Kadınlara Haberleri

Kadınlara Haberleri

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Başkan Akdenizli Kadınlara Karanfil Dağıttı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında belediye hizmet binasında çalışan kadın personel çarşı caddesindeki kadın esnaflara ve Cuma Pazarındaki kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Muhtar Adayı Kaya Kaya’dan Kadınlara Keşkek İkramı

Ölüdeniz muhtar adayı Kaya Kaya, 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel, Fethiye Ölüdeniz mahallesinde keşkek dağıttı.

Kökten, Emekçi Kadınlara Karanfil Dağıttı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Zirve ve Umut fide şirketlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’ gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Bafa Gölü Manzarasında Yoga

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik açılan yoga kursuna katılan kursiyerler, son antrenmanlarını Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

Herkes İçin Yoga

Milas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek yoga dersleri ile kadınlara sağlıklı yaşamın kapısı aralanacak. Yoga kursuna 18 yaş üstü kadınların başvuruda bulunabileceği ve katılım sayısının kontenjanla sınırlı olduğu belirtildi.

Fethiyespor karşılaşması kadın ve çocuklara ücretsiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fethiyespor – Balıkesirspor karşılaşmasını izlemek isteyen kadın ve çocuklardan bilet ücreti alınmayacak.

TARAFTARLAR BU KEZ DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Milas Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Belediye bünyesinde görev yapan tüm kadın personele çiçek dağıtarak günleri kutlanırken, Milas’a gelen depremzede kadınlara da ziyarette bulunuldu.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

CLUB TUANA’DA DEPREMZEDE KADINLARA ÖZEL ETKİNLİK

Club Tuana Fethiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında program düzenlendi. Programa katılım yoğun olurken kadınlar sohbet eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

ELEKTRİK TÜKETİM FATURALARINDA “AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE” FARKINDALIĞI 

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen “16 Günlük Aktivizm - Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında elektrik faturaları üzerinde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerini içeren özel faturalarla farkındalık yarattı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından ‘’1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası’’ kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili eğitim verildi.

“Asla Vazgeçmeyeceğiz!”

CHP Kadın Kolları İl Başkanları tarafından 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 87. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı.

“Sağlığınız, Elinizin Altında”

Menteşe Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nda kırsal mahallelerde kadınlara yönelik sağlık eğitimleri yapıyor.

Kadın danışma merkezinde onlarca kadına destek sağlanıyor

Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

Menteşe Zahire Pazarı France 5 TV kanalında

Menteşe Belediyesi’nin tarihi Zahire Pazarında üreteci kadınlara yönelik ücretsiz işyeri tahsisi uygulaması France 5 televizyon kanalına konu oldu. Güzel Kaçış (Echappees Belles) gezi programı için Menteşe’ye çekime gelen Fransız gazeteciler, üretici kadınlara ücretsiz yer tahsisi projesi ile ilgili çekim yaparak Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüşle bir röportaj gerçekleştirdiler. Program ekibi ayrıca İskender Alper Kültür Merkezi’nde ebru sanatı konusunda da çekim yaparak bilgi aldılar. 

İlçe Başkanı Öztürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla esnaf kadınlara ziyarette bulundu. Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Öztürk, kadınlara karanfil takdim etti. 

“8 Mart tüm kadınlara eşitlik, adalet ve özgürlük getirsin”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

Kadın cinayetlerine tepki için  21 kilometre koşacak

Fethiyeli turizmcilerden motosiklet sporcusu Ahmet Selim Yücel; kadın cinayetlerine ve kadınlara karşı yapılan şiddete, tepki göstermek amacıyla maraton koşusuna katılıyor. 

Kooperatif Başkanı Karaca, “Kadınların hizmet üretmesini hedefliyoruz”

Sınırlı Sorumlu Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Kurucusu Çiğdem Karaca, ilçede yaşayan tüm kadınları kooperatif bünyesinde üretmeye devam etti. Karaca, “Kadınlar hizmet almasını değil hizmet üretmesini hedefliyoruz. Kooperatifimiz kapsamında atölye eğitimlerimiz olacaktır. İlçemizde yaşayan tüm kadınlara ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kadın Danışma Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

Kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptılar

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Belediye İş Hanı zemin katında hizmete açıldı. Kooperatif Kurucusu Çiğdem Karaca, “Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi, üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması, kadınların kendi yaşamlarını, çevrelerini ve toplumlarını olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kurulmuştur” dedi.

Fethiye Kadın Girişimi kooperatifi açıldı

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, belediye iş hanı zemin katında hizmete açıldı. Kooperatif Kurucusu Çiğdem Karaca, “Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi, üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması, kadınların kendi yaşamlarını, çevrelerini ve toplumlarını olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kurulmuştur” dedi.

AK Parti Kadın Kolları'ndan Abdurrahman Dilipak'a Suç Duyurusu

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik hakaret içeren köşe yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Hem İktisatçı Hem Mantar Üreticisi

FERDİ YAVUZ- Tarım alanında çığ gibi büyüyen her yaştan kadın üretici ve akademisyen sayısı gün geçtikçe artıyor. Her alanda başarısını ve azmini ortaya koyan kadınlara 4 çocuk annesi ve iktisatçı olan Elçin Mutlu isimli kadında güçlü bir hikâye ile dâhil oldu.