Başkan Alim Karaca, Akbelen'de

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik tepkilerle gündemde yerini koruyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, köylülerin ve çevrecilerin doğa nöbeti tuttuğu Akbelen'e gitti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve CHP’li belediye başkanları da Milas’ta vatandaşların yanında yer aldı.

Ağaç katliamına karşı bölge halkı direnişinin beşinci gününde Kılıçdaroğlu Akbelen'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu kesim alanına girdiğinde jandarma müdahale etti. Kılıçdaroğlu’na kurmayları yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP’li belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş Akbelen’de halkla buluştu.

Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, özel bir holding tarafından ağaçları katletmesine karşı köylülerin, yöre halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sürüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da bugün köylülere ve yaşam alanı savunucularına desteğini sunmak için Akbelen Ormanı’na geldi.

“Yurttaşlarımızın yanındayız” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bugün, köylerindeki ağaçların kesilmemesi için; çocuklarının, çocuklarımızın geleceği için direnen, İkizdereli köylülerimize destek olmak için, Akbelen'deydik. Bir taraftan yangınlar nedeniyle ciğerimiz yanarken, diğer taraftan, rant uğruna insan eliyle ağaçlarımızın kesilmesine göz yumamayız. Yurttaşlarımızın yanındayız” dedi. Bölge halkı, ‘Akbelen için adalet’ yazılı pankartlarla direnişe devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN