Çadır Haberleri

Çadır Haberleri

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu 14 Mart tıp Bayramı öncesi Bünyesinde bulunan Sağlık çalışanları ile Keyf-i çadır’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Yörükler “Kadınlar Günü Kutlu Olsun”

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Kulaç “Pazar Esnaflarımız Yağmurda Kalmayacak, Rüzgârda Çadırım Uçtu Derdi Olmayacak”

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Halk pazarlarında Pazar esnafı ve vatandaşlar ile bir araya gelen başkan Adayı Saniye Kulaç “Halkın içinden gelmeyen sorunları çözemez” dedi.

Gençler Çadır Kampında Doyasıya Eğlendiler

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu hafta ikincisini düzenlediği çadır kampında gençler doyasıya eğlendiler.

Fethiye’de İzinsiz Kurulan Karavanlar Kaldırıldı 

Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı’nın arkasında bulunan boş arazide kurulan çadır ve karavanlar, Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. 

MENTEŞE BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI KURULDU

Menteşe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkılarıyla geleneksel olarak verilen iftar yemeğinin ilki Cumhuriyet Okulu bahçesinde verildi. 

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KEŞKEK GÜNÜ

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yörük Çadırı’nda ilçe Sivil Toplum Kuruluşları destekleriyle keşkek günü etkinliği yapıldı.

GİRGİN: 20 YILLIK AKP İKTİDARININ ÖZETİ SARAY VAR ÇADIR YOK!

Dün TBMM deprem için verdiği aranın ardından çalışmalarına başladı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Genel Kurul’da iktidarın kifayetsizliğiyle bir felakete dönüşen deprem hakkında bir konuşma yaptı. 

BÜYÜKŞEHİR DEPREM MAĞDURLARINA MORAL OLUYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, depremzede vatandaşların ve özellikle de çocukların güzel zaman geçirerek moral kazanmaları için hayata geçirdiği mobil etkinlik çadırında farklı etkinlikler düzenliyor.

EBRU OĞUZHAN YETER GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneğinin 2’inci olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, yardımcılıklarını da Elmas Narin ve Leyla İlden yaptı.

FETHİYE-SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’NDA TURİZM SEZONU ÖNCESİ BÖLGEDEKİ SON DURUM ELE ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

CHP’Lİ ERBAY BÖLGEDE YAŞAYAN YURTTAŞLAR ADINA MUĞLA’DAKİ ŞİRKETLERE SESLENDİ: ÖLÜM PROJESİ OLAN ÇİMENTO FABRİKASIYLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYIN

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahalleleri arasında kurulması planlanan çimento fabrikası inşaatına karşı tepkiler devam ediyor. Yaklaşık iki aydır yöre halkı çadırlarda çimento fabrikasına karşı nöbet tutuyor. Yurttaşların çevre nöbetine CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay da destek verdi.

Huzurevi Sakinleri Anneler Günü’nü Kutladı

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda Anneler Günü ve Hıdrellez etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Fethiye Huzurevi’nin kadın sakinleri misafir edildi.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Yörüklerden keşkek günü

Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Dernekleri tarafından Çalış Plajı’nda bulunan Kerimoğlu Yörük Çadırı’nda 'Keşkek Günü' düzenlendi. Gelen misafirlere keşkek dağıtımıyla başlayan etkinlik şehitler ve askere gidenler için dualar okunarak devam etti. Ardından şarkılar ve türküler söylenerek etkinliğe gelen bayanlar bol bol dans ettiler. Bu özel etkinliğe Fethiye Belediye Başkan Vekili Gözde Hoşafcı, Kültür Müdürü Halime Ok, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve birçok vatandaş katıldı.

Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi Şart

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer’e Mesleki Eğitim Merkezi’nin acilen açılması gerektiğini vurgulayarak, “Bana, ‘O okulu açalım. Ama imkanımız yok desinler.’ Net söylüyorum, gerekirse çadırda hizmet verir, hizmet binasını yapmaktan vazgeçerim. O okulu yaparım” dedi.

Şair Ali Talaş’tan imza günü

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

Atasay'ın Altın ve Pırlanta Çadır Günleri'ne ziyaretçi akını

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Şair Xosiyet Rustem Fethiye’de söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi

Özbekistan'ın tanınmış şairlerinden Xosiyet Rüstem Fethiye Edebiyat Grubunun davetlisi olarak söyleşi ve kitap imza için Fethiye' ye geldi. Çalış plajındaki Kerimoğlu Yörük çadırında grup üyeleri ve okurlarla sohbet edip ve günce Yayınları arasında çıkan redaktörlüğünü Coşkun Karabulut, editörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi öğretim üyesi ve şair Prof Dr. Oktay Yivli'nin yaptığı İki Güneş adlı kitabını imzaladı. İmza ve söyleşi töreni Fethihe Edebiyat Grubunun yanı sıra kitap severler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Genel Başkanlığa Ramazan Kıvrak seçildi 

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu genel kurulu yapıldı. Kongreye çevre il ve ilçelerden da katılım olurken; Kovid-19 salgını tedbirleri altında gerçekleştirildi.

Arsal güven tazeledi 

Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birinci olağan kongresi Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşti. Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında gerçekleşen birinci olağan genel kurulun divan başkanlığını Yüksel Köse ve divan başkanlığı yardımcılıklarını da Medet Topçu ile Murat Yalçın yaptılar.

STK’lardan tepki, Turizm Müdürü’nden övgü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan Yöresel Ürün Çadırları’na bazı STK’lar tepki gösterirken Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’den övgü geldi.

Ercan, yöresel gıda çadırlarına tepki gösterdi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan yöresel gıda çadırlarına tepki göstererek, “Bu hem zor durumda olan esnafımızı daha da zora düşürmek hem de bu pandemi döneminde büyük risk” dedi. 

Sergi saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmak amacıyla; Bodrum Belediye Meydanı’nda 4 adet çadır içerisinde “Çanakkale Zaferi Müze Sergisi” açıldı.

Aşı olamayan yaşlılar aşılanıyor

Fethiye’de 65 yaş ve üstü aşı yaptıramayan vatandaşlar, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince evlerinden alınıp, aşı yaptırılmak üzere Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü önündeki aşılama çadırına götürüldü. Aşılarını olan vatandaşlar tekrardan evlerine bırakıldı. 

Virüs Sonrası Çadır Turizmine Rağbet

Mart ayında tüm dünyada ilan edilen pandemi sonrası, Türkiye'de yeni normal yaşama geçilmesi ile vatandaşların tatil tercihlerini de değiştirdi.

Çadırda Yaşayan Engelli Çiftin Yaşam Mücadelesi

Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Göktepe Mahallesi'nde yaşayan zihinsel engelli Murat Yılmaz ile fiziksel engeli bulunan 7 aylık hamile eşi Ayten Yılmaz, harabeye dönen köy evinin önüne kurdukları çadırda elektrik ve su olmadan yaşamaya çalışıyor.

Çadır Kampları Hazırlıklarını Tamamladı

Kovid-19’a karşı alınan tedbirlerin yavaş yavaş normalleşme sürecine geçmesi ile tatil sezonunun da açılması turizm merkezlerini canlandırdı. Konaklama tesislerinde alınan üst düzey önlemler sayesinde Marmaris güvenli turizm bölgelerinin başında gelirken bu yıl otelleri tercih edenlerin yanı sıra doğal ortamda çadır tatili yapmak isteyenlerin de çoğunlukta olduğu görüldü.

Muğla'da Acil Servis Önüne Çadır Kuruldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önüne çadır kuruldu.

Lokma Dökümü Ve Taziye Çadırı Hizmetleri Durduruldu

Menteşe Belediyesi tarafından ilçe genelinde lokma dökümü ve taziye çadırı hizmetlerinin durdurulduğunu, cenaze defin, SMS ve pide ikramı hizmetlerinin ise devam ettiği açıklandı.