Ilk Adım Haberleri

Ilk Adım Haberleri

Minik yazarlardan anlamlı program

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

'Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda' projesi tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) GEKA destekli  ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi başarıyla tamamlandı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye’nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, 22-23 Eylül tarihlerinde, saat 17.00 – 22.00 saatleri arasında  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

08.08.2023’de 20 çiftin nikâhı kıyıldı

Evlilik için ilk adımı unutulmayacak bir tarihte atmak isteyen içinde bulunduğumuz ayın özel günü olan 08.08.2023 tarihini seçtiler.

Evliliğe ilk adımı attılar 

Fethiye’de yayın hayatını sürdüren Ayyıldız Gündem Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İlayda Cengiz, Turizmci Murat Sutay ile evliliğe ilk adımını attı.

ADAY İZCİ KAMPI BAŞLADI

8-9 Ekim 2022 tarihleri olmak üzere Karaot Plajı’nda Aday İzci Kampı başladı. Kamp sonunda genç izciler fular takıp yemin ederek izci olmak için ilk adımı atacaklar.

YUDUM SÖĞÜT, EVLİLİĞE İLK ADIMI ATTI

Gazetemiz köşe yazarlarından Avukat Yudum Söğüt’ün nişan töreni gerçekleşti.

İLK ADIM KREŞİ’NDEN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İlk Adım Kreşi, Barbunn Bistro’da anneler günü için özel bir etkinlik düzenledi.

Çilek Üreticileri Bir Araya Geldi

Muğla’da Çilek Üreticiler Birliği Kuruluşu İçin İlk Adımlar Atıldı. Çilek üreticileri Çilek Üreticileri Birliği kurmak maksadı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen toplantı ile bir araya geldi.

Dijital Mecralar Komisyonu Facebook temsilcilerini dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu yeni yasama dönemi çalışmalarının ilk adımında Facebook'un Türkiye temsilcilerini dinledi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapan Facebook temsilcileri Komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Semt Pazarlarından Kompost Gübreye

Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlatılan 'Topraktan toprağa atıkların dönüştürülmesi; Kompost projesi' ile semt pazarlarındaki sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda kompostlanıp tekrar toprağa gönderilecek. Fethiye Belediyesi kompost projesi için ilk adımı attı.

İş dünyasının yaralarının sarılması için ilk adım MUTSO’dan

Yangın afetinden etkilenen üyelerin ve iş dünyasının yaralarının sarılması için harekete geçen ilk kurum MUTSO oldu. MUTSO Heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, yangın afeti sonrasında üyelerin yaşadıkları sorunları ve talepleri aktardı.

500 Yataklı Yeni Hastane Projesinde ilk adım

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler.

Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için ilk adım atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2020 fizibilite desteği kapsamında hibe almaya hak kazanan 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ danışmanlık hizmeti ihalesi sonuçlandı. Yapılan değerlendirme sonunda Progem Eğitim Danışmanlık Tercüme İnşaat Taahhüt Limited Şirketi ihaleyi aldı.

“19 Mayıs Laik Cumhuriyetin İlk Adımıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gümüş mesajında “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun'a çıkarak laik Cumhuriyetimizin ilk adımını atmıştır.” dedi.

Mali Lošinj İle Kardeş Şehir Olma Yolunda İlk Adım Atıldı

Bodrum Belediyesi ile Hırvatistan’ın Mali Lošinj Belediyesi arasında; sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak fayda sağlamak ve kardeş şehir ilişkisi zeminini tesis etmek üzere bir iyi niyet mektubu imzalandı.

Minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

İlk Adım Kreş ve Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi tedbirleri altında coşkuyla kutladı. Kutlama programı renkli görüntülere sahne olurken; öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve dans gösterileri sundu.

Bodrum Belediyesi yer altı çöp konteynır sistemini hayata geçirdi

Bodrum Belediyesi daha temiz bir Bodrum hedefleyerek, çöpün sebebiyet verdiği kötü koku ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı sağlayan yer altı çöp konteynır sistemini hayata geçirdi. Akıllı Kent yönetim sistemleri kapsamında başlatılan çalışmaların ilk adımları atıldı.

Hayali, arıcılık okulu açmak

İngilizce öğretmenliğini, sevdiği arıcılıkla birleştirmek isteyen Beyza Yavuz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 kovan hibe desteği alarak arıcılık mesleğinde ilk adımını attı. Fethiye’ye bağlı İncirköy Mahallesi’nde arıcılığa başlayan Beyza Yavuz, 5 yılda 30 çeşit bal ve arı ürünü üretir hale geldi. Marka tescillerini yaptırıp kendi şirketini kurdu. Bundan sonraki hayali ise "Arıcılık Okulu" açmak ve öğrenciler yetiştirmek.

“Geleceğe İlk Adım” 

Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsü her yıl düzenlediği eğitim sisteminin anlatıldığı tanıtım toplantısını bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında okul bahçesinde düzenledi.

Buse ve Hakan Çifti Mutluluğa Evet Dedi

FERDİ YAVUZ- Menteşe Belediyesi Zabıta Komiseri Buse Bedriye Aydoğdu ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hakan Dişoğlu, mutluluğa ilk adımını attılar.

Milas’a İlk Muz Fidanı Törenle Dikildi

Türkiye’de 1990’lı yıllarda açık alanlarda yetiştirilen daha sonra örtü altı üretimiyle rekoltesinde artış gözlenen muz üretimi için Milas’ta ilk adımlar atıldı. Türkiye’de sadece Akdeniz’in kıyı bölgelerinde yetiştirilen muz üretimi için Milas’ta ilk defa 52 dekarlık serada muz fidanı dikimi gerçekleştirildi. Milas’ta özel bir firma tarafından gerçekleştirilen yatırımla Milas’ın tarım ve gıda ürünleri envanterine muz üretiminin de eklenmesi hedefleniyor. 

Bodrum Belediyesi Korona Tarım Acil Eylem Planında İlk Adımı Attı

Bodrum’da korona virüsü salgın tedbirleri kapsamında tarımsal ve hayvansal üretimin kesintiye uğramaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan Acil Eylem Planı kapsamında, üreticilere fide hibesine başlandı.

Bodrum’da Alım Garantili Üretim İçin İlk Adım Atıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan “Tarımsal Kalkınma” hamlesi üretici kooperatifleriyle gelişiyor.