Gebeş, 'İlaç tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz'

Fethiye'de 20 yıldır eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü sebebiyle FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gebeş, “İlaç tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz”
Fethiye’de 20 yıldır eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü sebebiyle FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.
Fethiye’de 20 yıldır eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş, FRT TV mikrofonlarına Dünya Eczacılık Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Gebeş, ilaç tedariğinde yaşanan sorunları ve ilaç fiyatlarındaki artışla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza anlattı.
“İlaç tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz”
Fethiye’de eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş: “Yaklaşık 20 yıldır eczacılık yapmaktayım. Ben ve bütün meslektaşlarım insan sağlığı için elimizden gelen emeği ve çabayı göstermekteyiz. Tabii ki bir takım sıkıntılarımız da var. Bunu hastalarımız da gözlemliyordur. Şuan bizim en büyük sıkıntımız ilaç tedariği ile ilgili yaşanan problemler. Çok temel ihtiyaç olabilecek ürünleri tedarikte sıkıntı yaşıyoruz. Bu birkaç yıldır devam ediyor ama sorun giderek artıyor. Onun dışında ekonomik sıkıntılarımız var. İlaç fiyatları çok artmış durumda, vatandaşın alım gücü yetersiz kalabiliyor. Eczacının karı sürekli düşürüldüğü için hep beraber bir sıkıntıyı paylaşıyoruz. Umarım mesleğimizi çok daha uzun yıllar severek ve gerçekten hastalarımızın sağlığına odaklanarak sürdürme şansımız olur” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN