Bakanlık Haberleri

Bakanlık Haberleri

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Yenilenmesine 50 Milyon TL Bütçe !

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Bakanlıktan Belcekız Plajı açıklaması: Haberler gerçek dışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında Belcekız Plajı hakkında çıkan gerçek dışı haberler ardından açıklama yaptı..

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Şehir Hastanesi Konsepti Haline Getirilecek

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete’den Bakanlıklara ziyaretler… Milletvekilleri Otgöz ve Mete; TBMM Genel Kurul çalışmalarına verilen aralarda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile makamlarında görüştü.

DAŞAR, “MALİYETİNİN ALTINDA DOMATES VERMEYECEĞİZ”

Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

BAKANLIK, DOMATES İHRACATININ KISITLANMASINA KARAR VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi.

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

BEKLENEN KARAR, 1 OCAK 2023'E ERTELENDİ

Ticaret Bakanlığı 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Bakanlık bu uygulamanın 1 Ocak 2023'e ertelediğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirmişti. Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları bulundukları illerdeki valiler tarafından belirlenecek şekilde haftanın bir günü kapalı kalacaktı. Söz konusu karar ise 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktı.

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI: MARMARİS YANGINI, ARICININ YAKTIĞI ATEŞLE ÇIKTI

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının, 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle çıktığını söyledi.

KAYMAKAM BALCI ASALETEN ATANDI

Resmi gazete de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı.

GİRGİN: YANGINLARIN SORUMLUSU DAĞITIM ŞİRKETLERİ VE BAKANLIKTIR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, dün Marmaris’te çıkan yangının ardından açıklamalarda bulundu.

GİRGİN: YATAĞAN GEÇİŞ YOLU İÇİN BAKANLIKTAN CEVAP; “YOL, GELEN TALEPLERE GÖRE YAPILDI”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart’ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.”Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti” diyen Girgin şunları söyledi.

FTSO’DA ÖLÜDENİZ MAHALLESİ’NİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen toplantıda Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi üyesi işletmecilerle turizm sezonu hazırlıkları tamamlanan Ölüdeniz Mahallesi’nin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. İşletmecilerden gelen taleplerin kayıt altına alındığı toplantıda, ilgili bakanlıklar ve TOBB başta olmak üzere tüm platformlarda üyelerin sorunlarını dile getirdiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Biz icra makamı değiliz. Ancak üyelerimiz, Fethiye ve Seydikemerimiz için her sorunun üzerine gideriz.” dedi.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

SON MURACAT TARİHİ 28 TEMMUZ

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Muhammet Kökten bakanlık ruhsatı için Turizm Danışma Bürosu’na başvurdu. Kökten, son başvurunun 28 Temmuz olduğunu belirterek herkesin müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

Önemli yatırım ve projeler destekleniyor

Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşlarının aktardığı kaynaklarla illerde yapılacak her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini ve bunların gerektirdiği tüm iş ve işlemleri yürütmek ve izlemek amacıyla kurulan Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu kamu yatırımları değerlendirildi.

CHP’li Erbay; ‘AKP yaz saati uygulamasıyla vatandaşa zulmetmeye devam ediyor’

Yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin sonuçlarının açıklanması için verdiği soru önergesine gelen cevapta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı raporu işaret etmesini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Bakanlık, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesini İTÜ tarafında yapılan bir bilimsel çalışmaya ve rapora dayandırıyor. Ancak bu raporu bugüne kadar gören okuyan kimse yok. Defalarca sormamıza rağmen rapor tarafımıza iletilmedi.” dedi.

Milletvekili Gökcan’dan Yeni Yıl Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “İktidarımız döneminde Muğla'mıza 23 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Son 4 yılda çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 8 milyar TL kaynak kullandık. 2022 yılında da hem Muğla’mızın hem de ülkemizin gelişmesi kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Mevlid-i nebi etkinliklerinin yeri okullar değildir!

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Okulların herhangi bir dini etkinliğin mekanı haline getirilmesi, Bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan 1 Temmuz genelgesi

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı.

Marina İnşaatı İdare Mahkemesine Taşındı

Fethiye sahil bandında karayolları karşısına yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatına “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)”ne gerek yoktur şeklinde ilgili bakanlık yetkililerin aldığı karara çevreci dernekler karşı çıkmıştı.

Karayiğit, tam kapanma sürecinde üreticiler zor günler geçiriyor

Tam kapanma süreci kapsamında semt ve üretici pazarlarının kapalı olması nedeniyle; üreticiler zor günler yaşıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, konu hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’a bilgi aktardı. Oda Başkanı Karayiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin bakanlıklar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. 

Süt Sığırcılığı İhtisas OSB işlemlerinde sona gelindi  

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi işlemlerinde sona gelindi. 31 Mart 2021 tarihinde tüm bakanlıkların merkez veya bölge ya da il müdürlüklerinin katılımı ile mutabakat tutanağı imzalandı. 

Hep birlikte kutladılar 

Fethiye’nin Karagözler Mahallesinde bir otel inşaatı tarafından hazineden satın alınmak istenen çocuk parkı alanına Bakanlık’tan izin çıkmadı. Çocuk parkına sahip çıkan mahalle sakinleri geçtiğimiz yıl parkın satılmaması için girişimler de bulunmuş ve imza kampanyası başlatmışlardı. 

Gökcan, “Bir çok alanda başarı öykülerine imza attık”

AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan: “Muğlamız ve sevgili hemşerilerimiz için zaman ve mekan tanımadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede; İktidarlarımız döneminde Muğla'mıza 21 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Sadece son 2,5 yılda çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 6 milyar TL kaynak kullandık. 2020 yılı Muğlamıza yatırımlar açısından oldukça verimli bir yıl oldu. 2021 yılında da hem Muğlamız hem de hemşerilerimiz için her alanda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Uysal, “Yılbaşında yoğunluk beklenmiyor”

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar neticesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararının detayları bakanlık genelgesi ile yayımlandı. Böylelikle 31 Aralık saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'e kadar devam edecek. Kısıtlamalı tatil için Fethiye’de açık olan otellere çevre il ve ilçelerle İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden tatilcinin gelmesi bekleniyor. Fethiye’de bazı villalara da izole olmak için tatilcilerin rezervasyonlar yaptırdığı öğrenildi. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, yılbaşındaki kısıtlamalı tatil için; “Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu beklemiyoruz” dedi.

Bakanlık'tan vatandaşa uygun fiyata otomobil

Ticaret Bakanlığı, gümrükte satışa çıkarılan araç listesini yeniledi. Çoğu 100 bin TL'nin altında olan araçlar, e-ihale sistemi üzerinden satışa sunuluyor. İşte Bakanlık tarafından satışa çıkarılan araçlar ve fiyatları.

Askerlik görevi için sevk işlemleri ertelendi

Askerlik görevi için 22-24 Aralık'taki sevk işlemleri 26-28 Ocak'a ertelendi. MSB daha önce yaptığı açıklama ile kasım sevklerini 22-24 Aralık tarihine ertelemişti. Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamaya göre 22-24 Aralık olan sevk tarihlerinde yine erteleme yapıldı. Buna göre Aralık ayında planlanan sevk işlemleri 26-28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Kısıtlama günlerinde E-Devlet üzerinden ulaşılabilecek

Kovid-19 kısıtlamaları nedeni ile vatandaşlar taleplerini E-Devlet üzerinden ulaştırabilecek. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vatandaşların 7 gün 24 saat bakanlık hizmetlerine E -Devlet üzerinden ulaşmaları için gerekli önlemleri aldı. E-Devlet ile evlerinden çıkmadan vatandaşların başvuru, talep, öneri ve şikayetleri online olarak alınabiliyor.

Bakanlık’tan Açıklama: Düğün Ve Nişanlar Denetlenecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında düğün ve nişanların denetleneceğini açıkladı.