Arıcılık Haberleri

Arıcılık Haberleri

Devletimiz arıcımızın yanında

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

MUĞLA APİTERAPİK ARICILIK ÜRÜNLERİ İŞLEME VE AR-GE, İNOVASYON MERKEZİ ŞİRKETİ KURULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ortağı olduğu “Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve Ar-Ge, İnovasyon Merkezi- Apimuğla ” şirketi Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı törenle kuruldu. 

Metin Ergun: ‘Türkşeker arıcılara şeker vermeye yeniden başlamalı’

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, arıcılık sektörünün sorunlarının araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Vali Orhan Tavlı, Ziraat Odası Başkanları ile bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ilimizin tarımsal potansiyeli, ilçelerdeki tarımsal faaliyetlerin genel durumu ile üreticilerin talep ve beklentilerini değerlendirmek üzere Ziraat Odası Başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Girgin, Muğla’daki arıcıların yangınlar sonrası katlanan sorunlarını TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla’daki arıcıların yangınlar sonrası katlanan sorunlarını gündeme getirdi. Daha önce de Muğla’da bir Arıcılık Enstitüsü kurulması için kanun teklifi veren Girgin, geçtiğimiz günlerde Muğla Arıcılar Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Başkanı dahil olmak üzere bir çok üretici ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu.

Balparmak Arıcılık Akademisi Bodrumlu Arıcı Adaylarının Yanında

Balparmak’ın kadınları ve gençleri mesleğe kazandırarak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini yaygınlaştırarak arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, hedefiyle hayata geçirdiği Arıcılık Akademisi, ikinci kez Bodrumlu arıcı adaylarına eğitim verdi. Bir önceki eğitimde 17 arıcıyı mesleğe kazandıran Balparmak’ın Bodrum Halk Eğitim Merkezi, Bodrum Ziraat Odası iş birliğiyle gerçekleştirdiği yeni dönem eğitimlerine 24 arıcı katıldı.

Apiterapik arıcılık ürünleri işleme merkezi için çalışmalar başladı

Fizibilite çalışmalarını MUTSO’nun yürüttüğü Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Üreticilere sokağa çıkma yasağı yok

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan  tüm üreticilerin  sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içinde olduklarını söyledi.

Hayali, arıcılık okulu açmak

İngilizce öğretmenliğini, sevdiği arıcılıkla birleştirmek isteyen Beyza Yavuz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 kovan hibe desteği alarak arıcılık mesleğinde ilk adımını attı. Fethiye’ye bağlı İncirköy Mahallesi’nde arıcılığa başlayan Beyza Yavuz, 5 yılda 30 çeşit bal ve arı ürünü üretir hale geldi. Marka tescillerini yaptırıp kendi şirketini kurdu. Bundan sonraki hayali ise "Arıcılık Okulu" açmak ve öğrenciler yetiştirmek.

Arıcıların durumunu Bakan Pakdemirli’ye sordu

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun; meydana gelen şiddetli kuraklıktan en çok etkilenen tarımsal sektörlerden birisinin de arıcılık olduğunu belirtti. Milletvekili Ergun, bal üretimindeki kaybın; arıcıların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi sundu.

Tarımsal Üretici Örgütleri Platformu Oluşturuldu

Arıcılık sektörünü temsil eden tek kurum olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin de aralarında bulunduğu, diğer üretim sektörleri ile 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda oluşan ortak konsensüs gereği; Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde danışma platformu oluşturulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı karar üzerine, Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformu’nu oluşturdu.

Saylak ‘Arı Olmazsa Meyve de Olmaz’

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dünya Arıcılık Günü’nde Fethiye İncirköy Damızlık Ana Arı Islah Merkezini ziyaret etti. Saylak burada yaptığı açıklamada arıların önemini vurgulayarak; "Arı olmazsa meyvede olmaz.” dedi.

Korona Virüsün Arıcılığa Etkisi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, korona virüs salgınının arıcılık sektörüne etkilerini aktarırken, Türkiye’de 72 bin arıcının 10 bin 702’sinin 65 yaş üstünde olduğunu ve iller arası seyahat etme zorunluluğu bulunduğunu dikkat çekti.

Muğlalı Arıcılardan, Fox TV’ye Tekzip Talebi

FERDİ YAVUZ- Muğla Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (MAYBİR), Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu. Ünlü manken ve sunucu Çağla Şikel’in, Fox TV ekranlarında sunduğu “Çağla İle Yeni Bir Gün” adlı televizyon programına telefonla bağlanan Prof. Dr. Sibel Silici ve yine programa konuk edilen Dr. Emel Damarlı’nın, arıcılık ve arı ürünleri il e ilgili vermiş oldukları yanlış bilgiler ile tüketicilerin yanlış bilgilendirilmesi sebebinden dolayı MAYBİR, Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu.