Caz Haberleri

Caz Haberleri

Fethiye Babadağ Eşsiz Manzaralar ve Yamaç Paraşütü

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Görev Değişikliği Dolayısıyla Program Düzenlendi 

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, Yunus Nadi İlkokulu Müdürlüğü görevine atandı. Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni müdürünün ise Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Nadis Kısa olduğu ifade edildi.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinde 20. yıl heyecanı başlıyor

Bodrum’da müziğin adresi yine Gümüşlük olacak. Bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne yine klasik, caz, etnik ve özgün müzik dallarında performans sergileyen dünyaca ünlü müzisyen ve yorumcular katılacak.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

MÜDÜR CAZAĞ, ‘’FETHİYE HALKIMIZ KURSLARIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR’’

Fethiye Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, yeni dönem kurslarını FRT TV aracılığıyla duyurdu. Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Cazağ, Fethiye halkını kurslara kayıt için Halk Eğitim Merkezi’ne davet etti.

ZİRVEDE CAZ KONSERİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinde sahne alan Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio sahnesinde en güzel şarkılarına yer verdiler.

ÜZÜMLÜ’DE EL SANATLARI SERGİSİ

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde açılan dastar dokuma, takı ve el sanatları kurslarının sergi açılışı gerçekleştirildi.

Kursiyerlerden yaşlılara mini konser

Fethiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılara Türk Müziğimizin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser sundu.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro’su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Muğla Altyapı Yatırımlarıyla Cazibe Merkezi Olacak

Ülkemizde telekominikasyon, iletişim ve bilişim alanında faaliyet gösteren Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone şirketleri tarafından ilimizde sunulan hizmetlerle ilgili yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme komisyon toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda geçmiş dönem eğitim öğretim faaliyet raporlarının yanı sıra bu yılki eğitim öğretim faaliyet raporları sunuldu. Dönem dönem eğitim öğretim faaliyetlerini sunan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, “2019-2020 Eğitim öğretim yılında 644, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da 393 kurs gerçekleştirildi. Malum pandemi nedeni ile kurslarımda bir düşüş meydana gelmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 30 bin 95 vatandaşımıza hayat boyu öğrenme hizmetlerimizi götürmüşüz. 2019-2020 eğitim öğretim yılı 24 bin 44 kursiyerimiz bunlardan faydalanmış. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bu güne kadar da 9 bin 120 kurumumuzun kurslarından ve diğer faaliyetlerinden faydalanmışlardır” şeklinde konuştu.

Cazağ tekrar görevinin başında

Daha önce 4 yıl Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi yapan ve ardından da 3 buçuk yıldır Fethiye İlçe Millî Eğitim Özel Büro Müdürlüğü görevini yürüten İsmail Cazağ, tekrar Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandı. Özel Büro’da görev yapmakta olan Ebru Köktürk ise İsmail Cazağ’dan boşalan İlçe Milli Eğitim Merkezi Özel Büro Müdürlüğü’ne getirildi.

Petrol Ofisi ve Aydem Perakende’den elektrikte önemli iş birliği

Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi ile ülkemizin ilk özel elektrik perakende şirketi Aydem Perakende arasında önemli bir iş birliğine imza atıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki Petrol Ofisi istasyonlarına elektrik giderleri konusunda destek sağlayan iş birliği ile düşük birim fiyat, zamlardan etkilenmeyen tarife, düşük güvence bedeli ve masrafsız DBS imkânı gibi cazip alternatifler sunuluyor.  

Karaova Cazibe Merkezi Olacak

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un üretim merkezi olan Karaova bölgesinde başlatılan tarımsal kalkınma çalışmaları yerinde inceledi. 

Turizm Destinasyon Toplantısı yapıldı

Ülkemizin iç ve dış turizm pazarlarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerin belirlenen strateji doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile "İller ve Destinasyonlar " tanıtım çalışmaları kapsamında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ile oluşturulan "Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu" toplantısı düzenlendi.

Vali Tavlı, Muğla, cazibe merkezi haline gelecek

Muğla'da  “Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında üreticilere 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.

Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni onayladığı müjdesini verdi. Başkan Otgöz, "Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

Ege kıyılarının su üstü, dünya zenginlerini cezbediyor

Dünyanın pek çok bölgesinde korana virüsü nedeniyle insanlar bulunduğu bölgeden ayrılmamayı tercih ederken, Türkiye hem yer ütündeki cazibesi hem de su üstündeki cazibesi ile dünya zenginlerinin en çok tercih ettiği ülkelerden biri haline geldi.