'GERİ DÖNÜŞÜM GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR' SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 'Boş zaman yapılandırma etkinlikleri' kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  'Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür'  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Açılış Programı Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Denetimli Serbestlik Müdür Mesut Akdülger konuşmasında “2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başkanlığında, 11 Bakan ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Başkanvekilinin katılımıyla kurulmuş olan, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK), 26 Ocak 2021 Tarihli BMYK toplantısındaki 1. Kararı ile; 2021 yılında Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği başlatılmış ve 2022 yılında da devamına karar verilmiştir. 
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yükümlülerin boş zamanlarının yapılandırılmasıyönünde etkinlikler yapılması istenilmiştir. 
Cumhurbaşkanımızın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve devam eden “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, atık malzemelerin kullanılarak, yasa dışı madde kullanımı nedeniyle haklarında denetimli serbestlik kararı bulunan kişilerin katılacakları, bir boş zaman etkinliği yapılması fikri ortaya çıkmıştır. 
Bugün açılışı yapılan sergide görülen eserler,  haklarında denetimli serbestlik kararı bulunan uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişilerin katılımı boş zaman etkinliği olarak planlanmış, ve proje sonunda atık malzemeler yeniden kullanılmak üzere geri dönüştürülerek birer sanat eserine dönüşmüştür” dedi. Düzenlenen sergide, yükümlüler tarafından üretilen geri dönüşümürünleri sergilendi. 

CUMHURİYET BAŞSAVCISI KARARTI,’’EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı,’’ Bugün Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ukdesinde denetimli serbestlik hükümlülerinin iyileştirilmesi ve eğitilmesine katkı sunmak amacıyla oluşturulan ve bu kapsamda açılan serginin açılışında bir aradayız. Geri dönüşüm kapsamında el sanatları sergisindeyiz. Görmüş olduğunuz sergide ki tüm ürünler hakkında denetimli serbestlik kararı verilen, uyuşturucu madde kullanan hükümlülerin bir ay gibi bir sürede oluşturdukları ve sadece geri dönüşümden atıkların tekrar kullanmak amacıyla oluşturdukları bir çalışmanın ürünüdür. Biz burada olmaktan çok memnuniyet duyduk. Sergimiz 1 aylık kısa bir sürede oluşturuldu. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce faaliyetler devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.


KURSİYER DURAN,’’ŞİŞELERİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜP HEDİYELİK EŞYA HALİNE GETİRDİK’’
Kursiyer Burcu Duran ise,’’ Sergimiz Denetimli Serbestlik adı altında Geri Dönüşüm El Sanatları Sergisi. Çöpe atılmış olan çeşitli şişeleri bizler geri dönüştürüp hediyelik eşya haline getirdik. Sergiye ilgi çok güzel. Güzel geri dönüşler aldık. Kurslar devam edecek ve satışlarımız olacak’’ ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN