Yörükler 'Kadınlar Günü Kutlu Olsun'

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmenler Dernekleri tarafından Çalış Yörük Çadırı’nda keşkek günü ve eğlence düzenledi. Geleneksel hale getirilen etkinlikte yöresel sanatçılar Ümmet Çelik, İsmail Uzunoğlu,  ve delbekçi Türkan Abacı ile Yaprak Hülya Şen sahne aldı. Keşkeklerini yiyen katılımcılar hareketli müzikler eşliğinde doyasıya oynadı. Etkinliğe Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ve eşi, siyasi partilerin temsilcileri, yörük dernekleri ile çok sayıda kadın katılım sağladı. Yörük kültürünü yaşatmak ve kadınların her zaman özel olduğunu hissettirmek için keşkek etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz, tüm katılımcılara teşekkür ettiler. 
“Kadınları El Üstünde Tutan İncitmeyenTüm Erkekleri Selamlıyorum”
Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz, “İyiyi kötüden ayıran, varlığı da yokluğu da gören her türlü zorluğa göğüs geren, doğruların peşini asla bırakmayan, bazen inatçı bazen de uysal olan tutuğunu kopan bir candır. Kadına kimine diken, kime güldür. Emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Kadınları el üstünde tutan incitmeyen tüm erkekleri de selamlıyorum” diye konuştu. 
“İki Büyük Nimetim Var Biri Anam Biri Yârim”
Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ise, “Ozanımızda dediği gibi iki büyük nimetim var biri anam biri yârim. Kadınlarımız her şeyimiz. Kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, kadınlar gününüzü kutluyorum” diye konuştu. 
“Kadınlar Günü Kutlu Olsun”
Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Kadına ağaç dediler, meyvesi oldu. Kadınlar Türklüğün varlığında hep başrol oldular. Kadın güzel demektir. Kadını ana gibi kardeş gibi görürsek onlara saygımız vardır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN