Cemre Haberleri

Cemre Haberleri

BAHARIN SİMGESİ CEMRE SUYA DÜŞTÜ

İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havaya sonra su ve toprağa düşen cemrelerin düşme tarihleri vatandaşların gündemine. Geçtiğimiz hafta 19 Şubat tarihinde ilki düşmüştü.

İLK CEMRE DÜŞTÜ!

Şubat ayının son günlerini yaşarken ilk cemre havaya düştü. İkinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, son cemre ise 5- 6 Mart’ta toprağa düşecek. 

İlk cemre havaya düştü

Her yıl gerçekleşen doğa olayının ilk evresi bu yıl da cemrenin havaya düşmesi ile gerçekleşti. 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşen cemre sonrası Fethiye’de havalar hissedilecek düzeyde ısındı.

Ürünler bollaştı fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Kazada yaralanan 16 yaşındaki Cemre hayatını kaybetti

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde otomobil ile kamyon çarpışmış, kazada 4 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından yoğun bakıma kaldırılan 16 yaşındaki Cemre Kalkanlı hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.