Hastalar Haberleri

Hastalar Haberleri

Beydağı, ‘Herkes düzenli olarak kan vermeli’

Kan, sürekli bir ihtiyaç… Sadece 10 dakika süren bir işlemle alınan kan, hastaları hayata bağlıyor. Bağış yapmak isteyenlerin en yakın noktadaki Türk Kızılay kan merkezine gitmesi yeterli.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

13 bin 152 ameliyat, 19 organ nakli gerçekleştirildi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 112 ambulansı ile 118 bin 971 hastaya müdahale ederek acil sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

Büyükşehirden ‘Refakatçi Eğitimi’

Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı ya da bakıma muhtaç hastaların yakınlarına uygulamalı refakatçi eğitimi veriyor.

Kalp ve diyabet hastaları dikkat!

Yeni yıla sayılı saatler kala yılbaşı gecesine yönelik planlar da şekilleniyor. Kimileri yeni yılı dışarıda karşılamaya hazırlanırken kimileri ise sevdiklerini kendi kuracakları yılbaşı sofrasında ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ancak dikkat! Gerek sofrada geçirilecek sürenin uzunluğu gerekse sofradaki yemeklerin lezzetli olması adına katkı maddeleri, yağ, şeker, tuz ve kalori oranlarında aşırıya kaçılabilmesi sağlık açısından bazı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor!

Başkan Karaca’dan Taziye Mesajı

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaralı ve hastaların yanı sıra kalan binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı.

'Yaşam İçin Yarış' etkinliği düzenlendi

Fethiye’de geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği düzenlendi.

Kanser Hastaları İçin Satış Yapıyorlar

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda FETAV adına satış yapan gönüllüler, kazançları ile kanser hastalarına destek olduklarını FRT TV muhabirlerimize anlattı.

Prolikya Ortez Protez Fethiye’de Hizmete Girdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Gündüz Yaşam Merkezi 1 yaşında

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan “Gündüz Yaşam Merkezi” kuruluşunun 1. yaşını kutladı.

Etkinlikler Sergi ile Başladı

Dünya Alzheimer Farkındalık Günü ve Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nın açılışının birinci yıldönümü etkinleri kapsamında, hastaların bir yıl boyunca hastalığın sürecini yavaşlatmak amacıyla yaptıkları ürünler sergilendi.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞTULAR

FETAV tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikten elde edilen gelirle, Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Departmanı’na destek olunacak.

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞACAKLAR

FETAV tarafından organize edilen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde, 30 Ekim Pazar günü Kanser hastalarına destek olmak için koşacaklar. 

GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan ve yaklaşık 2 aydır yapımı süren Gündüz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Kurdeleyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kesti.

YONG’UN RESİM SERGİSİ 19 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Sanatçı Yong, sergiden elde edilen geliri FETAV ve Fethiye devlet hastanesi onkoloji bölümüne kemoterapi hastaları için sandalye alınması için bağışlayacak.

GELİŞTİRİLEN PROJELER ALZHEİMER VE TİP-1 DİYABET HASTALARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Muğla Valiliği himayesinde geliştirilen Sevdiklerimiz yanımızda projesi Alzheimer hastalarının ve yakınlarının, Muğla Şekerleri projesi Tip-1 Diyabetli çocukların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor.

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: “SEVDİKLERİMİZ YANIMIZDA PROJESİ” İLE ALZHEİMER HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ…

Muğla’da Alzheimer hastaları için “Sevdiklerimiz yanımızda akıllı saat projesi” hayata geçirildi.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

Lösev “Mutlu Et” Fethiye’de devam ediyor

LÖSEV Mutlu Et Projesi kapsamında 12 ay boyunca kanser ile mücadele eden aileleri taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Proje kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

SADET KANSIZ’DAN ESNAF VE HASTA ZİYARETLERİ

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçirdiği zamanda esnafları ve hastaları yalnız bırakmıyor. Vatandaşların sorunlarını yaptığı açıklamalarla dile getiren Sadet Kansız yaptığı ziyaretler ile de yanlarında olduğunu gösteriyor.

Girgin; “İktidar kanser hastalarımızın sesini niye duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu.

LÖSEV ‘den kanser hastalarına et yardımı

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Girgin, yaşamı evde elektriğe bağlı hastalar elektrik faturasından muaf tutulsun

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, evde elektrikli cihazlarla tedavi gören hastaların elektrik faturasından muaf tutulması talebini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na çağrıda bulundu.

Kelebek hastalarının bakım ve tedavisi ücretsiz olmalıdır

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşma ile kelebek hastalığında kullanılan ilaç, tedavi ve bakım giderlerinin ücretsiz olarak karşılanması çağrısında bulundu. Konu hakkında bir de soru önergesi veren Girgin, “Ülkemizde yaklaşık 2 bin hasta ve ailesi, ağır bir cilt hastalığı olan kelebek hastalığı ile boğuşuyor, bu noktada sosyal devlet ilkesi gereğince Sağlık Bakanlığı üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Cumhur İttifakı yeni yıla hastanede girdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve MHP ilçe Başkanı Osman Cura ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Murat Koyuncu yeni yıla Fethiye Devlet Hastanesi’nde hastaları ve personeli ziyaret ederek girdi.

Ekonomi Dişlerimizi Bozuyor

Son dönemde ekonomideki yaşanan hareketlilik nedeniyle patron hastalığı olarak adlandırılan bruksizm yani dişleri sıkma hastalığının görülme sıklığı arttı. İş insanları, esnaflar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar başta olmak üzere birçok insanda görülen brukizm yüzünden hastalar, dişlerini kırılabiliyor, diş dolgularına zarar verebiliyor, çene eklemi, kulak, baş, yüz, boyun ve sırt ağrıları çekebiliyorlar.

Organ bağışı haftası

Sağlık Bakanlığımız tarafından 03-09 Kasım 2021 tarihlerinde ORGAN BAĞIŞI HAFTASI olarak kutlanmaktadır. Organ bağışı ,bir kişinin tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının bir kısmının veya tamamının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına, kendi iradesi ile izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

Her Kurban lösemili çocuklara can!

LÖSEV, 15 yıldır Türkiye’de vekâleten kurban kesimi yaptırıyor ve etini lösemili ve kanserli çocuklar ve ailelerine, ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtıyor. LÖSEV, bu yıl için vekâleten kurban bağışı fiyatlarını 1.450 TL olarak açıkladı.