Ihmal Haberleri

Ihmal Haberleri

Fethiye Salı Pazarı Esnafının Belediye Başkan Adaylarından Beklentisi Neler?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala Fethiye Belediye Başkan Adayları, ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Adaylar, ziyaretlerinde Fethiye Salı Pazarı’nı ihmal etmiyor. Peki, Fethiye Salı Pazarı esnafının Fethiye Belediye Başkan Adayları’ndan beklentileri neler? Kendilerine sorduk..

Haberimiz Ses Getirdi

‘İhmallerden Kediler Can Veriyor’ başlıklı haberimizin ardından Belediye ekipleri devreye girerek yollara uyarı tabelaları asıp araçların hızını kesmek amacıyla kasis yerleştirildi.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, “BECERİKSİZLİĞİNİZ, İHMALLERİNİZ VE YALANLARINIZ YÜZÜNDEN ORMANLARIMIZ YOK OLUYOR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay Marmaris yangın ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’li Erbay açıklamasında, “Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangınında yaklaşık beş yüz hektar ormanlık alan yandı, yaban hayat yok oldu” ifadelerine yer verdi. 

Görevde ihmali olanlara ödül gibi karar 

Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınlarında ihmali olan yetkililer hakkında yapılan suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. 

“Tedbirsizlik ve ihmal felaket getirdi”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte, sel ve su baskını yaşanan Marmaris’in İçmeler Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Erbay, Marmaris’te yaşanan sel ve su baskınlarının nedeni olarak gerekli tedbirlerin alınmaması ve ihmalleri işaret etti.

CHP’li Erbay; 'Sayıştay Raporu Muğla’daki orman yangınlarında ihmal olduğunu ortaya koydu'

Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili raporunun Muğla’da yaşanan orman yangınlarındaki ihmalleri açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Gerek yangın sürecinde gerekse yangın sonrasında gerekli tedbirlerin alınmadığını ve ihmallerin olduğunu birçok kez dile getirmiştik. Bu iddialarımızın doğruluğu Sayıştay raporuyla kanıtlandı.” dedi.

CHP’li Erbay Muğla’daki orman yangınları ile ilgili araştırma önergesi verdi

Muğla’da geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangını felaketinde yaklaşık yetmiş bin hektar ormanlık alanın yandığını ve yaban hayat ile ekolojik yapının yok olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Orman yangının bu kadar geniş bir alanı etkilemesinin nedeni ihmal ve sorumsuzluktur. Gerekli önlemler zamanında alınsaydı ve yangın başladığında yeterli müdahale yapılmış olsaydı cennet Muğlamızda bu kadar büyük doğa tahribatı yaşanmazdı.” dedi.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

CHP’li Erbay; ‘Özelleştirme ve ihmalin bedelini Dalamanlı ve Ortacalı hemşerilerimiz ödüyor’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, MOPAK Kağıt fabrikasında çıkan yangın ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çobanoğlu, “Aracınızın kış bakımını ihmal etmeyin”

Fethiye Sanayi Sitesi’nde bulunan Oto Rapor Ekspertiz Fethiye Bayii Muhammet Çobanoğlu, araç sahiplerinin kış mevsiminde araçlarının gerekli bakımlarını yaptırmaları hususunda uyardı. Periyodik bakımların da yapılması konusunda hatırlatmada bulunan Fethiye Bayii Çobanoğlu, kışı rahat geçirmek için araçlarda mutlaka kış bakımlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakan Koca ‘Küçük Bir İhmal Tüm Türkiye'yi Etkileyebilir’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (COVID-19) ilişkin, "Küçük bir ihmal, bir uçtan bir uca tüm Türkiye'yi etkileyebilir. Risk devam ediyor. Tedbirlere uyalım." uyarısında bulundu.