Bozburun Haberleri

Bozburun Haberleri

Bozburun İçme Suyu Hattının 6 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 6 bin 500 metresi tamamlandı. Bozburun Yarımadasında içme suyuna kavuşacak olan mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Eldirekspor adım adım şampiyon

Muğla 1. Amatör Ligi C Grubu’nda mücadele eden Eldirekspor (Fethiye Kartalları), 8.Hafta karşısında konuk olduğu Bozburun Belediyespor’u 0-3 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli Sudan Kurtulacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Bozburun Yarımadası köylerinin su sorunu çözüldü

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Büyükşehir, Marmaris Bozburun İçme Suyu Projesinde İlk Kazmayı Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Marmaris, Bozburun Yarımadası içme suyu projesi için ilk kazma vuruldu. 53 bin metre uzunluğundaki çalışma tamamlandığında Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahalleleri içme suyuna kavuşacak.

Eldirekspor şov yaptı

Muğla 1. Amatör Ligi C Grubu 3. Hafta mücadelesinde Eldirekspor (Fethiye Kartalları), rakibi Bozburun Belediyespor’u 6-2 mağlup etti.

Otelde uyuşturucu baskını

Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kullanımı ile mücadele kapsamında Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’nde bir apart otele baskın yapıldı. Yapılan baskında gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şüpheli yat yangını!

Ortaklar arasındaki uyuşmazlıklardan dolayı, sürekli basında yer alan Marmaris Bozburun Beldesi mahallesinde bulunan DSV Yatçılık tersanesinde, bu sabah (27 Haziran 2021) saatler 07.00 sıralarını gösterirken, karada bakımda bulunan yatlarda yangın çıktı.

Marmaris’teki meslektaş şiddetine Ankara’dan kınama!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Beldesi Mahallesindeki Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak bilinen DSV Yatçılık firması ortakları arasında yargıya yansımış devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle, 14 Haziran Pazartesi günü yaşanan kavgalı olaylar sırasında Marmaris Yapı vekil avukatı Suna Öztaşdönderen’ e saldırarak darp eden İstanbul Barosu üyesi Avukat Çağrı Göktaş’ı kınayan bir açıklama yapan Ankara Barosu, ayrıca bu şiddet davasıyla ilgili üyeleri Öztaşdönderen’in de sonuna kadar yanında olacaklarını belirtti.

Dünyaca ünlü yat firmasında hareketli saatler

Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak nitelendirilen Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi'ndeki DSV Yatçılık firmasında ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık sonrası hareketli saatler yaşandı. İddiaya göre, firma ortaklarından Marmaris Yapı Şirketi, firma ortaklarından Ukraynalı işadamı Valeriy Stepanenkonu’nun odasını çilingir ile açmaya kalkınca kısa süreli arbede yaşandı. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri ortakları güçlükle sakinleştirdi. O anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Marmaris'te Balık Avında Kaybolan Gemiciyi Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında 19 Temmuz akşamı görev yaptıkları guletten balık avlamak için ayrılan iki gemiciden Ayhan Kemer'in cansız bedenine ulaşılmış cenazesi ailesine teslim edilmişti. Kayıp olan diğer gemici Ünsal A. ‘nın arama çalışmaları devam ediyor.

Zıpkınla Balık Avlarken Kaybolan İki Gemiciden Birinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında görev yaptıkları guletten balık avlamak için ayrılan iki gemiciden birinin cansız bedenine ulaşıldı, diğer gemiciyi arama çalışmaları sürüyor.

Başkan Oktay’dan Turistik Mahallelere Denetim

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, normalleşme süreciyle konuklarını karşılamaya hazırlanan kırsal mahallelere ziyaretlerde bulunuyor. Selimiye ve Bozburun’daki çalışmaları denetleyen Oktay, “Pandemi kurallarına göre hareket etmek zorundayız” dedi.

Evlerinin Bahçesinde Tekne Yapıyorlar

Marmaris’e bağlı Selimiye ve Bozburun mahallerinde vatandaşlar, dedelerinin mesleği olan tekne yapımını evlerinin bahçesinde icra ediyor. Bazıları teknelerin bakımını yaparken bazıları da sıfırdan tekneyi yapıp bir yıl da denize indiriyor.