödülünü kazandı.

MKYK Üyesi Hıdır, Sorunları Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz

AK Parti MKYK üyesi Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı. AK Parti MKYK üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye’de parti ilçe binası girişinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Mehmet Nil Hıdır, “Fethiye’nin sektörleriyle ilgili sorunlar dile gelmişti. Turizm ve tarımsal girdilerimiz Fethiye’nin ana gelir kaynağı. Bununla birlikte denizle ilgili yatçılarımızın Fethiye körfezimizin sorunları var. Bunları da yerlerinde görüp inşallah çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Doğalgaz artık Bodrum’un da enerji kaynağı olacak

Belediye Başkanımız Ahmet Aras tarafından bir süredir yürütülen temaslar meyvesini verdi.  Bodrum’un enerji ihtiyacını karşılayacak doğalgaz boru hattı çalışmaları Enerji Bakanlığımızca en kısa zamanda başlatılacak.

Haritanın resmi kaynağı yok

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın ilçelerinin yer aldığı korona virüs risk haritasının resmi kaynağına ulaşılamadı. Haritada Menteşe, Marmaris ve Ortaca ilçelerinin risk seviyesi kırmızı olarak yer almıştı. Sağlık İl Müdürlüğü’nde edinilen bilgiye göre söz konusu haritanın Sağlık İl Müdürlüğü’nden verilmediği bilgisine ulaşıldı. 

Erbay, “Sandras Dağı yarınlara miras kalacak”

Sandras Dağı’ndaki maden arama sahasının genişletilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Başkan Kılınç ‘Bir Damla Tasaruf’ kampanyasına destek istedi

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanyayı Fethiye’de de başarılı bir şekilde yürüten Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları tüm ev hanımlarının ve diğer vatandaşların kampanyaya katılımlarını beklediklerini belirtip, “Bir damla tasarruf ile geleceğinize su taşıyın” diyerek yola çıktıklarını belirttiler. Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Kılınç yaptığı açıklamada, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir” dedi.

Muhtar Söğüt sessizliğini bozdu

Kargı Mahallesi Muhtarı Cafer Söğüt, geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetede çıkan "Fethiye'de Orman Talanı Var" başlıklı haberin kaynağının Kargı Mahallesinde olmadığını dile getirerek, "Mahallemizde orman alanlarının talan edilerek, yerine kaçak inşaatların yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

CHP’li Erbay, Sandras ölürse Muğla ölür  

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi’nde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin yanı sıra Muğla ve Denizli’nin su kaynağını oluşturan Sandras Dağı’nda olivin maden ocağının kapasitesini artırmaya yönelik yapılmak istenen ÇED toplantısı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. 

Gündeme bomba gibi düşen haberin kaynağına ulaşıldı

Türkiye gündemine adeta bomba gibi düşen iddianın kaynağına SED Medya ulaştı. Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir o korkunç iddiaya cevap verdi.

Marmaris’in Göbeğinde Ticari Taksi Cayır Cayır Yandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir ticari taksi müşteri beklediği sırada aniden yandı. Kısa sürede alev topuna dönen aracı çevredeki vatandaşlar ve kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. Olayda kimsenin yaralanmaması teselli kaynağı olurken, alevlerin çevredeki diğer araçlara sıçramadan söndürülmesi de herkese derin nefes aldırdı.

Yüzen Saraylar İçin Kaynak Töreni Düzenlendi

Bodrum’a 20 milyon Euro kazandıracak olan 2 adet lüks yatın yapımı törenle başladı. Bodrum ekonomisinin can damarlarından biri olan yat imalat sektörüne haraket getirecek yatların ilk kaynağı törenle yapıldı.

Mucit Ramazan’a TÜBİTAK Sahip Çıktı

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde elektrik ve internet olmayan evde yaşayan, evlerinin yakınındaki su kaynağının önüne kurduğu düzenekle çeşitli aletler icat eden Ramazan Kargılı'ya TÜBİTAK destek olacak

Annelerin Geçim, Çocukların Eğlence Kaynağı

Muğla'da ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın üreticilere yönelik başlatılan kıl keçisi projesi meyvelerini veriyor. Yavrularını doğurmaya başlayan kıl keçileri annelerin geçim, çocukların ise eğlence kaynağı oluyor.