Kalkan Haberleri

Kalkan Haberleri

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Nükleer Sızıntı Ve Patlayıcı Bulmaya Yarayan Projeden Büyük Başarı

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

'Buzağı Kalkanı Projesi' Devam Ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri hayvansal sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Yazar Kalkan, Çevre Haftası'nda Fethiye'ye Geldi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

AKUT, BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İÇİN KARACA’YA ZİYARET ETTİ

15-16 Ekim tarihlerinde Akut Fethiye, Akut Bodrum, Akut Marmaris, Akut Kaş-Kalkan ekipleri ile Fethiye’de eğitim faaliyeti yapılacak. Akut Fethiye ekipleri Fethiye’de yapılacak etkinlikle ilgili Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yla görüşme yaptılar.

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ’NDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞIYOR

Seydikemer’e biz dizi ziyaret dolayısıyla gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte Seydikemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular. Başkan Otgöz burada yaptığı konuşmada; “Kaş’tan bu yana, Kalkan’dan bu tarafa, Dirmil tarafı o bölgeler komple buraya gelecek. Ben Fethiye’nin yüzde 40 yükünü azaltacağını tahmin ediyorum” dedi.

BAYRAMIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARIYOR

Pandeminin etkisini azaltması ile kalkan yasaklardan sonra, ilk bayram olan Ramazan Bayramı’nda tatili fırsat bilen çocuklar, bayramın tadını çıkardılar.

Hastalıktan arı işletme projesinin ikinci adımı olan buzağı kalkanı projesinin tanıtımı yapıldı

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Buzağı Kalkanı Projesinin tanıtımı yapıldı.

Kurtarma operasyonunda 2 kişi kurtarıldı

İki kişinin Kabak-Cennet koyları arasında mahsur kaldığı ihbarı üzerine Karaçulha Kayıkseki mesire alanında “Haritacılık, Navigasyon ve GPS Eğitiminde” bulunan AKUT Fethiye, Marmaris ve Kaş-Kalkan ekiplerinden 7 gönüllü; Jandarma Arama Kurtarma ekibi ile ortak operasyon gerçekleştirdi.

Kamil Mutlu Demirtaş, esnaf ziyaretlerine devam ediyor

Ocak ayında yapılması beklenen Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için adaylar çalışmalarına devam ediyor. Şimdilik üç adayın adaylığını açıkladığı seçimlerde, 38 yaşındaki genç aday Kamil Mutlu Demirtaş, söylemleri ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Demirtaş Nakliyat, Turizm Hayvancılık Şirketi, Fethiye Sürat Kargo İşletmeciliği ve Kalkan Hatay Ocakbaşı Restoran işletmeleriyle Fethiye ticari hayatının tanınan ve sevilen yüzlerinden biri olan Demirtaş, esnaf ziyaretlerinde de ilgiyle karşılanıyor.

İhtiyaçsa 1 al ücret ödeme

Fethiye'de hayırseverlerin bağışladığı gıdalar ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor. Hayırseverler ramazan ayı boyunca her gün Cumhuriyet Mahallesi'ndeki giyim mağazasının önünde sebzeden ekmeğe çeşitli gıda paketlerini ihtiyaç sahipleri için bağışlıyor. Ramazan ayında bir gelenek haline gelen yardım kampanyasına bu yıl katılımın daha çok olduğu kaydedildi. 

Günday’ı Unutmayacağız

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday’ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar. 

Türkülerin babası düzenlenen konser ile anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

AK Parti Menteşe'den "Erken Kalkanlar" Projesi

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı pazar yeri esnafına Muğla simidi, çay ve maske dağıtımı yaptı.

Sosyal Mesafeli Yaz Tatili Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan otellere, 1 Haziran’dan itibaren kalkan seyahat kısıtlaması ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yerli turist gelmeye başladı.

Tatilciler Yeniden Gelmeye Başladı

Muğla'da kalkan seyahat kısıtlamasının ardından Bodrum'a gelen araç sayısında artış olmaya başladı. Bodrum'da yazlık evi olan vatandaşların az sayıda da olsa ilçeye giriş yaptığı öğrenildi.

Sağlıkçılar ve Kolluk Kuvvetleri İçin Yüz Kalkanı Yaptılar

Muğla’nın Datça ilçesinde, gönüllü sivil toplum örtüğü temsilcileri, sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri için yüz kalkanı yaptı.

Ödemeler Artık Evlerde Yapılacak

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000 TL’lik yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar tepkilere neden olmuştu. Koronavirüs önlemleri kapsamında yer alan sosyal mesafe kuralının vatandaşlar arasında uygulanmamasından dolayı PTT bir karar aldı.  

Virüslere Karşı En Büyük Kalkan Anne Sütü

Dünyayı sarsan korona virüsünün hamileler ve bebeklerdeki etkisi ile ilgili açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Naciye Atan Şahin, bebekleri virüsten korumanın en önemli faktörünün anne sütü olduğunu ve annelerin bebeklerini daha bu süreçte daha çok emzirmeleri gerektiğini ifade etti.

Minik Öğrencilerden Mehmetçiğe Anlamlı Destek

Ortaca Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin İdlib kentinde başlattığı Bahar Kalkanı Harekatına destek için etkinlik yaptı. İlkokul öğrencileri, Bahar Kalkanı Harekatına destek amacıyla atık malzemeler kullanarak Türk Askeri figürü yaptılar.

Kazada yaralanan 16 yaşındaki Cemre hayatını kaybetti

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde otomobil ile kamyon çarpışmış, kazada 4 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından yoğun bakıma kaldırılan 16 yaşındaki Cemre Kalkanlı hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

STK’LARDAN BARIŞ KALKANI'NA DESTEK

Muğla Odaları ve Borsa temsilcileri ile sendika ve Muğla STK temsilcilerinin katılımıyla, TOBB’un öncülüğünde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) ev sahipliğinde, Barış Kalkanı Operasyonu’na destek olmak için tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirildi.