Kamil Oktay Haberleri

Kamil Oktay Haberleri

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Sabah Namazı Buluşmasında Dua Programı

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından düzenlenen programda Aziz Şehitlerimiz ve Gazze Şehitleri için dua edildi.

Fethiye İlçe Müftülüğü Yardım Kermesi Düzenliyor

Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu’nun ihtiyaçları için yardım kermesi düzenliyor. Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, düzenlenecek kermes ile ilgili bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Müftü Oktay'ı Makamında Ziyaret Ettiler

Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serdar Aktaş önderliğinde ÇEDES projesi (çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum) kapsamında İlçe Müftüsü Kamil Oktay'a ziyarette bulundu.

Müftü Oktay, Kaymakam Ertaş’ı ziyaret etti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı, Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay ile vaiz ve din görevlileri ziyaret etti.

“BU YIL Kİ RAMAZAN AYI’MIZIN ANA TEMASI “RAMAZAN VE DAYANIŞMA”

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Bu yıl ki Ramazan Ayı’mızın ana teması “Ramazan ve Dayanışma” diyerek açıklamada bulundu.

CLUB TUANA’DA KALAN DEPREMZEDELERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Fethiye Club Tuana Otel’de kalan depremzede vatandaşlarımıza manevi destek olmak amacıyla, İlçe Müftüsü Kamil Oktay geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

MÜFTÜ OKTAY’DAN KANDİL MESAJI

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Regaip Kandili nedeniyle FRT TV aracılığıyla kutlama mesajı yayınladı.

“KAN BAĞIŞI SİZDEN HEDİYE KİTAP BİZDEN”

Fethiye Müftülüğü ve Kızılay iş birliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Yeni Camii önünde düzenlenen etkinlikte kan bağışında bulunanlara kitap hediye edildi.

DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA BİR ARAYA GELDİLER

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Fethiye Müftülüğünde görevli hocalar, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’nda bir araya geldi.

FETHİYE’DE YENİ DİŞ KLİNİĞİ

Fethiye’de Diş Hekimi Hamza Şahin yeni kliniğini Esnaf Hastanesi karşısına açtı. Yoğun katılımın olduğu açılışa birçok önemli isim katıldı.

YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI

Yaz ayına girilmesiyle birlikte Kur’an kursları açıldı. 27 Haziran itibariyle 4-6 yaş grubu için Yeni Hamidiye Cami’nde Kur’an kursu başladı.

ZEHRA KULELİ BEACH’TE FEB TOPLANTISI YAPILDI

Zehra Kuleli Beach’te Fethiye Birlik Ve İyilik Platformu’nun aylık toplantısı yapıldı. Kaymakam Alper Balcı, İlçe Müftüsü Kamil Oktay ve STK üyelerinin de katıldığı toplantıda gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl kurtulabilecekleri hakkında konular konuşuldu.

BALCI, YETİM VE KİMSESİZ ÇOCUKLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı, İş İnsanı Nurkaya Gündoğru’nun katkılarıyla Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın organize ettiği iftar programında yetim ve kimsesiz çocuklar ile aileleri bir araya geldi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. 2 gün boyunca devam edecek olan programda tütün, alkol, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar hakkında sunumlar yapılacak.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YEMEKTE BİRARAYA GELDİ

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlama Programı kapsamında Devlet Su İşleri Salonu’nda verilen yemekte Fethiye’de ki şehit aileleri ve gaziler bir araya geldiler.

Kur’an öğrenen çocuklara ödül

Fethiye Müftülüğü tarafından Ertuğrul Gazi Camii Mahizer Hanım 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda Kur’anı Kerim öğrenen çocuklara ödülleri verildi.Çocuklara taçlarını İlçe Müftüsü Kamil Oktay taktı.

Müftü Oktay’dan Kaymakam Fırat’a anlamlı ziyaret

Camiler ve Din Görevleri Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Müftü Yardımcıları ile birlikte Kaymakam Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret etti.

Müftü Kamil Oktay, Ahilik Haftası Dolasıyla FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, beraberindeki heyetle 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

‘Buruk Bayram’ yaşıyoruz

17 günlük kısıtlamanın yanı sıra İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı nedeniyle bu Ramazan Bayramı oldukça buruk kutlanıyor. Fethiye’de de Ramazan Bayramı bayram namazının kılınmasının ardından camilerde başlarken tokalaşma ve sarılmaların dışında maske ve sosyal mesafe ile yapılabildi. Fethiye’de vatandaşlar yürüme mesafesindeki camilere giderek sabah namazının ardından saat 06:29’da bayram namazını kılarak buruk bir bayram geçirmeye başladı. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay tüm halkın bayramını tebrik ederek, İnşallah bayram bizler için, memleketimiz için, insanlık için hayırlara vesile olur” dedi.

Kadir gecesi idrak ediliyor

Kadir gecesi idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor. Kadir Gecesi nedeniyle Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan bu gecenin, ibadetle geçirilmesini tavsiye etti. 

Kadir gecesi idrak edilecek

Kadir gecesi nedeni ile Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gecede, bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir gecesi idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Allah’ımız niye bir yıl değil de bin yıl… Burada 82-83 yıllık bir ömürden bahsediliyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonu Müezzin Kaymakam Fırat’ı ziyaret etti 

Antalya’da 8-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yaklaşık 20 ülkenin ve bin 700 sporcunun katıldığı 6. Uluslararası Avrupa Kick Boks Şampiyonasında Veteranlar kategorisinde Point Fighting branşında Avrupa Şampiyonu, Kick Light branşında ise Avrupa üçüncüsü olan Gül Cami Müezzini Cemal Genç, Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay ile beraber Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

Zimbabwe’de su kuyusu açılacak 

Fethiye İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Dünyaya Bir Damla Hayat” sloganıyla başlatılan “Su Kuyusu” projesine destek oldu.

Müftü Oktay, Ramazan ayına buruk giriyoruz

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı başladı. Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece sahura kalkılıp, bu gece (Pazartesi) ilk teravih namazı kılınacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Kovid-19 nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirileceğini belirtip, “Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Teravih namazları dışındaki programlarımız devam edecek” dedi. 

Tuna, “Kampanyaya yoğun ilgi oldu”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümü nedeniyle şehitlerimizi yad etmek adına Fethiye Müftülüğü ve Türk Kızılayı Fethiye Şubesi el ele vererek vatandaşları kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi. Merkez Yeni Camii önünde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun bir katılımın olduğu belirtildi. 

İlk Bağışı Müftü Oktay yaptı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle şehitlerimizi yad etmek adına Fethiye Müftülüğü ve Türk Kızılayı Fethiye Şubesi elele vererek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ettiler. Müftülük önüne çekilen Türk Kızılay’ına ait kan bağışı aracında ilk bağışı, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptı. Müftü Oktay, “Kan bağışı için buraya gelen ve bu kampanyamıza destek verenlere teşekkür ediyorum. Ama en büyük şükranımızı şehitlerimize, gazilerimize arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Camilerde istiklal marşının kabulü için mevlit okundu

Fethiye’de merkez yeni caminde cuma namazı öncesi İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle mevlit-i şerif okundu. Fethiye Yeni Camide pandemi önlemleri kapsamında okunan mevlit-i şerife ilgi yoğun oldu. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve şehitlerimiz için duada bulunup, şehitlerimize Allahtan rahmet diledi.

Miraç Gecesi yarın idrak edilecek

Hz. Muhammed’in (SAV) göğe yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece; her yıl olduğu gibi ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Miracın hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” şeklinde ifadeler kullandı.