Akbelen Haberleri

Akbelen Haberleri

İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek’teki İnlice plajı’nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

Milletvekili Otgöz’den Yeni Müjdeler

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Akbelen Gündemi ile toplanan TBMM programı dışında yoğun bir programa imza attı. Milletvekili Otgöz, 2 Bakan ve 3 Bakan Yardımcısı ve 1 Genel Müdür ile Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştü.

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara'ya gitti

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine direnen İkizköylüler Ankara'ya ulaştı. İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak.

Akbelen Ormanı TBMM gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gündeme getirdiği Akbelen Ormanı meselesi için 8 Ağustos Salı günü olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

Akbelen İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Başkan Gürün; “Akbelen yalnızca ağaç kesimiyle sınırlandırılamayacak kadar önemli etkileri olan sorunların bizim kentimizdeki bir yansımasıdır”

YK Enerji'nin Ağaç Katliamına Özcan'dan Tepki

Akbelen Ormanı'ndaki Ağaç Katliamının Faturası 1 Milyar TL: "Muğla Halkı Bilmeli"

Muğla Valiliğinden Akbelen Açıklaması

Muğla Valiliği’nden Akbelen ile ilgili açıklama yapıldı.

Başkan Alim Karaca, Akbelen’de

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik tepkilerle gündemde yerini koruyor.

Destek için gittiği Akbelen’de Eylemcilerle tartıştı

Akbelen'e giden CHP'li Mahmut Tanal ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. 

Fethiye’den Akbelen’e yola çıktılar

Akbelen orman kıyımına direnişine destek vermek için Fethiye'den yaklaşık 40 kişilik grup Akbelen’e doğru yola çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu Muğla'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı için direnen köylüler için desteğe geldi.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu Akbelen’e geliyor

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve yaklaşık 10 milletvekili direnişe destek vermek için yarın Akbelen'e gelecek.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Bodrum’dan Akbelen Direnişine Destek

Maden sahasının genişletilmek istendiği Milas’ın Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve yöre halkının mücadelesi sürerken, Bodrum’dan Akbelen’e destek için onlarca kişi bölgeye gitti.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Mehmet Demir AKP İktidarı Doğayla Savaş Halinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Akbelen Ormanındaki doğa kıyımına ilişkin açıklamada bulundu. Demir:" İktidar doğayla savaş halinde" dedi. 

Belediye Personelleri Büyük Bir Felaketin Önüne Geçti

Milas’ın Ören Mahallesi’ne giderken Akbelen Ormanı’nın üst kısımlarında çıkan yangını fark eden belediye personelleri, alevlerin büyümesini engelledi.

CHP’Lİ ERBAY: AKP YETER ARTIK ELİNİ AKBELEN'DEN ÇEK, KİRLİ ELİNİ MUĞLA'DAN ÇEK

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan Akbelen ormanında maden sahası açılması için zeytin ağaçlarının kesilmesine yeniden başlanmasına tepki gösterdi.

CHP’li Erbay, Kurban Bayramı’nı Akbelen direniş nöbetinde vatandaşlarla karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında ağaçların kesilmesine karşı direnen bölge halkının nöbeti devam ediyor. Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve vatandaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın her köşesi ayrı güzellikte. Ancak eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen ormanında yaşıyoruz. Ancak doğamızın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

CHP’li Vekil Suat Özcan; ‘Ağaçları kestikten sonra susuz kalırsanız, para kazanmışsınız neye yarayacak?’

Milas’a bağlı İkizköy Akbelen ormanında yapılmak istenen katliama köylüler geçit vermiyor. Bölgede direnişe başlayan köylülere CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’da destek vererek açıklamalarda bulundu.

İkizköy Akbelen Ormanı Hem Muğla’nın hem de Türkiye’nin sorunudur!

Milas İlçesine bağlı İkizköy sınırları içindeki Akbelen Ormanı’nın kesimi için Mart 2021’den bu yana Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütüldüğünü ve bu süreçte yöre halkının bu kesime karşı mücadele verdiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan “İKİZKÖY AKBELEN ORMANI HEM MUĞLA’NIN HEM DE TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR!” dedi.