Eczacılık Haberleri

Eczacılık Haberleri

Gebeş, “İlaç tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz”

Fethiye’de 20 yıldır eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü sebebiyle FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

ECZACILAR MİTİNGE HAZIR…

Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, ‘’ İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

43. DÖNEM 1. BÖLGELERARASI TOPLANTISI SONUÇ DEKLARASYONU YAYINLADI

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısı için 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da bir araya geldi. Bu toplantıda eczacılık mesleğinin gündemindeki konular ele alınarak ulaşılan ortak iradenin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

Sevilen Eczacı Şeref Biber hayatını kaybetti

Fethiye’de 40 yoldan bu yana eczacılık yapan Şeref Biber hayatını kaybetti. Biber,  Gökben Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türk Zeytinyağında Bir Devrim: Kanser Ve Korona Virüsle Mücadele Eden Zeytinyağı Üretildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinin Turgut Mahallesi’nde eczacılık yapan, aynı zamanda da Yeniköy Mahallesi’ndeki zeytinyağı fabrikasında uluslararası ödüllü zeytinyağları üreten Atilla Totoş, uzun yıllardan beri hayalini kurduğu çalışmada önemli bir aşamaya geldi.