Coğrafya Haberleri

Coğrafya Haberleri

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı Tlos'u Ziyaret Ettiler

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tlos Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Seydikemer'de Cumhurbaşkanı Erdoğan Sevinci

Seydikemer’de resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle ayrılması vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. Binlerce vatandaş Seydikemer’in cadde ve sokaklarında kutlama yaptı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Türkiye kazandı, mazlumlar kazandı, İslam coğrafyası kazandı” dedi.

MUĞLA'DA KPSS HEYECANI

2022 Önlisans KPSS Sınavı Muğla'da da başladı. Heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Bodrum'da kaçak yapilaşma ile mücadele sürüyor

Bodrum'un doğasına, bitki örtüsüne, florasına, eşsiz güzellikteki coğrafyasına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan "Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği" sürüyor.

Pedallar Seydikemer’de çevrildi

Seydikemer Belediye Başkanlığının destekleriyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Patara Granfondo Bisiklet Yol Yarışları tamamlandı. Seydikemer’in tarih kokan coğrafyasında pedal çeviren bisiklet tutkunlarının kıyasıya mücadelesi nefes kesti.

Başkan Otgöz’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Türkiye Geçilmez Olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında; “15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Kurtça Eker’den veda ziyareti

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği’ne veda ziyaretinde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker’e dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Beşiktaş’ın Fethiye’deki değerine de dikkat çeken Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, “Ben Fethiye’yi her zaman güzel coğrafyasıyla, güzellikleriyle, güzel insanlarıyla hatırlayacağım. Ayrıca Beşiktaş’ın da Fethiye’de ayrı bir değeri olduğunu gördüm” dedi.

Demirel, "Çanakkale Zaferi Türk'ün Neleri Başarabileceğinin Kanıtıdır"

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirel, "Çanakkale, Türk’ün imanının dünyanın en gelişmiş ordularını dize getirdiği coğrafyadır" dedi.

Sahillerde ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriliyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, eşsiz coğrafyaya sahip doğamızı koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılabilmesi için yürüttüğü mücadele kapsamında, şimdi de sahillerde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. 

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.